Nå livner det til i Østervåg igjen - ny klesbutikk åpnet torsdag

Etter en vår hvor flere butikker måtte melde konkurs, har det i det siste kommet nye salgsvarer i butikkvinduene i Østervåg.

Oppdatert:
NY BUTIKK: Chic åpnet i lokalet ved siden av The Body Shop torsdag.

Torsdag åpnet Therese Bloch Steinsland (39) butikken Chic i Østervåg 9. Lokalet har stått tomt siden Benetton la ned i februar.

Nå bugner det derimot av fargerike klær til sommeren. 39-åringen har lenge drømt om å starte sin egen butikk, og jaktet det perfekte lokalet.

Da hun så at det 100 kvadratmeter store lokalet sto tomt, var hun ikke i tvil.

– Det er en perfekt plassering. Jeg har vært her til alle døgnets tider i det siste for å pusse og gjøre klart, og det er alltid mye folk som går forbi, sier den nye butikksjefen.

Følg Byas.no på Facebook!

Mye utskifting

På starten av året kunne Byas melde om en rekke butikker som ble slått konkurs i Østervåg. I løpet av samme uke ble Princess og Stoff & Design lagt ned. Også Tommy Hilfinger ble slått konkurs i januar med en gjeld på 1,6 millioner.

Det samme gjaldt for resten av sentrum. Klesbutikken Different som for fire år siden ble kåret landets beste motebutikk måtte også gi tapt, og uttalte at de tror dårlige tider skyldes oljå. Også Bianco Footwear forsvant i slutten av januar fra Nygata.

De siste ukene har derimot Byas kunne opplyse om en del nye butikker i Østervåg. Vi har blant annet meldt om at Inge Anda har ratt over lokalene etter Le Café Francais og at Brudesalongen har flyttet inn hvor Stoff & Design holdt til før.

Vi kunne også melde at Mantelen flyttet fra Sandnes til Østervåg.

Daglig leder av Chic, Therese Bloch Steinsland (39) ser frem til å selge klær fra Østervåg.

Starter i nedgangstider

Å starte nå ser Bloch Steinsland i Chic bare positivt på.

– Det er tøffe tider, så det er derfor jeg satser på litt mer rimelige merker. Jeg tror det er riktig tid å starte nå hvor det er rolig. Da kan vi gå oppover, sier Bloch Steinsland.

Hun har selv drevet butikk i fire år på Jørpeland og jobbet sist på Magasin Blaa.

Å starte ny butikk når markedet er på bunn, mener hun gjør at en ikke bestiller inn for mye varer og sitter igjen med mange rester. Hun bestiller varer med kort leveringstid slik at hun kan ta inn mer om noen varer er ekstra populære.

Merkene butikken tar inn er blant annet Soft Rebel, Cream og Define.

– Dette er en nisjebutikk hvor jeg velger alt fra A til Å. Nå kan jeg gjøre som jeg vil, sier butikksjefen.

– Hvem konkurrerer dere mot?

– Jeg føler ikke vi har noen direkte konkurrenter, men at det vil være bra for andre også at det skjer mer i sentrum. Har vi ikke det kunden spør etter, så kan vi sende dem til andre, sier hun.

Les også:

LES MER:

Stilikon Charlotte Thorstvedt deler sine beste motetips

Noe hun liker selv

Bloch Steinsland har bare hatt åpent en time da Byas besøker det nye butikklokalet. Alt er ikke helt på stell ennå ifølge eieren, men klærne og humøret er der.

Bare i løpet av få minutter kommer flere fra nabobutikkene innom for å ønske Chic velkommen til gata og lykke til.

Butikksjefen i Østervåg 9 har selv stått for oppussing, design og arbeid bak butikken. Sparepengene er lagt inn i prosjektet, og nå må hun bare jobbe for å skaffe og beholde kunder.

Hun sier målgruppen er kvinner mellom 25 og 60 år, og selv om klærne skal være noe som passer alle, bestiller hun ikke inn noe hun selv ikke ville gått med. Det går i romantisk bohem, klassisk og røft.

Mer fra Byas:

LES MER:

Vi spurte Byas-leserne hvor mye dere bryr dere om bakgrunnen for klærne dere kjøper. Her er resultatet

LES MER:

10 moteprofiler du bør følge på Instagram

Publisert:
Oppdatert:

Nespresso på Arneageren og Chic i Østervåg stenger dørene

To butikker i Stavanger legger ned driften.

Oppdatert: