– Tenk hvis en afghansk ungdom løser kreftgåten?

Studentaksjonen vil gi lese- og skriveopplæring til 1500 afghanske ungdommer. 3. september kan du bli med som bøssebærer!

Publisert:
Silje Overvaag (t.v.), Ajla Drace , Jacob Haugmoen Handegard, Linn Kristin Sunnanå og Helene Fossli er i ledelsen for Studentaksjonen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Innsatsen vi legger ned i prosjektet kan få store ringvirkninger. Det er viktig å gi barn muligheten til utdanning,, sier Jacob Haugmoen Handegard, som er leder for aksjonen i Kristiansand.

LES MER:

Svær vannkrig på UiA!

Første gang i Kristiansand

Studentaksjonen ble startet i 2015 for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps undervisningsprogram, som drives i Faryab-provinsen i Afghanistan. Programmet er rettet mot ungdom mellom 13 og 25 år, og gir grunnleggende lese- og skriveopplæring.

– Tenk hvis en afghansk ungdom løser kreftgåten? Utdanning er en del av løsningen på mange av verdens større problemer. I fjor sikret aksjonen hjelp til 500 ungdommer, i år er målet 1500. For å få det til har aksjonen ekspandert til flere byer, sier Jacob.

Årets aksjon er den første som arrangeres i Kristiansand. 3. september skal frivillige studenter gå dør til dør på Lund, Grim, Oddemarka og i sentrum. I fjor samlet aksjonen inn 450.000 kroner.

LES MER:

Over 1000 færre studenter i boligkø

Studentaksjonen skal hjrelpe ungdom i Faryab-provinsen i Afghanistan. Foto: Forsvaret / Scanpix Studentaksjonen skal hjrelpe ungdom i Faryab-provinsen i Afghanistan.

Konsert på Østsia

– Det blir fra klokka 12 til rundt klokka 15, med et hovedkontor i sentrum hvor det organiseres ut fra. Vi skal også ha to promo-eventer for å få med oss så mange som mulig, sier Helene Fosselie i Studentaksjonen.

Aksjonen skal også avholdes i Trondheim, Oslo, Bergen, Lillehammer, Tromsø og Stavanger. For å samle inn mer til aksjonen arrangeres det også en konsert på Østsia samme kveld, hvor inngangspengene går til aksjonen.

– TRXD er vår hovedartist for kvelden, og vi er og i dialog med andre som muligens skal opptre. Det blir en fin avslutning på aksjonen, og alle som bærer bøsser får gratis inngang, sier Ajla Drace.

Publisert:

4 kjappe om Studentaksjonen: - Kan gi barn og unge en ny sjanse i sitt liv

Lørdag 23. september arrangeres Studentaksjonen. Pengene skal hjelpe afghanske unge til å få utdanning.

Oppdatert: