4 kjappe om Studentaksjonen: - Kan gi barn og unge en ny sjanse i sitt liv

Lørdag 23. september arrangeres Studentaksjonen. Pengene skal hjelpe afghanske unge til å få utdanning.

Oppdatert:
Ajla Drace, Jacob Handegard og Linn Kristin Sunnanå  .

KRSby spurte Helene Fossli, som jobber med PR og kommunikasjon for Studentaksjonen, fire kjappe spørsmål om årets innsamlingsaksjon.

#1: Hva er Studentaksjonen?

– Studentaksjonen er en nasjonal humanitær organisasjon drevet av frivillige studenter i åtte ulike byer i Norge. Vi arrangerer en årlig innsamlingsaksjon til inntekt for lese- og skriveferdigheter til barn og unge i Afghanistan.

LES MER:

LES OGSÅ: – Tenk hvis en afghansk ungdom løser kreftgåten?

Helene Fossli.

#2: Hvor havner pengene som blir samlet inn?

– Å kunne lese og skrive er ikke bare en forutsetning for å lære på skolen, men det er også en nødvendig ferdighet for et fremtidig arbeidsliv. Det er over tre millioner afghanske barn som ikke har tilgang til utdanning som et resultat av mangel på utdanningsmuligheter. For å gjennomføre dette samarbeider vi med Kirkens Nødhjelp. Deres hjelp gjør det mulig for oss å formidle penger til et ni måneders utdanningsprogram i Faryab-provinsen i Afghanistan. Dette utdanningsprogrammet gir barna mulighet til å lære matematikk og samfunnsfag i tillegg til grunnleggende skrive- og leseopplæring.

#3: Hvor treffer man på bøssebærerne?

– Vi vil sende ut bøssebærere på Oddernes, Hånes og Lund, i tillegg til stands på Sandens og Markens. Oppmøtested for registrering og utdeling av bøsser og ID-kort vil skje fra klokka 10.30 på Hotel Norge i Kristiansand sentrum. Siste innlevering av bøsser vil skje senest klokka 15.30.

#4: Hvorfor er retten til utdanning i Afghanistan årets kampsak?

– Retten til utdanning er vår kampsak hvert år. Vår generasjon har sett seg lei av de urettferdighetene afghanske barn møter på, og vi ønsker å sikre at de får de samme mulighetene som oss til å realisere sine drømmer og ambisjoner.
To timer av ditt liv, kan gi barn og unge en ny sjanse i sitt liv. Sammen skaper vi håp!

Publisert:
Oppdatert:

For flyktningen Adam er dagens TV-aksjon spesiell

I Palestina gikk Adam Abo Sitta på skoler drevet av UNICEF. Søndag går han og 100 medelever med bøsser for TV-aksjonen som har som formål å gi nettopp utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Publisert:
  • Torbjørn Witzøe