Sommerkropp i Stavanger – som et snowboard i Danmark

KOMMENTAR: Hver vår bader facebooken min i bilder og emneknagger med ordlyden «SK». I don’t get it.

Oppdatert:
Det er ikke noe poeng i å tvinge seg selv motvillig til å svette og stønne i månedsvis for å oppnå en sommerversjon av deg selv, når vi allikevel bare har fem-seks dager med sol om sommeren, mener Byas-skribent Fredrik Brimsø.

Kroppspress er ingenting nytt. Vi befinner oss stort sett i en sosial David mot David-kamp mellom livsnytere med hvilepuls og lørdagsgodt og helseentusiaster med proteinshake og dirrende arterier.

Og la det være nevnt med én gang; jeg respekterer begge disse gruppene – og alle imellom.

Følg Byas.no på Facebook!

Det som gjør at nesen min gjør en liten rynke-bevegelse, er at «sommerkroppen» er blitt et fenomen. Joda, det er forståelig nok at når trøya skal av, og brunstige mennesker skal sole bademuskler i jakten på make og idyll, så kan det i teorien være lurt å ha hatt noen timers samvær med elipsemaskinen eller vektene først.

Men hellooooo! Du bor i Stavanger – det skiftende skydekkets høyborg.

En sommerkropp er vel uansett bare en... kropp, uavhengig av årstid. Så om legemet du sprader i vannkanten med skriker diett og gangsperr eller Tante Margit, så er de like mye verdt. Å blodtrimme valgflesk før forsøket på sommer inntar regionen er omtrent like genialt som å sette ørten fat med hjemmebrygg før du møter til årsfesten i avholdsforeningen.

Tidvis opplever jeg stridigheter mellom de sprekeste og de mer bedagelige i sosiale medier. «Formfulle kvinner er det mest naturlige!» – «en dag uten trening er en dag uten mening!». Og så videre.

Jeg er av den oppfatning at om livsstilen din går ut på å være så sunn og frisk som mulig, så er det vel ingenting galt i det. Og om en kis med pulserende rygg-muskler passerer meg kalvbeint på Arneageren, så er den aller verste tanken som kan dukke opp i hodet mitt «jøss, har du ikke jobb?».

Og for de som har den litt mer sofa-vennlige fysikken: Ingen stor fan av trening og brokkoli, men en reser i Nintendo? Fett nok.

Sommerkroppen er, etter mine begreper, like brukervennlig som et Ikea-møbel uten bruksanvisning. Den er, you guessed it, for spesielt interesserte.

Så, venner, om solen titter frem på horisonten, og du føler for å kaste trøye og hemninger; bare gjør det – samme hvordan du ser ut.

Kroppspress er oppskrytt, og DU er digg. Det er ikke noe poeng i å tvinge seg selv motvillig til å svette og stønne i månedsvis for å oppnå en sommerversjon av deg selv, når vi allikevel bare har fem-seks dager med sol om sommeren.

Ja, om vi da blir så heldige.

Hilsen lang og tynnfeit, 31.

Flere kommentarer fra Byas:

LES MER:

Nei, bussen er ikke sofaen din!

LES MER:

Champagnefrokost er for de barnløse

LES MER:

Paradise Hotel: Tafatte seere og løse kanoner

Publisert:
Oppdatert:

– Det er så mye press på hvordan det ytre skal se ut, at det indre faller litt i grus

Joachim Steinbru (24) kaster klærne i protest mot kroppshysteriet.

Publisert: