Elisabeth droppet ut av skolen som 16-åring for å satse som modell: – Gjør du noe annerledes får du kritikk

Med nesten 40.000 Instagram-følgere ble Elisabeth Lund (18) fra Hånes oppdaget som modell for tre år siden. Hun har gått catwalk i Egypt og gjort modelljobber verden rundt, men hjemme i sør har hun fått kritikk for karrierevalget.

Publisert:
Elisabeth Lund fra Hånes angrer ikke på at hun droppet ut av skolen for å satse på modelldrømmen. Nylig ble hun signert av et israelsk agentbyrå og er i dag bosatt i Tel Aviv.

I spalten #NoFilter tar vi en ærlig prat med sørlendinger om både viktige og vittige temaer. Denne uka gir modell og Instagram-influenser Elisabeth Lund et usminket intervju med KRSby.

Jobb: Influenser på Instagram og modell

Alder: 18 år

Sivilstatus: Singel

Instagram: @elisaabethlund

Feiret bursdag i en luksussuite

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Fortsette å jobbe med det jeg elsker og reise verden rundt, men også være et godt forbilde for andre mennesker. Å spre positivitet og glede er veldig viktig for meg.

– Hvordan er det å jobbe som modell og reise verden rundt i så ung alder?

– Man lager minner for resten av livet hver eneste dag. Du får oppleve nye kulturer, blir kjent med nye mennesker og steder. Jeg droppet ut av skolen da jeg var 16 år og reiste til Los Angeles for å satse på modellkarrieren, og bygge opp mitt eget image. Noe folk ikke helt likte, så dette har ikke vært lett. Heldigvis har jeg en støttende familie.

– Nå er jeg plutselig bosatt i Israel siden jeg fikk en modellkontrakt på to år. Jeg fikk tilbud om å være med i en musikkvideo til en anerkjent israelsk sanger, og planen nå er å komme i gang med et TV-show som modellbyrået mitt prøver å få i gang. Det er usikkert hvor lenge jeg blir, så jeg tar en dag og om gangen.

– Hvordan ble du egentlig oppdaget?

– Jeg ble kontaktet via Instagram til min første modelljobb i Egypt for tre år siden, der jeg blant annet gikk catwalk for The Italian Fashion Academy og tok bilder for et magasin. Etter hvert har jeg fått gjøre fotoshoots med ulike fotografer i både Paris, London, Las Vegas, Los Angeles og nå Israel.

18-åringen fra Hånes angrer ikke på at hun droppet ut av skolen for å satse på modelldrømmen. Nå som hun er bosatt i Israel prøver hun å få til et eget TV-show og fortsette som modell.

– Instagram har gitt meg store muligheter og utallige forespørsler om modell- og skuespillerjobber. Det er en opplevelse, men mye jobb som følger med. Heldigvis er jeg min egen sjef.

– Hva er kuleste du har fått oppleve på reisefot, da?

– Da jeg flyttet til LA en stund for å satse som modell fikk jeg bo i et slott med min søster. NRK fulgte oss i et par dager for å filme til en dokumentarserie.

Her feiret Elisabeth 18 årsdagen i en luksussuite med utsikt over Las Vegas.

– I Miami var det en venn som lot oss bo i en penthouse helt gratis, med den fineste utsikten over hele byen. Og i Las Vegas feiret jeg min 18 årsdag i en suite vi fikk av en bekjent. Jeg har også fått kjøre Rolls-Royce og Lamborghini, noe som var utrolig kult.

Les også om Elisabeths søster Monica Nyhus og hennes familie – de satser som influensere i USA, og har blitt beskyldt for å bruke deres tre sønner for publisitet.

– Folk kan være ekstremt slemme

– Du har jo nærmere 40.000 følgere på Instagram nå. Hva ønsker du å oppnå gjennom sosiale medier?

– Definitivt å kunne reise verden rundt.

Hånes-jenta innrømmer at hun fikk kjenne på janteloven i sør etter at hun bestemte seg for å flytte til USA, for å satse på karrieren. Hun understreker at hun aldri tar til seg negative kommentarer.

– Flere tusen mennesker følger deg og ditt liv nesten daglig, hva er den verste kommentaren du har fått på Instagram som sitter i deg ennå?

– Forferdelige kommentarer sitter ikke særlig hos meg. Jeg vet at folk kan være ekstremt slemme, noe jeg selv har opplevd fra nære venninner. Folk i denne verden vil alltid være slemme og det beste man kan gjøre er å ikke ta det til seg, selv om det kan være vanskelig.

– Hvordan takler du negative kommentarer, da?

– Slike kommentarer er bare sjalusi. Jeg tenker heller positivt, tar vare på de rundt meg og viker ikke fra målene mine.

– Apropos negative kommentarer: Føler du noe på janteloven på Sørlandet?

– Jeg merker janteloven i sør. Når man stikker seg ut og gjør noe annerledes, vekker der reaksjoner. Dessverre er det ikke alle som klarer å unne andre suksess. Jeg er ganske sikker på det er mange som baksnakker, noe som er kjipt, men da vet man hvem som er dine ekte venner og ikke.

– Hvis du måtte endret noe på Sørlandet, hva hadde det vært?

– Noe som er ganske kjipt er at det er veldig mange kalde mennesker. Selv er jeg en glad og varm person, så når jeg for eksempel hilser på noen på gata får jeg ofte mange rare blikk tilbake. Ha ha!

– Ikke så perfekt som det ser ut som

– Mange unge sliter med kroppspress i dag, mye grunnet influensere som normaliserer opererte kropper og gir ut rabattkoder på plastisk kirurgi. Med nesten 40.000 følgere blir du selv betegnet som influenser, hva er dine tanker om dette?

– Det er helt forferdelig og jeg ville selv aldri ha promotert for plastisk kirurgi eller gitt ut rabattkoder. Det er jo helt sykt og veldig trist at det har det blitt normalt å ta plastisk kirurgi i dag.

– Jeg synes vi burde bli flinkere til å løfte hverandre opp. Mange venninnegjenger oppfordrer hverandre til å for eksempel forstørre leppene, noe som er helt sykt. Vi burde heller beundre hverandre slik vi er og fortelle hverandre at man faktisk ikke trenger å forandre på utseendet.

Til tross for at Elisabeth ble oppdaget i tidlig alder, forsikrer hun at hun ikke føler kroppspresset fra bransjen.

– Du ble oppdaget i tidlig alder og publiserer ofte bikinibilder på Instagram. Har du selv følt på kroppspresset?

– Jeg vil ikke si at jeg føler noe særlig kroppspress. Jeg trener ikke og kan spise alt mulig uten å legge på meg, men kanskje jeg burde starte å mosjonere snart, ha ha.

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– På sosiale medier ser alt perfekt ut, men man ser ikke hva som skjer i hverdagen bak kulissene. Jeg droppet tross alt ut av skolen to år tilbake for å satse på drømmen min. Når man gjør noe annerledes i så ung alder, er det mye kritikk og vanskeligheter som følger med.

– All denne reisingen gjør det spesielt vanskelig når det gjelder familie og venner, så alt er ikke like perfekt som det ser ut til.

– Kan vi få en usminket selfie av deg?

Elisabeth foretrekker å gå uten sminke i hverdagen når hun ikke har oppdrag, spesielt i tropiske omgivelser.

– I Norge er vi veldig kalde

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Utrolig mange mennesker klarer ikke å være glad på andres vegne fordi alt skal være så A4. Om man gjør noe annerledes får man så mye kritikk.

– Er det noe som har gjort inntrykk på deg den siste tiden?

– Jeg har reist mye i det siste og vært i kontakt med ulike mennesker fra forskjellige kulturer, spesielt i USA og Israel. Her er de fleste utrolig varme mens i Norge er vi veldig kalde. Dette er en av grunnene til at jeg elsker å reise, mennesker er mer åpne andre steder i verden.

– Og det beste rådet du noen gang har fått?

– Ha alltid tro på deg selv, stå for det du virkelig tror på, og vær snill med mennesker rundt deg. Det kan være vanskelig når det gjelder hva andre tenker om deg, spesielt de nære. Men man vet faktisk aldri hva andre mennesker går gjennom, selv om de snakker bak din rygg. Man kommer langt i livet med å være god mot andre.

Fått med deg våre andre #NoFilter-intervju?

LES MER:

Jorun Stiansen: – Satt ut over hvor stygge i kjeften voksne mennesker på 60 år er

LES MER:

Influenser Espen Hilton fra Vennesla: – Flere mente at det å være homofil var både kvalmt og sykt

LES MER:

Derfor går Amalie Snøløs aldri med hestehale på kveldstid

LES MER:

Julie (20) deler livet i militæret med over 33.000 Instagram-følgere

LES MER:

Slik fikk Tom Erik fra Tveit jobbe med Justin Bieber og Gigi Hadid

LES MER:

Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

Publisert:

Julie (20) deler livet i militæret med over 33.000 Instagram-følgere

For influenser Julie Sletten var det aldri et alternativ å sitte på skolebenken etter videregående. I dag jobber hun som vaktsoldat på Madla og ønsker å inspirere flere jenter til å bli med i militæret.

Publisert: