Julemarkedet forsvant fra Tou, men nå dukker det opp i ny drakt

14 år etter at Katrine Lilleland var med å starte opp markedene på Tou, tar hun igjen på seg arrangørrollen. Denne gang får hun Comfort Hotel Square med seg på laget.

Publisert:
Julemarkedene ved Tou var lenge en fast tradisjon. Nå som markedet på Tou er borte, tar en av initiativtakerne det med seg til nye lokaler. Bildet er fra julemarkedet ved Tou (da Tou Scene) i 2015.

– Jeg synes at det er viktig at byen har flere slike tilbud. Det er kjekt, sosialt, og så får man shoppet helt spesielle og unike ting, sier Katrine Lilleland.

I forrige uke skrev Byas at det var slutt på markedene på Tou. Siden 2005 har det blitt solgt vintage, second hand og gjenbruksartikler ved kulturinstitusjonen, men arrangementene ble til slutt for ressurskrevende for arrangøren å gjennomføre.

Lilleland var en av initiativtakerne til markedene for 14 år siden. Nå starter hun opp et nytt marked i byen gjennom familieselskapet Storhaug Productions. Det skal arrangeres på Comfort Hotel Square den 1. desember.

Katrine Lilleland hadde ansvaret for markedene på Tou mellom 2005 og 2015. Nå har hun gjennom familieselskapet Storhaug Productions fått til en avtale om et julemarked med Comfort Hotel Square i Løkkeveien.

Søknadsprosess

– Det blir julemarked versjon to. Forhåpentligvis kan vi gjøre det litt kulere. Vi ønsker å få inn mer fashion og være sikre på at varene holder en viss kvalitet, sier hun.

– Betyr dette at det er over og ut for mannen i gata som ønsker å bli kvitt noen av klærne i skapet?

– Nei, ikke nødvendigvis, men det vil være et kurert julemarked. De som ønsker å stille er nødt til å sende inn en søknad og legge ved bilder av det de ønsker å selge. Slik sørger vi også for at varene holder en viss standard og at det er et mangfold blant utstillerne, sier Lilleland og legger til at markedet vil ha rundt 30 salgsboder.

Det nye julemarkedet arrangeres 1. desember. Denne dagen er det også åpning av pepperkakebyen og julegrantenning på Domkirkeplassen. Bildet er fra fjorårets julegrantenning.

Tradisjon?

Lilleland er også festivalsjef for Kammermusikkfestivalen, og kom i samtaler med Comfort Square Hotel under et evalueringsmøte forrige uke. Der dukket ideen om et julemarked opp.

– Comfort Square Hotel er mer enn en plass for boende gjester. Vi er et hotell for byen og derfor er det superspennende å samarbeide med Storhaug Productions om et julemarked i Stavanger. Vi håper at vi får muligheten til å gjøre dette til en årlig happening, skriver hotelldirektør Jeanette Landaas i en tekstmelding til Byas.

Den samme tanken har også slått Lilleland.

– Vi må først prøve og se om dette er noe vi skal gjøre mer eller mindre av, men det blir veldig spennende å arrangere et nytt marked igjen, sier hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Slik kom vinterlysene i Fargegata på plass

Publisert:

Dette har vært en publikumsfavoritt, men nå er det slutt

Siden 2005 har Tou arrangert håndverk- og gjenbruksmarkeder. Nå er den 14 år lange tradisjonen over.

Publisert: