Disse klærne får du ikke bruke på treningssentre i Stavanger og Sandnes

Tror du at du kan kle deg som du vil på trening? Da må du tro om igjen!

Publisert:
FOR UTRINGET? På enkelte treningssentre bør du styre unna de dypeste utringingene.

De aller, aller fleste av oss er glade i å trene. I hvert fall en gang i blant. Men hvordan er egentlig reglene for hva som er lov å ha på seg og ikke hos treningssentrene.

Vi sjekket!

Følg Byas.no på Facebook!

SiS Sportssenter

Hos treningssenteret på universitetsområdet gjelder følgende regler, ifølge sportslig leder Sandra Rahmouni:

I styrke- og kondisjonsrom kan du ikke gå med singlet, tank top, sports-bh og lignende. Ellers går det meste, men ta hensyn.

Sats Elixia

Sats Elixia er en av landets større treningskjeder og har en rekke treningssenter i hele Rogaland, deriblant Stavanger og Sandnes.

Det finnes ingen absolutte nei-regler når det gjelder bekledning. Her gjelder også «sunn fornuft»-prinsippet, ifølge regionsjef Trude Torset.

Alle kan trene i det de føler seg mest komfortabel i. Men har noen på seg noe som støter andre, blir de kontaktet av personalet, og vil få en fin forklaring på hvorfor bekledningen ikke passer seg.

SATS ELIXIA: Her finnes ingen absolutte forbud mot klesplagg, men kundene bør vise sunn fornuft.

Fresh fitness

Fresh Fitness har sentre over hele Sør-Norge. Her i distriktet er det to sentre, på Storhaug og på Forus.

Når Byas ringer treningskjeden henviser personen i andre enden av røret til trivselsreglene oppført på Fresh Fitness’ nettside.

LES OGSÅ:

Her står det blant annet at:

«Vi ønsker ikke å bidra til økt kroppspress. Derfor må du ha på deg minst singlet som dekker brystet, og shorts som dekker rumpa. Det vil si at du heller ikke kan trene i jeans, bare føtter, strømpebukser, bare sports-BH eller liknende.»

City Gym Sandnes

Hos City Gym er det ingen strikse regler for bekledning. Så lenge folk har klær på seg, er det innafor!

– Vi har ikke kleskode her. Nei, folk må få lov til å bestemme selv, sier daglig leder Andre Thesen.

HALLO? Kler du deg slik på studioet, kan det være treningssenteret ber om en prat.

Crossfit Centrum

Crossfit Centrum holder til på Forus og i Hillevåg, og som navnet tilsier går det mye i crossfit der.

– Vi har ingen skrevne klesregler, men vi forventer, og vi opplever at folk bruker sunn fornuft, sier Jøran Vaule ved Crossift Centrum.

LES OGSÅ:

– Det skjer ofte at gutta i varmere strøk kaster skjorta under crossfit-trening da det fort blir klamt og varmt uten air condition, men i våre lokaler er det såpass god ventilasjon at de færreste føler behovet, og vi har derfor et avslappet forhold til det, legger han til.

Xfit

LES MER:

Hos Xfit i Stavanger er det heller ikke helt svart/hvitt-reglement, men det er enkelte ting som ikke er greit, ifølge Hans Petter Pettersen.

– I utgangspunktet er singlet greit, men når utringningene ligger på navlen og det er armhuler overalt, er det ikke innafor, sier Pettersen.

– Vi har hatt noen episoder hvor vi har vært nødt til å gi beskjed til folk som har vist for mye hud, og da har vi tatt en rolig prat med kunden - og de har tatt det bra. Det virker som om folk skjønner det litt selv, sier han.

DEKK TIL: Daglig leder av Xfit Stavanger, Hans Petter Pettersen, bruker skjønn. Det meste er lov, så lenge det ikke er for utfordrende.

Toppform

Toppform treningssenter holder til både på Tasta og på Sola. Der bes kundene om å kle seg ordentlig.

– Regelen er at du skal kle deg «decent». Ikke for utfordrende, ikke for voldsomt. Helst ønsker vi dekkede skuldre, men det er klart, gjør en det riktig så går det stort sett greit. Vi har ingen problemer med dette i det daglige, sier Jarle Johansen, daglig leder hos Toppform på Tasta.

Deler av artikkelen er tidligere blitt publisert på Byas.no, men redaksjonen har sjekket at policyen hos treningssentrene er den samme i dag.

Denne artikkelen har vært publisert på Byas.no tidligere, men er oppdatert med ny informasjon dersom treningssentrene har endret reglementet sitt.

Publisert:

Disse klærne får du ikke bruke på treningssentre i Stavanger og Sandnes

Tror du at du kan kle deg som du vil på trening? Da må du tro om igjen!

Publisert: