Disse sexleketøyene kjøper folka i Stavanger

Vibrator, buttplug eller håndjern? Passionfruit og Kondomeriet forteller hva siddisene kjøper mest av.

Oppdatert:
Har du lurt på hva folk flest i Stavanger kjøper av sexleketøy? Her får du svaret.

– Womanizer er en absolutt favoritt, sier Christina Andersen, som er butikkmedarbeider ved Passionfruit i Pedersgata. Og nei, det er ikke Britney Spears hit fra 2003 hun referer til.

Womanizer er en vibrator som skal stimulere 8000 nervetråder i klitoris samtidig, og flere nettsider garanterer orgasme ved kjøp av produktet.

– Mange bruker den for å oppnå multiorgasmer, forteller Andersen. Men det er langt i fra det eneste folk kjøper når de kommer innom butikken.

– Men mange kjøper også mindre vibratorer, dildoer og massasjeoljer, forteller hun.

Andersen plukker frem de mest populære produktene, og legger dem på disken.

Følg Byas.no på Facebook!

Her er noen av de mest populære sexleketøyene hos Passionfruit. Blant annet en rosa Stronic Drei, som ligger i front.

Sexleketøy i alle farger og fasonger

Du har garantert sett de to butikkene, som begge ligger i Stavanger-området. Kondomeriet åpnet dørene allerede på 1980-tallet i Sandnes. Mens Passionfruit startet i slutten av 2007, under navnet «Lyst og lek». Det var i 2017 de valgte å bytte navn til Passionfruit. De kom til Pedersgata i 2017, og holder nå til hvor Love Shop tidligere var.

Men skal man tro forskerne, har sexleketøy eksistert lenge før disse butikkene åpnet i Stavanger og Sandnes. I 2010 skrev blant annet Forskning.no om svenske arkitekter som fant noe som lignet på en 6000 år gammel dildo - utskåret fra et bein.

I dag trenger man heldigvis ikke å «spikke» sin egen dildo, men kreativiteten har ikke stoppet opp av den grunn. I dag kan man kjøpe sexleketøy i de fleste farger og fasonger. De mest populære i Stavanger-regionen går under navn som Womanizer, Stronic Drei, Reserbilen, Tenga Onanieg og Fun Factory G5 Tiger.

– Det går mye i vibratorer, sier Christina Andersen som er butikkmedarbeider ved Passionfruit, som holder til i Pedersgata.

Stronic Drei og reserbil

– Blant annet denne dildoen er det mange som kjøper nå. Den beveger seg ut og inn av seg selv. Dermed trenger man ikke å styre den selv, sier Andersen.

Den rosa dingsen har fått navnet Stronic Drei. Andersen plukker den opp og viser hvordan den fungerer. Hun forklarer at den ved bruk av magneter beveger seg frem og tilbake, og gir en penetrerende effekt.

I tillegg til denne har en svart og rød bil blitt en bestselger hos Passionfruit.

– Disse kalles Reserbil, og er for å stimulere mannens penishode. Jeg opplever at flere og flere er interessert i å kjøpe denne og andre lignende produkter, sier Andersen.

Denne «reserbilen» har blitt populær den siste tiden, ifølge Passionfruit.
Nettredaktør og pressesjef i Kondomeriet, Dorthea Berge.

Klitorisvibratorer på topp

I likhet med Passionfruit er det vibratorer som ligger på topplisten hos Kondomeriet på Kvadrat og i nettbutikken også. We-Vibe Touch er den mest populære, tett etterfulgt av Womanizer.

Svaret på hvorfor akkurat disse vibratorene har blitt så populær, er enkelt, ifølge Kondomeriet.

– Det som gjør Womanizer så spesiell er er at det er et sexleketøy for kvinner, som stimulerer uten vibrasjon, forteller Dorthea Berge, som er nettredaktør og pressesjef i Kondomeriet.

– Vi opplever at mange kjøper disse sexleketøyene fordi de har fått de anbefalt av venner, forklarer hun.

I tillegg til vibratorer er det spesielt en ting som skiller seg ut for Stavanger-området.

– Vi selger et meget høyt antall analt glidemiddel på nett til kunder fra Stavanger, sier Berge.

Klitorisvibratoren Womanizer har vært en salgsfavoritt de siste årene.

Fifty Shades of Grey

Begge butikkene har merket en økning i salg av produkter innen kategorien bondage etter Fifty Shades of Grey filmene hadde premiere i 2015. De er basert på bøkene til Erika Leonard, bedre kjent under pseudonymet E. L. James.

– Fifty Shades har hatt en stor effekt på hva det norske folk handler. Vi ser at nordmenn har blitt mer «lekne», forteller Berge.

Hun forteller at de etter bøkene og filmene har merket en solid oppsving på salget av det hun beskriver som «lettere» bondage-utstyr.

Andersen hos Passionfruit beskriver det samme.

– Mange har kjøpt «kits» som blant annet inneholder pisk og håndjern.

Publisert:
Oppdatert:

Disse guttene fra Sandnes satser alt på eget klesmerke

De færreste 17-åringer bruker konfirmasjonspengene som aksjekapital for å starte sitt eget klesmerke. Men guttene i Artificial Arctic er ikke som alle andre.

Publisert: