– Hippiefantasier fra Høyre

MENINGER: Elektrifisering av sokkelen vil ikke stoppe global oppvarming en milligrad, det vil ikke bidra noe til å stoppe klimakrisen, det vil kun være en hvilepute for politikerne så de slipper å gjøre reelle kutt i utslipp.

Publisert:
  • Mathias Renberg
Mathias Renberg i Rogaland FpU mener Unge Høyre er på ville veier i spørsmålet om elektrifisering av sokkelen.

Rogaland Unge Høyres lederduo (Mille-Sofie Kvannli og Kornelius Vold) hadde et interessant innlegg på trykk i Aftenbladet 7. februar (og Byas.no, red. anm.). Mesteparten av innlegget dreier seg om atomkraft, og her er det ingen uenighet oss imellom.

LES MER:

Elektrifisering + atomkraft = sant

Jeg reagerer derimot kraftig på den lettvinte behandlingen Frp’s forslag om å stanse elektrifisering av sokkelen får. De går til og med så langt som å kalle Frp uansvarlige.

LES MER:

Lyst å bli hørt?

Aftenbladets kommentator, Hilde Øvrebekk, hadde et glitrende innlegg på trykk 29. desember i fjor, hvor hun tok til orde for at de andre partiene burde støtte Frp’s forslag. Jeg vil anbefale Kvanli å lese innlegget. I tillegg bør hun ta seg en prat med sine partifeller Ingebjørg S. Folgerø, John Peter Hernes og Narve Endresen, som alle synes det kan være lurt å ta en fot i bakken før man går til det drastiske skrittet å elektrifisere sokkelen fra land.

Mener Kvanli at Øvrebekk og sine egne partifeller også er uansvarlige?

LES MER:

Byas sjekker: Hvorfor blir du mest støl TO dager etter trening?

Elektrifisering av sokkelen vil ikke stoppe global oppvarming en milligrad, det vil ikke bidra noe til å stoppe klimakrisen, det vil kun være en hvilepute for politikerne så de slipper å gjøre reelle kutt i utslipp. Samtidig vil det begrense tilgangen til kraft for industri og husholdninger og føre til usosialt høye strømpriser.

På toppen av det hele kan det føre til at vi må importere kullkraft for å dekke forbruket.

LES MER:

Utelivet om «danseforbudet»: Komisk og håpløs situasjon

Her er Unge Høyre på ville veier. De kan begynne med å lese Øvrebekks kommentar.

  • Noe på hjertet? Smått eller stort: Send ditt leserinnlegg til debatt@byas.no.
Publisert:

Elektrifisering + atomkraft = sant

MENINGER: Det er uansvarlig av Frp å sette klimakrisen til side for å prøve å løse strømkrisen. Løsningen på begge krisene finner vi i atomkraft, om politikerne tør å investere i det.

Publisert:
  • Mille-Sofie Kvannli
  • Kornelius Vold