- Før hadde folk en tendens til å forbinde oss med strippeklubben i Sandnes. Det har endret seg

Men det har endret seg. Seks år etter åpning utvider pole dancerne.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I Støperigata i østre bydel finner du dansestudioet PolePointe, hvor de som vil kan komme å lære seg blant annet pole dance.

Bak studioet står Ania Helmobakk og mannen Jarl Tore Helmobakk. De har drevet Polepointe i seks år.

I begynnelsen åpnet de først et lite studio i Stavanger sentrum, før de flyttet østover.

Den gang var folk skeptiske.

– Hvordan folk ser på pole dancing har forandret seg mye. Før hadde folk en tendens til å forbinde studioet med den strippeklubben som åpnet i Sandnes. Men nå blir pole dancing anerkjent som en sport, og folk forstår at det ligger mye arbeid og trening bak dansingen. Man blir eksponert for sporten i mediene og forskjellige talentprogram som X-Factor og lignende. Det er en kunstform, sier Ania.

Følg Byas.no på Facebook!

– Ikke et motevalg

I forbindelse med semesterstart er det mange aktører i området som gjerne vil ha studentene på besøk. Det samme gjelder hos Polepointe, hvor det skal være åpen uke hele uken. De fleste kursene er fullbooket, med noen hull i innimellom.

– Vi ønsker å vise de nye studentene hva poledancing handler om, sier Ania, og legger til at sirkusartisten Kike Valeur også dukker opp.

Han skal undervise i trapes, tissue og hoops.

Tissue er sporten hvor man henger fra tøy fra taket, trapes er en slags huske, og hoops er ringer som man jobber med.

Ania håper at flere menn vil kaste seg på pole dancen.

– Det er ikke mange menn som deltar, dessverre. Jeg hadde en mannlig student som deltok - han er egentlig salsadanser - men han kom og prøvde pole og han syns det var veldig vanskelig! Menn har stort sett mer muskelmasse i overkroppen enn kvinner, og det er i utgangspunktet lettere for dem å drive med pole dancing. Men jeg tror han undervurderte det litt og var overrasket over hvor tungt det var.

– Så det er bare for kvinner og menn og hive på seg shortsen og kaste seg i det?

– Ja. Og bare for å si det sånn - den lille shortsen og sportbh'en er ikke et motevalg, det er høyst nødvendig å ha hudkontakt med stolpen for å kunne drive med sporten.

Les også

* Gøril (21) sikter mot sitt tredje Polesport-NM

Ania er hovedesaklig latindanser, men trener også pole dancing.

Åpner nytt studio i Tromsø

Siden åpningen har interessen for pole dance vokst. Derfor ekspanderer nå ekteparet forretningen, og åpner et nytt studio i Tromsø (!).

I den forbindelse blir det navneendring. Framover blir studioet kjent som Dance Lab.

– Det er mer passende ettersom vi ikke bare holder kurs i pole dancing, sier Ania.

At det blir åpning i Tromsø er ikke helt tilfeldig.

– Jeg underviste i dans i Tromsø før jeg kom til Stavanger. Etter at mannen min og jeg flyttet hit for å åpne studio pendlet jeg opp og ned, men det ble tungvint og vi bestemte oss for å konsentrere oss om Stavanger. Nå som denne skolen har vokst så mye så er det mulig å åpne et studio til i Tromsø. Det gleder vi oss masse til.

Publisert: