Nå er Landstreffet i gang: – Kulden skal ikke ødelegge feiringen

Sol, snø, vind og hagl. Russen fikk oppleve flere årstider på en gang da Landstreffet åpnet dørene klokka 15.00 fredag.

Oppdatert:
Beerpong er først på programmet for gjengen fra Oslo. Godt pakket inn i jakker, hettegensere og russeklær. Her prøver Fredrik Halaas å få Adam Flatland (caps) til å drikke.

Det er langt fra sydentemperaturer i Kongeparken denne helga. Da Landstreffet åpnet dørene fredag ettermiddag, var det flere som allerede hadde fått kjenne kulden på kroppen.

– Dagen i forveien var det 20 grader og sol i Oslo. Her er det tre grader, det er ganske kjølig, sier Fredrik Halaas, som har tatt turen fra hovedstaden om bord på bussen Høgbråten.

– Sjekket du værmeldingen før du dro?

– Nei, jeg gjorde ikke det, sier han og ler.

– Men vi skal klare oss. Kulden skal ikke ødelegge feiringen vår, sier han.

I overkant av 100 russebusser er i Kongeparken under Landstreffet.

Kjølig helg

Alle årstidene var til stede da Byas stakk innom åpningen av Landstreffet. Mellom solgløttene både snødde og haglet det. Vinden sørget også for at de effektive kuldegradene krøp enda lengre ned på gradestokken.

14.500 festklare russ er ventet til Ålgård denne helga, men forholdene blir dessverre ikke bedre. Ifølge meteorologen vil kulden vare gjennom helga.

På morgenkvisten lørdag er det meldt 0 grader, før gradestokken stiger til åtte grader senere på dagen, ifølge Yr.no. På søndag formiddag kommer regnet. Da er det meldt to plussgrader.

– Vi har vel med oss nok klær og mat for to uker, sier Andreja Tarvydaite (midten). Til venstre Line Furevik, til høyre Charlotte Thorjussen.

Nok mat og klær

– Hadde Vegvesenet stoppet oss, så hadde vi nok bilen vår vært altfor tung, spøker Charlotte Torjussen.

LES OGSÅ: Slik blir Landstreffet i Kongeparken

Jentene fra Porsgrunn tok turen fra øst til vest i bilen Ingenting fredag formiddag. De understreker at det ikke er drikkevarene som veier mest. Rett og slett klær og mat.

– Vi har vel med oss nok klær og mat for to uker, sier Andreja Tarvydaite.

Kristian Meinich-Bache viser fram danseskillsa, som innbærer peking, bøyde knær og litt jukking.

De møtte uværet på veien og tenkte at Landstreffet kom til å bli en kjølig opplevelse. Når Byas informerer dem om at den kaldeste perioden blir lørdag morgen, trekker de likevel på smilebåndet.

– Hvis det er meldt rundt 0 grader så tidlig på dagen, så er ikke vi oppe uansett. Det skal gå fint, sier Tarvydaite og ler.

Gjengen fra Bømlo holder varmen under middagen. Til høyre Lars Flokenes.

Holder varmen med Bergen-sang

I en av bilene i van-landsbyen sitter en gjeng som ikke har kjørt så altfor langt. Tett i tett i bagasjerommet sitter det seks russ som holder varmen, og som skal til å gå i gang med middagen fra Pizzabakeren.

– Vi har foreldre som har sagt at vi bare må ringe dersom det blir for kaldt. Da skulle de komme ned med ekstra klær, sier Lars Flokenes.

Det er ikke langt å dra på russetreff for disse jentene fra Sandnes. Fra venstre: Ine Johansen, Emma C.S. Fredriksen, Sofie Svendsbø og Maren Berge.

Noen andre velger heller å holde varmen ved å bevege seg. Til tonene «Bergen, Bergen, alle elsker Bergen», slår venninnene Emma, Ine, Maren og Sofie fra Sandnes(!) seg løs.

– Men, alle elsker Bergen?!

– Ha ha, ja, men det går fint, kommer det litt småsjenert fra Emma C.S. Fredriksen.

– Kle deg godt

Når Byas får snakket med presseansvarlig Aasmund Lund skinner sola, men han har selv fått føle hvordan temperaturen og vinden har tatt ekstra tak denne fredagen.

– Været er selvsagt en bekymring. Derfor ber vi russen ta ansvar og kle seg godt for vær og vind, sier han.

Pressesjefen legger til at området har en egen radio lounge som gjøres om til sovesal i løpet av natta. Dette området er varmet opp og åpent for alle.

– Samtidig har vi vakter som streifer området. Været er noe vi tenker på hvert eneste år, det kan fort bli kjølig, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Snapchat skal gjøre Landstreffet tryggere for russen

LES MER:

Herman (18) dropper russetiden

LES MER:

Denne gjengen har investert over 100.000 kroner i russebilen

LES MER:

Forbrukerrådet gir råd til russ i økonomisk trøbbel

Publisert:
Oppdatert:

Russen har oppført seg fint i natt

I helgen er rundt 14.500 russ samlet til landstreff i Kongeparken på Ålgård, og så langt er det ikke meldt om noen alvorlige hendelser knyttet til russen.

Publisert:
  • Ola Fintland