Aktuelt

Ber om hjelp til å løse årets «påskekrim»: Hvem har tatt lysene?

– Vi får håpe de «ser lyset» og leverer dem tilbake.

På denne veggen hang lys formet som vinger. Ukirke Stavanger håper årets «påskekrim» blir løst og at de kommer til rette igjen. FOTO: Ukirke Stavanger

Visst du at påskekrim blir sett på som et særnorsk fenomen?

Ja, for hva har vel egentlig den kristne høytiden og krim med hverandre å gjøre?

 • Følg Byas på Facebook!

Men her kommer en aldri så liten krimgåte med bibelske referanser. Ukirke Stavanger har nemlig postet en etterlysning på Facebook:

Hvem kan ha tatt par lysende englevinger fra ytterveggen til Ukirke Stavangers lokaler i Forsamlingens Hus i Nygata 11?

Englevingene ved inngangspartiet til Ukirke Stavangers lokaler har forsvunnet. Ukirke er et sentrumstilbud til unge mellom 16 og 30 år, som drives av menighetene i Den Norske Kirke i Stavanger. FOTO: Ukirke Stavanger

Den bevingede belysningen forsvant et tidspunkt mellom tirsdag formiddag og fredag morgen denne uken, forteller prosjektleder og prest Anne Margrethe Ree Sunde i Ukirke Stavanger.

De hang ved inngangspartiet, i samme bygget som de nye lokalene til NMS Gjenbruk på siden vendt mot naboen Kremmerhuset.

Vingene har gjort inngangspartiet til et populært sted siden de kom opp i 2018, ifølge prosjektlederen, som håper det ikke er det siste de har sett til dem.

– Vingene er viktige å få tilbake fordi de er et populært selfie-spot for unge i byen, og de lyser så fint opp i hverdagen vår! Alle kan føle seg som et englebarn. Så er de blitt et viktig symbol for alle ungdom og unge voksne som er innom forsamlingshuset i løpet av uka, forteller Sunde - og legger til at det er snakk om mellom 60 og 100 personer i uka.

Vingene har gjort veggen til et populært selfie-spot, forteller prest og prosjektleder Anne Margrethe Ree Sunde. På bildet: Daniel Sundnes Drønen. FOTO: Ukirke Stavanger

Vingene er viktige å få tilbake fordi de er et populært selfie-spot for unge i byen, og de lyser så fint opp i hverdagen vår!

Vingene kom opp på veggen for et par års tid siden, som en del av vinterlysprosjektet - «Lyst hele året» - i Stavanger sentrum, og er i samme «familie» som blant annet sangstrofene i Nygata og Søregata:

– Det er leit at noen stikker av med dem, vi får håpe de «ser lyset» og leverer dem tilbake slik at dette kun ble en spennende påskekrim, avslutter Sunde.

Publisert:

 1. Stavanger
 2. Den norske kirke

Tar over de gamle Only-lokalene i Stavanger sentrum

20. juni er første åpningsdag for Helly Hansen-butikken i Nygata.

Relaterte artikler

 1. AKTUELT

  Only stenger butikken, men jakter nye sentrumslokaler

  4 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT

  Disse korona-tiltakene gjør kjøpesentrene

  4 MÅNEDER SIDEN
 3. LIVSSTIL

  10 fine badeplasser i Sandnes og Stavanger

  23 DAGER SIDEN
 4. AKTUELT

  Fikk ikke åpnet det nye spisestedet, satser på foodtruck

  1 MÅNED SIDEN
 5. AKTUELT

  Frykter kjøpefest og salgskaos: – Butikkene kommer til å trampe hverandre i hjel på vei mot nødutgangen

  3 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT

  Nå kan du få Lervig på døra: – Det er motiverende og gir oss håp

  3 MÅNEDER SIDEN