Aktuelt

Nå slår yogastudioet Emijoly seg sammen med sin største konkurrent

I fjor slo Emijoly yoga seg sammen med Spiregården Yogastudio & Kafè. Nå skal enda en konkurrent bli en del av alliansen, for å tilby alt fra Hot Yoga og pilates til tradisjonell yoga, under samme paraply.

Publisert:
 • Damares Stenbakk
Eier av Emijoly yoga & pilates, Nina Moseidjord (t.v.), ønsket et enda større yogatilbud i Kristiansand. Nå slår hun seg sammen sine tidligere konkurrenter, Lina Egeland og Line Vlek (t.h), i Kristiansand Yogastudio.

– Vi ønsker å tilby et bredt spekter av yoga midt i bibelbeltet, sier Nina Moseidjord, eier og daglig leder av Emijoly yoga & pilates.

– Mye har skjedd i byen på fem år

I tillegg til å ha filial på Tangen og i Vennesla, slo Emijoly seg sammen med Spiregården i fjor. Dette ga mersmak for Moseidjord og hun var derfor på jakt etter det rette stedet til sin fjerde filial, for å tilby et enda større yogatilbud på Sørlandet.

Kristiansand yogastudio driver med den tradisjonelle yogaformen med navn Iyengar-yoga, hvor du benytter redskaper som stol eller pute slik som Line Vlek viser her. Dette skal hjelpe mot stivhet eller skader i kroppen.

Da en av driverne av Kristiansand yogastudio nylig ønsket å starte for seg selv åpnet muligheten seg for et samarbeid med konkurrenten.

– For fem år siden var det kanskje ett sted som kunne tilby yoga eller sushi, men se hvor mye som har skjedd i byen siden da. Smoothie, sushi og det å være sunn har eksplodert de siste årene. Derfor er målet i Emijoly at terskelen skal være lav for å trene hos oss og du skal få flere valgmuligheter til å finne den treninga som passer for deg, forklarer Nina Moseidjord.

– Emijoly har pilates og Spiregården tilbyr Hot Yoga, men Kristiansand yogastudio vil være et annerledes tilskudd her, som tilbyr den tradisjonelle yogaformen Iyengar, bryter driver Line Vlek inn.

Gjør det vanskelig for konkurrenter

– Er markedet i Kristiansand stort nok for denne sammenslåingen, da?

– Her blir markedet likt, bare at kundene får mer å velge mellom for én pris. Vår visjon er derfor at folk skal få muligheten til å trene så mye yoga som mulig, når de vil og hvor de vil. Kristiansand Yogastudio vil fortsette som med å tilby Iyengar Yoga, i tillegg kan kundene velge om de ønsker å teste ut de andre studioene til samme pris som de betalte for ett studio før, forklarer Nina Moseidjord til KRSby.

Yoga-gründerne mener det vil bli positivt for miljøet i Kristiansand når to tidligere konkurrenter slår seg sammen for å tilby flere ulike former for yoga.

– Trenger egentlig Kristiansand noe større yogatilbud når det allerede er flere etablerte studioer i byen og valgmulighetene begynner å bli mange?

– Vi mener yoga er kommet for å bli. Emijoly holder på med et forskningsprosjekt i samarbeid med Norges Revmatiker forbund for å vise de helsebringende effekten yoga har for mennesker med lidelser, så vi er overbeviste om at vi er i et voksende marked, hevder Moseidjord.

– Gjør dere det vanskeligere for andre som driver eller ønsker å drive for seg selv? Med tanke på at dere kjøper opp konkurrenter i et marked som ikke er særlig stort i Kristiansand.

– Vi mener vi skaper et marked med å få flere til å begynne med yoga. Ved å skape et stort lavterskeltilbud vil flere starte med dette og nye markeder åpner seg. Vi gjør det muligens vanskelig for konkurrenter. Hvorfor skal de gå andre plasser, når de kan få alt på en plass?, fortsetter hun smilende.

Mener markedet er utømmelig

En konkurrent som ikke lar seg skremme av det økende yogatilbudet i Kristiansand er driver av KM Yoga, Kenneth Mortensen.

Kenneth Mortensen er utdannet ved Yandara Yoga Institute i Mexico, og driver KM Yoga i Kristiansand sentrum.

– Yogamiljøet vokser i Kristiansand og rundt om i verden, og det er ikke negativt i det hele tatt. Foreløpig setter jeg opp kurs og det er en del mennesker som følger meg og fortsetter å gjøre det. Så jeg er ikke bekymret for sammenslåingen, det synes jeg er positivt og spennende for utviklingen for yogamiljøet i Kristiansand.

– Men blir det hardere konkurranse for deg og andre som ønsker å satse på yoga i Kristiansand nå?

– Flere tilbud betyr at flere blir opplyst om yoga, og i forrige uke måtte jeg faktisk si nei fordi det var for fullt. Mange er nysgjerrig på yoga og vil finne det stedet som passer for seg. Men er du helt ny, ville jeg tenkt at det blir et vanskelig miljø å starte noe i. Men er man etablert og stoler på filosofien man har, så bør man ikke være bekymret.

Flere av konkurrentene i Kristiansand frykter ikke det nye samarbeidet til Nina Moseidjord (f.v.) i Emijoly, og Lina Egeland og Line Vlek i Kristiansand Yogastudio.

– Er det mange nok interesserte til å ha en stødig kundebase?

– For min del har kundebasen alltid vært der. Jeg underviser i både Kristiansand, Søgne og i Vennesla og opplever markedet som utømmelig.

Vil bli den beste yogabyen

Heller ikke Dan Kåre Mørkestøl ser på den økende konkurransen som noe negativt. Han driver Yoga i sentrum, og har 20 års erfaring bak seg.

Derfor har han tydelig sett den økende interessen for yoga siden oppstarten.

Dan Kåre Mørkestøl driver Yoga i sentrum i Markens.

– Jeg synes det er kjempeflott at det er en stor yoga-vind i Kristiansand nå! Vi er heldige som har så mange dyktige instruktører og mange yogaformer i denne byen, sier Mørkestøl og legger til:

– Det høres kanskje rart ut, men jeg håper Kristiansand vil bli den hotteste yogabyen etter Oslo. Jeg husker da vi startet her, hvor få vi var. Selv startet jeg på Spicheren, og oppdaget hvor utrolig effektivt yoga var, det å få med seg sinnet når man trener. Yoga gir gode resultater både mentalt og fysisk, sier han avslutningsvis.

Publisert:
 1. Kristiansand
 2. Helse
 3. Trening
 4. Treningssenter
 5. Yoga

Recharge Yogafestival: – Folk trenger en pause fra hverdagen

– Folk trenger en pause, mener Nina Moseidjord, eier av Emijoly Yoga & Pilates. Hun håper Yogafestivalen på Spiren Kafé vil inspirere folk til å slappe mer av.

Oppdatert:
 • Ina Marie Sigurdsen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Marte (24) gjør nakenbilder om til kunst
  3 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Her har det åpnet ny bakgårdskafé: Se oversikten over de «gjemte» kafeene i Kvadraturen
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Hudkreftdagen: Unge føler et press for å være brun
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Her er det obligatorisk å skåle når det kommer en rosa ball
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Nicolai (27) mistet faren til en overdose for 15 år siden. Nå har musikken blitt medisin
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Benedicte (25) gjenvalgt som studentleder i Agder: Dette blir de viktigste kampsakene framover
  3 ÅR SIDEN