Ny take away-restaurant åpner i en konteiner på Lund

Ideen fikk daglig leder Henrik Kristiansen (38) etter at han mistet jobben i oljebransjen.

Oppdatert:
I Idunnveien ligger den svarte konteineren som skal selge napolitansk pizza laget i steinovn.

– Etter å ha jobbet i Nordsjøen i mange år, hvor jeg var omgitt av konteinere, tenkte jeg at de må jeg bruke til noe, forteller Henrik Kristiansen (38) om bakgrunnen for den litt utradisjonelle restauranten som om kort tid åpner på Lund.

LES MER:

Disse utestedene selger mest øl i byen: – Konkurransen har blitt hardere

LES MER:

Peppes Pizza vil åpne tre nye takeaway-restauranter i Kristiansand

Det som kjennetegner napolitansk pizza er blant annet syltynn bunn og at den stekes på veldig høy varme i bare et par minutter.

Ligger ved den nest mest trafikkerte veien i Kristiansand

Take away-restauranten har fått navnet «La Pizza», og vil tilby napolitansk pizza.

– Vi skal servere italiensk pizza stekt i vedfyrt ovn som et rent takeaway konsept, og fokusere på gode råvarer og godt håndverk.

Etter at Kristiansen mistet jobben i oljebransjen, har han det siste året reist gjennom Italia for å suge til seg så mye kunnskap om pizza som mulig.

– Jeg har gått rundt i Napoli, banket på dører til flinke pizza-kokker og lært på den måten. I tillegg gikk jeg profesjonelt Pizzaiolo-kurs der og jobbet i et pizzeria.

Kristiansen er opptatt av råvarene. Blant annet hever deigen i 48 timer og de bruker San Marzano-tomater i tomatsausen som er et «must» for gode, italienske kokker.

Plasseringen er ikke tilfeldig. Konteineren ligger i Idunveien, rett ved Østre Ringvei. Ifølge Kristiansen er det trolig den nest mest trafikkerte veien i Kristiansand. Han har tro på at det vil skape kunder.

– Her på Lund er det et lite område som rommer flere titusen beboere, så vi tror det er et marked her. Det kan være en strategi å legge seg tett på konkurrenter, men vi har ikke valgt det.

– Hva skiller dere fra andre pizza-konkurrenter?

– Vi lager en annen type pizza enn de fleste av konkurrentene. Mange konkurrenter selger amerikansk pizza og konkurrerer på pris. Vi skal ikke konkurrere på pris, men ha fokus på kvalitet.

Gjennom reising rundt i Italia har Kristiansen lært seg hvordan man lager autentisk napolitansk pizza fra bunnen av.

Handy gründer

Ifølge Kristiansen selv er det ikke nødvendigvis så mye billigere å åpne restaurant i en konteiner enn i et eksisterende lokale.

– Men det har blitt billigere fordi jeg har gjort mye av jobben selv. Jeg startet i november, og om noen få uker står den helt ferdig.

Planen er å åpne luka i den femten kvadratmeter store konteineren om rundt to uker. Foreløpig må man hente maten selv, men de håper å kunne tilby utkjøring om kort tid.

Åpningstidene til «La Pizza» vil være fra to til ti på hverdager og tolv til ti i helger.

– Folk på Lund har savnet et sted å møtes

Nærmeste konkurrent som tilbyr italiensk pizza fra steinovn på Lund, er Rådhuscafeen ved Lundsbrua. Der har de holdt til siden mars i fjor.

– Det har satt seg som et stabilt og bra sted. Folk på Lund har savnet et sted å møtes i nærområdet, det merker vi, sier sjef for Dampbageriet, Espen Albert, som eier Rådhuscafeen.

– Hva tenker du om å få en konkurrent på Lund?

– Det tror jeg går fint. Det er lang avstand til Idunveien fra oss, og på Lund er det mange urbane folk som liker god mat, så det tror jeg går greit.

Albert forteller at spesielt pizzaen på Rådhuscafeen har blitt tatt godt imot, og de tilbyr også takeaway.

– Det har blitt en anerkjent pizza, og vi selger utrolig mye av den. Vi har aller størst andel av dem som sitter ned og spiser. Under en firedel velger takeaway.

Rådhuskafeen har vært eneste sted som tilbyr italiensk, steinbakt pizza på Lund. Nå kommer konkurrenten La Pizza.
LES MER:

Slik blir den nye «dobbel-restauranten» Tollboden Burger Bordello

LES MER:

Satser på italiensk i Markens

LES MER:

Prisguide: Her får du byens billigste og dyreste utepils

Publisert:
Oppdatert:

Finalerunden avsluttes lørdag kveld: Stem fram vinnerne av Byens Beste

Nå gjelder det! Den siste og avgjørende runden er i gang. Stem fram vinnerne av årets Byens Beste før 30. mars.

Oppdatert: