– Vanlige folk sliter

MENINGER: Drivstoffprisene har aldri i Norges historie vært høyere enn nå. Hvor er tiltakene og hvorfor straffer vi allmenn befolkningens rett til å forflytte seg?

Publisert:
  • Anna By Knudsen
Anna By Knudsen er styremedlem i Stavanger FpU.

Vi er nå inne i en historisk periode både for verden, men også for Norge. Etter regjeringsskiftet har vi fått rekordhøye strømpriser, økning i avgifter og nå en drastisk økning i drivstoffpriser.

LES MER:

Hanne (19) kom ikke inn i førstegangstjenesten. Så tok Lottene kontakt

Kan tjene seks ganger mer enn forventet

Man kan trygt si at vanlige folks tur ble det iallfall ikke.

Ikke bare står den nåværende regjeringen kun og ser på mens landets befolkning må punge ut utallige uforutsigbare utgifter.

De legger heller ikke frem noen tiltak som kan ha en direkte lettende effekt. Dette er selv etter nyheten om at staten ligger an til å tjene seks ganger mer på olje og gass enn forventet i statsbudsjettet.

LES MER:

NRK utsetter humorserie

Symbolpolitikk

Dette er noe vi i FpU synes er forkastelig. Bil skal ikke anses som et luksusprodukt i Norge. I motsetning til Arbeiderpartiets symbolpolitikk og Senterpartiets tomme løfter om å holde drivstoffprisene under 20 kr, kommer Frp med direkte tiltak for å senke drivstoffprisene.

Tiltakene vi har lagt frem innebærer å senke CO₂ avgiften og fjerne
alle drivstoffavgiftene.

LES MER:

Realitystjernen (24) er på god vei mot to bachelorer: – Kjente på savnet etter å gå på skole

Hvem skal ta regningen?

Så hvorfor senker vi ikke disse avgiftene? Hvorfor hjelper vi ikke enkeltpersoner og familier som nå sliter med å få økonomien til å gå rundt?

By-hippiene i MDG som sentraliserer seg i byområder mener at bil er unødvendig, men hele Norge ligger ikke innenfor ring tre. Hva med områdene hvor man trenger bil for å kjøre barna i barnehage og skole, komme seg til jobb eller til matbutikken? Er det disse menneskene som skal betale for at den nye regjeringen ikke tar seg råd fra de millioner av ekstra kronene til å hjelpe.

Spesielt etter de har økt skattene og avgiftene mer enn de de siste 20 årene samlet.

LES MER:

Flere enn noen gang vil ta «automatlappen»

LES MER:

Lyst å bli hørt?

Tomme løfter

Som Trygve Slagsvold Vedum (Sp) en gang sa i et Facebook innlegg: «Hvorfor skal vanlige folk ta regninga for regjeringen». Dette er ord jeg håper han husker i budsjettkonferansen som foregår denne uken.

LES MER:

Ingenting tilbake til Jærnåttå

Situasjonen vi befinner oss i nå viser bare at nok en gang er det kun Frp som faktisk vil gjøre hverdagen lettest for vanlige folk. Uten å begå løftebrudd og prøve å overregulere folk sine liv fra politisk hold. Til slutt vil jeg oppfordre Sp og Ap til å grave seg inn i tenkeboksen og reflektere på hvordan de faktisk kan gjøre det til vanlige folks tur å slutte med tomme løfter.

  • Noe på hjertet? Smått eller stort: Send ditt leserinnlegg til debatt@byas.no.
Publisert:

– MDG må forstå at sammen kan vi redde verden, ikke alene. Det dere gjør knekker kun økonomien til Norge!

MENINGER: Norge kan ikke redde verden alene. Det har jeg forstått. Men har MDG gjort det?

Publisert:
  • Sivert Goa
    Sivert Goa
    Styremedlem Stavanger FpU og elev ved Stavanger offshore tekniske skole.