Aldri har flere spist ute under «Spis for 100»

For første gang ble 70.000-grensen brutt.

Trine Lohne på Bønder i byen var blant dem som hadde travle dager sist uke. "Spis for 100" satte ny rekord. Foto: Magnus Nødland Skogedal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

– Vi er kjempefornøyde. Byens spisesteder fikk virkelig vist seg fram, sier prosjektleder Henning Ross Vestavik i en pressemelding.

71.848 retter ble solgt i løpet av den intensive matfestivalen, noe som er en økning på 3000 fra fjoråret.

– Vi hadde veldig god tirsdag, onsdag og torsdag over hele byen. Men vi hadde utfordring med været fredag og lørdag, hvor det var ganske dårlig vær. Vi er kjempefornøyd som klarte å servere så mange kristiansandere, og at vi enda en gang satte ny rekord, sier Ross Vestavik, til KRSby.

I tillegg til kjipt vær torsdag og fredag, startet uka også regntungt.

– Er det godt å være ferdig?

– Jeg tror de ansatte tenker at det er godt å være ferdig, men snart gleder man seg igjen til denne travle uka. Og de ansatte synes det er gøyest når mest å gjøre, sier Ross Vestavik.

– Er det tomt på lagrene rundtforbi nå?

– Dert er tiden for å fylle opp lagrene nå, ja. Det var hektisk torsdag og fredag med å få tak i varer, sier prosjektlederen.

- Her er folkets “Spis for 100”-favoritt

- Spis for 100: Selger 800 burgere per dag

- Spis for 100: – Jeg skal innom minst fire steder

- “Spis for 100”: – Som 17. mai seks dager på rad

- Her er årets “Spis for 100”-meny

Utviklingen år for år:

- 2012: 23.700 retter

- 2013: 40.211 retter

- 2014: 49.662 retter

- 2015: 67.736 retter

- 2016: 71.848 retter

Saken oppdateres.

Publisert: