Fem crossfitentusiaster åpnet nytt senter på Åsen: – Ambisjonen er ikke å bli rike på dette her

Fem medeiere har investert sparepengene i sin store drøm - nå åpner de endelig sitt eget CrossFitsenter!

Oppdatert:
Lena Mari Hanssen og Jon-Inge Nilsen er to av fem medeiere i det nye senteret.

– Nei, vi har vel lett etter riktige lokaler i et par år, forteller Lena Mari Hanssen (31), en av medeierne i det nye crossfitsenteret CrossFit Ask.

Hun fikk øynene opp for CrossFit i 2013. Hun hadde gitt seg med sprangridning, og hadde egentlig ikke trent siden. Så begynte hun å trene på treningssenter, og det var ikke så gøy. Så prøvde hun CrossFit. Siden har det gått slag i slag.

Slik ser den nye «boxen» i Auglendsdalen 81 ut.

Investert alt av sparepenger

For en stund siden startet drømmen om å åpne et eget CrossFitsenter. I starten var det hun og Birgitte Fredriksen (29) som ønsket å få til det sammen, men i løpet av de to siste årene har tre til kommet med på laget, og nå eier Fredriksen, Hanssen, Jon-Inge Nilsen (33), Jebb Peria (35) og Andreas Udal (30) senteret sammen.

De har alle funnet hverandre via CrossFit. Gjengen har brukt så å si alt de har av sparepenger på prosjektet. Hanssen vil ikke avsløre akkurat hvor mye penger de har brukt på senteret, men sier at det er snakk om et syvsifret beløp.

Hvorfor? Fordi de elsker CrossFit.

– Ambisjonen er ikke å bli rike på dette her. Vi vil ikke ha kjempemange medlemmer fordi vi ønsker å kunne bli kjent med og følge opp de vi har.

– Dette er noe vi brenner for. Idretten har gitt mye glede til oss, og vi vil ufarliggjøre den og hjelpe folk til å få bedre helse. Vi vil at andre skal få oppleve samme gleden, legger Hanssen til.

Hanssen er den eneste av medeierne som skal jobbe på senteret på dagtid, og blir senterets daglige leder. De andre har fremdeles sine «vanlige» jobber.

Lena Hanssen og Jon-Inge Nilsen har sammen med de andre medeierne gjort alt selv. Det er de stolte av.

– Sosial idrett

Jon-Inge Nilsen er en av de fem medeierne, og den som kom senest inn i prosjektet. Han fant gleden i CrossFit i 2013, og forteller at sporten har gitt ham mange venner.

– Det er en veldig sosial idrett.

Kvintetten har gjort det meste selv - de har gipset, slipt gulv og malt vegger. Fredriksen er arkitekt og har bestemt hvordan senteret skulle utformes.

– Vi har fått flere fagbrev, sier Hanssen og ler.

Godt team

Hun forteller at prosessen har gjort at teamet har sett mye av hverandre, både på godt og vondt - men heldigvis kommer de fortsatt godt overens.

– Vi har forskjellige styrker, sier Nilsen.

Det nye senteret har fått navnet Ask - faktisk etter norrøn mytologi.

– Det finnes CrossFit-sentere over hele verden, og alle har forskjellige navn. Vi lette på norsk, engelsk og latin før vi endelig endte opp med Ask, forteller Hanssen.

– Konkurranse er sunt

I Stavanger-området finnes CrossFit Centrum fra før, og de har en avdeling på Hillevåg, og en på Forus. Hanssen tror det er sunt for begge parter med konkurranse.

– I Kristiansand er det fem boxer (crossfitsentere, jour. anm), og markedet er nok større i Stavanger.

Fikk du med deg denne?

LES MER:

Så mange armhevinger bør du klare

– For alle

For oss som ikke har prøvd CrossFit før, så kan sporten se ganske brutal ut. Hanssen og Nilsen tror derimot at sporten er for alle.

– Det er funksjonell trening. Treningen blir lagt opp til hver enkelt, og det er ikke slik som det var før - at man måtte kjøre seg helt i grøfta på hver trening, forsikrer Hanssen.

Nå gleder gjengen seg til å åpne offisielt 1. oktober.

– Vi er veldig stolte. Dette blir kjekt, sier Nilsen og Hanssen.

– Og så kan du legge til at vi er utenfor bommen, da, sier Hanssen og ler.

Publisert:
Oppdatert:

Disse er videre i kåringen av #byasbeste treningssenter!

For et engasjement! Dere har igjen plukket ut 11 finalister som kan vinne tittelen #byasbeste treningssenter 2019. Hvem som vinner hele greia er opp til dere – stem nederst i saken!

Oppdatert: