Rina (25) har reist til L.A. for å teste ut modelldrømmen

Kristiansandsjenta Rina Hansson håper at turen til «englenes by» vil skyte fart på modellkarrieren.

Oppdatert:
Rina håper at turen til Los Angeles vil hjelpe modellkarrieren hennes. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Etter at Rina Hansson ble kontaktet av fotografen TJ Manou, fra Los Angeles, bestemte hun seg for å reise over Atlanteren for å teste ut modelldrømmen.

Manou er nemlig en profesjonell fotograf som blant annet har tatt bilder av kjendiser som Carmen Electra, Taryn Manning (fra Orange Is the New Black), Mario Lopez, og Mayim Bialik, kjent som Amy i Big Bang Theory.

– Jeg skal også ha noen andre shooter, men hovedgrunnen til at jeg reiste er ham. Det blir spennende å jobbe med en fotograf som er skikkelig profesjonell. Han kontaktet meg på Instagram. Først trodde jeg det var fake, men jeg viste det til vennen min Saona (Puth journ.anm.), som fortalte meg at det var ekte. En stund etter tok jeg derfor kontakt igjen, og han sa at han ønsket en shoot med meg, forteller Rina.

I fem dager tok Saona Puth og Christian Myklevold bilder av Rina for å oppdatere porteføljen hennes. Her fra en av sesjonene på Ernst hotell. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– Uansett er jeg en erfaring rikere

En del måneder etter er hun nå på plass i L.A. for å se om hun kan ha en sjanse i den kommersielle modellindustrien. I første omgang skal hun være der i seks uker, for å se hvordan det er.

– Jeg har bare vært her i tre dager, men jeg storkoser meg. Allerede har jeg planlagt shooten jeg skal ha med TJ Manou, og møtt fantastiske folk. Første kvelden var jeg på SAG Award afterparty, som viste seg å være en stor greie. Det skjønte jeg ikke før jeg kom hjem til leiligheten igjen, ler Rina over telefon fra statene.

Før hun dro ned, møtte KRSby henne mens hun tok bilder på Ernst hotell for å oppdatere porteføljen sin. Da fortalte hun at målet med turen er å teste ut en drøm, og utforske hva modellbransjen innebærer, med håp om å få en fot innenfor bransjen.

– Om ikke jeg lykkes, så er jeg uansett en erfaring rikere, med opplevelser for livet, sier Rina.

Hjelp av fotografvenner

Hun har stilt opp på noen små oppdrag tidligere her hjemme i Norge, men det er først nå hun vil satse seriøst på modellyrket. Hun har tidligere tatt en del bilder med Saona, som er en av hennes nærmeste venner. Det er også han, i samarbeid med Christian Myklevold, som hjalp henne med å bygge ny portefølje de siste fem dagene før hun reiste.

– Rina er heldig. Hun er fotogen, og kjenner en fotograf, sier Saona med et glimt i øyet.

Saona har fotografert på hobbybasis siden 2008, og drevet med det seriøst de siste tre-fire årene. Christian har ti års erfaring i ryggen, men det er første gang han har hatt denne type shoot.

– Hun er trygg på poseringer, og har kontroll på kropp og mimikk, samtidig som hun forstår lyset. Det er viktig, forteller Christian.

- MER MODELL:

LES MER:

Kristiansandsmodell: – Jeg føler meg utrolig heldig

- MER MODELL:

LES MER:

– Dette er en mulighet til å nå lengre i modellbransjen

- MER MODELL:

LES MER:

Oda (20) kan bli Sørlandets neste supermodell

Fotografene Saona Puth og Christian Myklevold. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Shoot i ørkenlandskap

Til søndag skal hun forhåpentligvis ha shoot med Manou, hvis været tillater det. Han har nemlig planer om å ta henne med til ørkenområdene utenfor byen.

– Vi shooter først, så prøver jeg å se hvilket magasin bildene passer til. Vi skal til et område hvor Quentin Tarantino skyter flere av filmene sine, i ørkenlandskap med kaktuser, inntørkede innsjøer, gamle gårder og kirker, forklarer Manou.

– For 10–15 år siden var alle ute etter blonde jenter, med blå øyne, og den typiske «girl next door»-looken. Nå er de mer åpne for mangfold, og ser etter det unike som man ikke ser på en daglig basis.

Han har drevet seriøst med fotografi i sju år, og har de siste årene hatt fokus på bilder av modeller og skuespillere. Han forklarer at han nå har kommet til det punktet at han kan avslå jobber han ikke har lyst på, framfor å ta alle jobbene han kan få, for å betale regningene sine.

Manou forteller at magasinbransjen liker bilder fra eksotiske omgivelser, og går for det unike som ikke finnes alle andre steder. Det har også skjedd en vridning fra hva de typisk ser etter hos modellene i L.A.-bransjen. Derfor tror han Rina kan ha en sjanse i den kommersielle industrien der, hvis hun jobber hardt for å lykkes.

– For 10–15 år siden var alle ute etter blonde jenter, med blå øyne, og den typiske «girl next door»-looken. Nå er de mer åpne for mangfold, og ser etter det unike som man ikke ser på en daglig basis. Jeg kontaktet Rina siden hun er eksotisk for markedet her, og ikke noe man ofte ser i L.A. Jeg har sendt melding til flere personer på denne måten, og ser som regel etter noe unikt, som jeg tror folk vil like, forteller Manou.

LES MER:

Skam-Josefine om å være forbilde: – Det er skummelt

LES MER:

Husker du tv-seriene som rocka ettermiddagen?

Publisert:
Oppdatert:

Rina (26) ble oppdaget på Instagram. Nå har hun fått modellkontrakt

I vinter reiste Rina Hansson til Los Angeles for å prøve seg som modell. – For å si det mildt, ingenting var som på film.

Publisert: