Livsstil

– Konseptet er chill stemning, rimelige drinker og reggaemusikk

For en knapp måned siden dukket det opp en ny bar i de gamle lokalene til Onkel Aksel. Slik har det gått med Piren Restaurant & Bar.

Oppdatert:
  • Maria Sung Ae Lervik

Jeanette Moen, barsjef på Piren, kan fortelle om en strålende måned for det nyåpnede utestedet. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

– Det har gått over all forventning! Det er jo alltid litt skummelt å åpne et nytt sted i en ny by, med tanke på konkurranse og sånt, men vi har folk her fra det åpner til det stenger, forteller barsjef på Piren, Jeanette Moen.

Hun har jobbet i bar i elleve år, og ble håndplukket til jobben som barsjef på Piren. Sammen med kjæresten Robin Lindblom, er hun i full gang med å gjøre lokalene klare før det strømmer til med tørste gjester på den varme sommerkvelden.

Men med konseptet sommer, sol og surfing skiller Piren seg ut fra resten av utestedene i byen. FOTO: Maria Sung Ae lervik

– Folk synes det er helt sykt når de hører prisene

Piren som altså ikke er et cocktail-sted, men en fresh juice-basert bar og restaurant, og eies av det samme firmaet som Barbarossa. Konseptet er sommer, sol og surfing. Lokalene som består av «sky garden», «beer garden» og «green garden» er inspirert av de ansattes mange reiser til tropiske strøk og kjærlighet til surfing.

Favoritt-shoten til Lindblom er Mr. Fjern. En fernet-shot som varmer fra innsiden ut. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

På Piren lager de nye typer slush hver dag, og man kan få fem Budweiser til 199kr i en «bucket». Baren innehaver også et lykkehjul med ulike shots, og i stedet for den vanlige vodkaredbullen og rom og cola, får man tropiske og freshe drinker laget av juice og fersk frukt.

– Folk synes det er helt sykt når de hører prisene, ler Lindblom.

– Men vi vil ikke at det skal være noe rølpested, legger Moen til.

– Vi regner jo med at folk blir fulle når vi selger billige drinker, men vi ønsker å ha lave priser så folk har mulighet til å komme til et uformelt og trivelig sted.

På Piren får man tropiske og freshe drinker laget av juice og fersk frukt. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

Baren tilbyr billige drinker sånn at folk kan komme til et uformelt og rimelig sted. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

– Konseptet her er chill stemning, rimelige drinker og reggaemusikk, forteller Moen.

– Det skal være et sted hvor man bare kan være, ler hun.

Piren er det første stedet i byen med denne typen konsept, og er inspirert av tropiske omgivelser. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

Piren er det første stedet i byen med denne typen konsept.

– Tror du det er rom for et sånt type konsept her i Kristiansand?

– Jeg tror Kristiansand trenger et sted hvor man ikke nødvendigvis må kle seg i den fineste kjolen sin, men kan gå i bikini hvis man føler for det, smiler Moen.

– Piren kjører full reggae- og surfemusikk hele kvelden. Hvis du vil ut og danse er det kanskje andre steder som passer bedre. Her skal man nemlig bare slappe av.

Bar-sjef Jeannette Moen har jobbet i bar i elleve år og ble håndplukket for jobben på Piren. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

Den syden-inspirerte baren ligger perfekt til ved vannet, ifølge barsjef, Jeanette Moen. FOTO: Maria Sung Ae Lervik

Hvem er deres største konkurrenter?

– For meg er egentlig ingen konkurrenter, fordi vi har et så unikt konsept. Egentlig burde andre heller se på oss som konkurrenter, ler hun spøkefullt.

Hva er dere mest fornøyde med?

– Vi har en fantastisk beliggenhet ved vannet som jo trekker ekstremt mye gjester. Folk har jo begynt å høre om oss, så det kommer alle slags folk fra 20 og opp innom.

Hva er dere ikke så fornøyde med?

– Trafikken utenfor kunne vi kanskje hatt bort, sier hun og peker på en støvete lastebil.

– Heldigvis stopper det ikke oss!

Hvordan fungerer et sånt konsept om vinteren?

-Da blir det bare enda mer tropisk!

LES MER:

Slik blir den nye restauranten i Dronningens gate

Publisert:
Oppdatert:
  1. Alkohol
  2. Øl
  3. Kristiansand
  4. Restaurant
  5. Utelivsbransjen

Her åpner et nytt konsept i det gamle Joe & The Juice-lokalet på Sandens

Lokalet på Sandens har stått tomt siden Joe & The Juice kastet inn håndkleet i midten av april. Men i midten av juni flytter konseptet San Sebastian – Pintxos & Cocktails inn.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om
    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om
    1 MÅNED SIDEN
  3. AKTUELT
    De nominerte til #byasbeste utested er klare!
    10 MÅNEDER SIDEN
  4. LIVSSTIL
    Ny take away-restaurant åpner i en konteiner på Lund
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Fredag åpner Sørlandets første skybar: – Dette skal ikke bli en «hvitsnipp»-cocktailbar
    2 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Her er de nominerte til #byasbeste utested
    2 ÅR SIDEN