Fredrik (17) og Marcus (17) skal gå fra Stavanger til Sirdal

Gutta tar på seg turskoa til støtte for Kreftforeningen.

Publisert:
TUR: Fredrik Olsen og Marcus Berven klarte ikke målet, men skal likevel gå fra Stavanger til Sirdal.
LES MER:

I mars skrev vi om 17-åringene Fredrik Olsen og Marcus Berven fra Stavanger, som hadde startet en innsamling til støtte for kreftsaken .

De hadde blitt inspirert av en kompis som skulle skrelle av seg alt håret dersom han fikk 500 kroner til Kreftforeningen.

LES MER:

– Vi tenkte: Hvorfor kan ikke vi gjøre noe lignende? Da kom jeg opp med ideen om at vi kunne jo bare gå til Sirdal. Det er ikke så langt - det tar jo bare en og en halv time å kjøre dit fra Stavanger, sa Marcus sist vi pratet.

Det tar derimot nærmere 40 timer å dit, men kompisene lot seg ikke skremme av det. De satte seg som mål å samle inn 20.000 kroner innen 1. juni. Klarte de det, skulle de pakke sekkene og spasere fra Stavanger til Sirdal.

Følg Byas.no på Facebook!

Klarte ikke målet

Nå er 1. juni passert, og kompisene klarte dessverre ikke målet på 20.000.

– Jeg er litt skuffa. Vi hadde litt store forventninger, og både trodde og håpte at vi skulle klare 20.000, sier Marcus til Byas.no.

– Men vi klarte jo å samle inn 7.590 kroner, og det er jo fortsatt mye penger, så det er vi fornøyde med, sier han.

Selv om målet ikke ble nådd, og de dermed er fritatt for løftet om å gå fra Stavanger til Sirdal, pakker likevel gutta sekken og drar på tur.

– Vi har fortsatt lyst til å gå for en god sak, selv om vi ikke klarte å samle inn alle pengene. Det blir jo en tredagers guttetur, så det er jo noe som er kjekt for oss i tillegg, sier Marcus.

Fredrik og Marcus drar i begynnelsen av juli, om alt går etter planen, og skal filme hele seansen til glede for venner og familie. Byas ønsker dem god tur!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Lisa Kristine (30) la ut en kreativ søknad på Facebook, og fikk jobb med en gang

LES MER:

* Ny nattklubb i Vågen: – Vil være for de som er 22 år og oppover

LES MER:

* Guide: Alt du trenger å vite om Mablis

Publisert:

Dette mener Sandnes-russen er årets viktigste knute

Russen i Rogaland bidro med 2,7 millioner kroner i fjor.

Publisert: