Her skal en helt ny restaurant satse på fjord, gård og skog

26 North åpner i Stavanger i januar.

HER SKJER DET: I lokalene til Radisson Blu er det 26 North skal åpnes i midten av januar.
  • Ivar Vasstveit
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

– Konseptet er nordisk, ærlig mat, med lokale ingredienser så langt det lar seg gjøre. Det skal handle om fjord, gård og skog, sier Arnstein Torsvoll.

Følg Byas.no på Facebook!

Han er med i prosjektgruppen bak den nye restauranten 26 North som snart åpner dørene i Løkkeveien.

– Med 26 North håper vi å skape en følelse av en typisk social club slik den var i gamle dager, hvor gjestene kom for å slappe av og få seg noe godt å spise.

Les også

Et av disse utestedene er Stavangers mest lønnsomme. Klarer du å gjette hvilket? Et av disse utestedene er Stavangers mest lønnsomme. Klarer du å gjette hvilket?

Drives i hotell

Restauranten vil ligge i samme bygg som hotellet Radisson Blu Royal, og tvers over gata fra Marcus Samuelsson-restauranten Kitchen & Table hos Clarion.

– Det er Radisson som eier restauranten, men ut over det vil selve driften være separat fra hotellet, sier Torsvoll.

Vi mener det er viktig å satse i nedgangsperioder.

– Men det er ikke utenkelig at hotellgjestene legger turen innom?

– Nei, det er klart at å være så nær et så stort hotell vil være en fordel for oss.

Nøyaktig åpningsdato for 26 North er foreløpig ikke satt, men ifølge Torsvoll vil dørene åpne i midten av januar en gang.

Les også

Fått bankkort uten bilde? Pass på hvis du bruker pass på byen! Fått bankkort uten bilde? Pass på hvis du bruker pass på byen!

Satser i nedgangstider

Det er nedgangstider i Stavanger, noe som også påvirker restaurantbransjen. For bare få dager siden kom nyheten om at NB. Sørensen gjør om gourmetavdelingen sin, Annen Etage, slik at den i framtiden kun kommer til å servere større selskaper.

– Er dette det beste tidspunktet å starte en restaurant på?

– Vi får selvfølgelig med oss hva som skjer rundt oss, men vi mener det er viktig å satse i nedgangsperioder. Håpet er å komme godt ut, ellers hadde vi ikke gjort dette, sier Torsvoll.

– Restauranten kommer også som et resultat av at Radisson satser på oppussing av sine hoteller i disse dager. I tillegg til restauranten skal det også komme et spa.

Publisert: