Aldri har flere spist ute under «Spis for 100»
For første gang ble 70.000-grensen brutt.
– Vi er kjempefornøyde. Byens spisesteder fikk virkelig vist seg fram, sier prosjektleder Henning Ross Vestavik i en pressemelding.
71.848 retter ble solgt i løpet av den intensive matfestivalen, noe som er en økning på 3000 fra fjoråret.
– Vi hadde veldig god tirsdag, onsdag og torsdag over hele byen. Men vi hadde utfordring med været fredag og lørdag, hvor det var ganske dårlig vær. Vi er kjempefornøyd som klarte å servere så mange kristiansandere, og at vi enda en gang satte ny rekord, sier Ross Vestavik, til KRSby.
I tillegg til kjipt vær torsdag og fredag, startet uka også regntungt.
– Er det godt å være ferdig?
– Jeg tror de ansatte tenker at det er godt å være ferdig, men snart gleder man seg igjen til denne travle uka. Og de ansatte synes det er gøyest når mest å gjøre, sier Ross Vestavik.
– Er det tomt på lagrene rundtforbi nå?
– Dert er tiden for å fylle opp lagrene nå, ja. Det var hektisk torsdag og fredag med å få tak i varer, sier prosjektlederen.
- Her er folkets “Spis for 100”-favoritt
- Spis for 100: Selger 800 burgere per dag
- Spis for 100: – Jeg skal innom minst fire steder
- “Spis for 100”: – Som 17. mai seks dager på rad
- Her er årets “Spis for 100”-meny
Utviklingen år for år:
- 2012: 23.700 retter
- 2013: 40.211 retter
- 2014: 49.662 retter
- 2015: 67.736 retter
- 2016: 71.848 retter
Saken oppdateres.