Aktuelt

Trosset regnværet for årets første bingo i Ravnedalen: – Fortsatt allsang og show

Litt regnvær stoppet ikke Bingokongen og hans trofaste tilskuere. Torsdag møtte 120 opp for å få med seg årets første runde med "rosa ball" og groviser.

Oppdatert:
 • Damares Stenbakk
Universitetsstudentene Klara Høeg (26) og Vilde Skjerdal (24) hygger seg under sesongens første bingo hos Cafè Generalen i Ravnedalen.

– Rooosa ball!, roper en eksentrisk Ronny «Bingokongen» Haugeland i mikrofonen, og tilskuerne ler mens de hever ølglassene for årets første bingokveld hos Cafè Generalen.

Det er obligatorisk å skåle hver gang en rosa ball blir trukket fra bingokurven, spesielt når det er det niende året hvor Ronny Haugeland står for stemninga i Ravnedalen.

I tradisjonen tro sto grove vitser, rosa ball og ostepop-premie på menyen.

 • Har du fått med deg at dette yogastudioet slår seg sammen med sin største konkurrent?

Verdt å trosse regnet

Latteren satt løst i lufta fra første setning da Haugeland brakte fram vitsene. Dette er noe UiA-student Vilde Skjerdal kjenner til fra da hun tidligere deltok på «Bingokongens» kvelder under Blå i Oslo.

Klara Høeg (26) og Vilde Skjerdal (24) mener en bingoaften i Ravnedalen er verdt å trosse regnet for.

– Han er ganske gøy, men krass om du roper «Bingo!» når du ikke har det, sier hun og ler.

Derfor brakte Skjerdal med seg klassevenninnen Klara Høeg, som hadde sin første bingokveld i Ravnedalen torsdag kveld.

– Det er verdt å trosse regnet når det er så populært. Jeg forventer fortsatt allsang, alkohol og show. Han er jo en underholdende fyr, smiler hun.

Skjerdal og Høeg innrømmer at de tok turen torsdag kveld for stemning og alkohol. – Vi er ikke særlig flinke på bingo, ler venninnene i kor.

Vinnerskalle

Er det noen som er fast bestemt på å stikke av med premiepotten med ostepop, er det Chris-Fredrik Brottveit, Monica Ljosland Birkeland, Elisabeth Høiklev og Kristin Frigstad.

– Jeg vil veldig gjerne ha den gevinsten, ler Ljosland Birkeland med et glimt i øyet.

Chris-Fredrik Brottveit (32), Monica Ljosland Birkeland (30), Elisabeth Høiklev (31) og Kristin Frigstad (39) var fast bestemt på å vinne premiepotten, men også nyte lønningspilsen etter en arbeidsdag i hjemmesykepleien sammen.

Vennegjengen tok turen torsdag kveld for å samles for lønningspils.

– I kveld skal vi bare ha det gøy, være sosiale og prøve noe nytt i Ravnedalen, siden alle unntatt Elisabeth har vært her før, fortsetter Birkeland. Kollega Elisabeth Høiklev nikker seg enig og tar ordet:

– «Bingokongen» er en fin fyr, og det har blitt en tradisjon å delta en eller to ganger i løpet av sommeren, smiler hun lurt.

Smitter med godt humør

Også Bingokongen selv var fornøyd med årets første kveld i Ravnedalen. Selv om Haugeland gleder seg til hver eneste bingokveld, er det likevel en utfordring å holde «bingomaskineriet» i gang hele kvelden.

– Jeg gruer meg alltid litt. Jeg skal jo tross alt fokusere på å snakke «høl i huet» på publikum i tre timer. Da vil jeg jo være gøyal og smitte med mitt gode humør, forklarer han muntert til KRSby.

Ronny «Bingokongen» Haugeland jobber fulltid som bingovert rundt om i landet, og er fast inventar hver sommer i Ravnedalen.

Premiene i år vil som alltid være ostepop og twist. Men i år har han lagt til noe ekstra i premiepotten i løpet av de neste arrangementene: En posepakke med «Bingokongen» t-skjorte og kopp.

Haugeland har holdt det gående i Ravnedalen siden 2010, men det var fjoråret som utmerket seg som den beste sesongen noensinne:

– Oppmøtet juli i fjor slo alle rekorder for kafeen og bingoen. Det viser at jeg ikke har skremt publikum, men bidrar fortsatt til godt oppmøte etter alle disse åra, sier han avslutningsvis.

«Bingokongen» arrangerer bingokvelder i Ravnedalen 13. juni, 18. juli og 15. august.

 • Visste du at Wyclef Jean kommer til Kristiansand i sommer?
Publisert:
Oppdatert:
 1. Ravnedalen
 2. Vær
 3. Kristiansand
 4. Alkohol
 5. Oslo

Benedicte (25) gjenvalgt som studentleder i Agder: Dette blir de viktigste kampsakene framover

Benedicte Nordlie (25) er gjenvalgt og trer inn i sitt andre studieår som leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA). Hun mener et yrende studenthus i sentrum er det studentbyen Kristiansand mangler.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Old Irish Pub klager på nattklubb-avgjørelse og får støtte av Olav Thon
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Nå slår dette yogastudioet seg sammen med sin største konkurrent
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Åpner nytt bar-konsept på Sandens
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Festivalguide: Alt du trenger å vite før Mablis
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  6 ting du bør huske på Mablis
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Fra sol og varme til styrtregn: – Vi gleder oss til å se Kvelertak, det blir uansett bra
  3 ÅR SIDEN