Aktuelt

Norges største gjenbrukskjede åpner butikk i sentrum

I mars åpner NMS Gjenbruk butikk nummer 51 på landsbasis midt i Stavanger sentrum.

Den nye butikken ligger vegg i vegg med Ukirke i Nygata 11. FOTO: Tomine Walmsness

I dag drives butikkene til NMS Gjenbruk av 2500 frivillige medarbeidere. De har over 500.000 kunder og alt overskudd går til NMS sitt arbeid med blant annet fattigdom.

– Vår visjon er å spre budskapet om å bruke det vi allerede har. Derfor ønsker vi å være rimelige nok til at folk faktisk velger å kjøpe brukt fremfor nytt, sier daglig leder i NMS Gjenbruk Ina Kjøstvedt.

 • Følg Byas på Facebook!

Ukirke

Butikken som åpner i Nygata skal romme ting enkelte folk ikke trenger lenger, men som de håper kan gjør nytte av seg i et annet hjem. Lokalet skal også fungere som en kaffekrok for å skape en sosialarena for misjon og samhold.

LES OGSÅ:

– I denne butikken kjører vi et litt annerledes konsept. Vanligvis pleier det å være pensjonister som jobber i butikkene våre, men nå inngår vi et samarbeidsprosjekt med Ukirke og da håper vi på å nå og få de unge involvert også, sier Kjøstvedt.

NMS Gjenbruk omtaler seg selv som et skattkammer for deg som elsker gjenbruk. Butikken skal etter planen åpne i mars. FOTO: Tomine Walmsness.

Varer i handlenett

Omtrent halvparten av utvalget vil være klær og den andre delen av varene vil være diverse ting og tang. Den daglige lederen informerer om at butikken ikke kommer til å selge store møbler, men først og fremst varer kunder får med seg i et handlenett.

– Vi håper på at vi har et markedsfortrinn i forbindelse med å gjøre butikken litt freshere. Hovedtanken vår er å unngå en stor strøm av varer, derimot skal vi plukke ut finere varer som vi tenker vil passe inn i akkurat denne butikken, sier Kjøstvedt.

I 2018 økte NMS Gjenbruk omsetningen med 11 prosent og omsatte for rundt 60 millioner kroner.

– Det at omsettingen har gått opp viser at brukttrenden virkelig er ekte, mennesker har begynt å forstå hvor viktig det er å tenke på miljøet og verdenen vår, sier Kjøstvedt.

Kjeden satser på å åpne dørene 5. mars 2020.

Publisert:

Oppdatert:

 1. Gjenbruk
 2. butikk
 3. Butikker
 4. Stavanger
 5. Stavanger sentrum

Mette Hagen-butikk åpner på Amfi Madla

Eline Hagen (28) og mor Mette Hagen fra Randaberg gleder seg til å ønske kunder velkommen til ny klesbutikk på Amfi Madla.

Relaterte artikler

 1. AKTUELT

  Only stenger butikken, men jakter nye sentrumslokaler

  4 MÅNEDER SIDEN
 2. LIVSSTIL

  Tilgodelapp, gavekort og bytting: Kan du «reglene?»

  6 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT

  Nye eiere har kjøpt opp selskapet: Butikken har åpnet igjen

  5 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT

  Slik skal kjøpesentrene redde butikkene sine

  4 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT

  Legger ned butikkene i Stavanger likevel

  5 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT

  H&M slutter med «plus size»: Det fikk Hanne (27) fra Stavanger til å reagere

  4 MÅNEDER SIDEN