– Rød Ungdom bommer i sin Israel-kritikk

MENINGER: Rød Ungdom bommet kraftig 16. mars i Byas, da Malde-Frøyland sammenlignet Russland med Israel. I stedet for å kritisere det eneste demokratiet i Midtøsten, burde Rød Ungdom heller støtte opp under frie demokratier, når det tross alt er det som er under angrep.

Oppdatert:
  • Montgomery Jacobsen
    Fylkesleder Rogaland FpU
Montgomery Jacobsen er nestformann i Rogaland FpU.

Det blir veldig spesielt når vi vet at den arabiske verden i større grad aksepterer og anerkjenner Israel, som en konsekvens av Abraham-avtalen.

Hvorfor vil ikke palestinerne normalisere forholdene med Israel gjennom forpliktende dialog, når vi ser utviklingen med blant annet Marokko, Sudan, og til og med Saudi Arabia?

LES MER:

Byas sjekker: Ingrediens blir snart forbudt i kosmetikk. Hvorfor?

I motsatt ende finner vi Russland som ikke anerkjenner Ukrainas suverenitet som et selvstendig land, angriper med brutal militærmakt og sender millioner av mennesker på flukt.

LES MER:

– Det er ikke sånn at vi ønsker å ekskludere

Israel på sin side beskytter sine innbyggere mot reelle terroristtrusler og raketter som rettes direkte mot sivile mål– også kvinner og barn. Angrep mot sivile mål er ulovlig under internasjonal rett.

Hvorfor reagerer ikke Rød Ungdom på dette?

Sammenligningen til Rød Ungdom er helt malplassert og vitner om en manglende virkelighetsforståelse.

LES MER:

Disse kommer til Landstreffet 2022!

Hvor var forresten Rød Ungdoms stemme når det ble avdekket hvordan norske bistandsmidler finansierte palestinske skolebøker som fremmet antidemokratiske verdier som jihad?

Rød Ungdom burde heller legge fra seg sine utdaterte kommunistiske tanker, og kjempe for frihet og demokrati.

LES MER:

Lyst å bli hørt?

Publisert:
Oppdatert:

– Hvorfor reageres det så sterkt mot Russland, men ikke mot Israel?

MENINGER: Hvorfor reageres det så sterkt mot Russlands okkupasjon av Ukraina, men ikke mot Israels okkupasjon av Palestina? Når de Vesten er venner med bryter folkeretten eller internasjonal lov, så lukker vi øynene. Jeg tror det først og fremst handler om vennskap og populærkultur.

Oppdatert:
  • Bård Malde-Frøyland
    Bård Malde-Frøyland
    Aktiv i Rød Ungdom