10 gutter som har imponert oss det siste halvåret

Det er selvfølgelig ikke bare damene som har imponert oss.

Publisert:
  • AV: Tone Pedersen & Ivar Vasstveit
GUTTA: Her er bare noen av de imponerende gutta vi har intervjuet. Tips oss gjerne om flere!
LES MER:

Byas.no har ikke eksisert sånn kjempelenge. Cirka et halvt års tid. Men på den tida har vi faktisk rukket å snakke med en haug med imponerende unge folk. Vi har allerede listet opp 10 jenter som har imponert oss i vår korte levetid .

Ladies first, vet dere. Og nå er det guttas tur. Felles for dem alle er at de er unge, de er lokale og de har gjort eller gjør noe kult.

Kanskje vet du om andre lokale folk som får til kule ting? Send en e-post til tips@byas.no.

Følg Byas.no på Facebook!

Lasse Løkken Matberg

LES MER:

Visste du at Skjegge-Lasse står for to av de tre mest leste artiklene i Byas-historien? At [han har tusenvis av følgere på Instagram](http://www.byas.no/article/25-000-folger-skjegget-til-lasse-5579386e9f327b2645a8f7c2) og sikret seg denne fete sommerjobben var det nemlig særs mange som fant interessant.

Lasse (29) ble nærmest skjeggkjendis over natta, kommer egentlig fra Nord-Trøndelag, men har bodd i Stavanger de siste åtte årene. Og jobben er omtrent like macho som man skulle tro: Som instruktør/løytnant i Marinen.

Men selv om han er blitt skjeggdis, er han like jovial og jordnær som trøndere flest.

– Det hender at jeg blir gjenkjent på gata, og at folk ber om å ta selfie med meg. Det er kjekt med positiv oppmerksomhet, men jeg blir nok helst beskjeden og flau, har han sagt til oss i Byas.no.

LES MER:

Les hele intervjuet med Lasse her!

VIKING: Lasse L. Matbergs hårpryd ga ham kjendisstatus nærmest over natta.

Espen Bergslien

Stavanger-stuperen og Sunde-gutten Espen Bergslien (24) måtte flytte til Bergen for å få nok bassengtid og et treningssted uten murpruss som drysset ned i hallen.

Det er lite fame and glory i nisjeidretten, likevel satser han alt mot OL i 2016.

– Nå har jeg lagt ned så mye jobb i så mange år. Og med ett år igjen før kvaliken, klarer ikke la være. Dette er noe jeg bare må gjøre. Så får jeg heller gjøre andre ting etterpå.

Ved siden av er han i gang med et årsstudium i idrett og jobber i klesbutikk. I tillegg til de 25 timene med trening i uka, altså.

LES MER:

Les hele intervjuet med Espen her!

BARCELONA: Høye svev under VM i Barcelona i 2013.

Kristian Solhaug

Han er kongen av visuell tørr humor. Kristian Solhaug fra Sola har også et trofast kobbel med Instagram-følgere, hvor det jevnt og trutt blir lagt ut bilder med titler som stryker laksen og handslingslammet.

Nå blir det til og med bildebok. Og hvilke bilder han selv liker best?

– Ja, det er jo de bildene som er litt på grensa som er morsomme å ta. Det er dem ingen andre har tatt før, og det er de bildene som genererer mest kommentarer, sier Kristian.

LES MER:

Les hele intervjuet med Kristian her!

STRYKER LAKSEN: Kristian Solhaug stryker bokstavelig talt laksen.

Wan Ho

Før solgte han vårruller i takeaway-sjappa på Sunde. Tidligere i år hadde kunstneren Wan Ho (32) sin første soloutstilling i Reedprojects i Stavanger sentrum.

Og det å jobbe på gatekjøkken er ikke så altfor ulikt det å være kunstner, ifølge Wan selv.

– Når en jobber i et gatekjøkken er en med å lage noe fra bunnen av, fra råvare til ferdig produkt. Kunst er ikke det samme som mat, men prinsippet om å være med å lage noe hvor du er involvert i hele prosessen fra start til mål er veldig spennende.

LES MER:

Les hele intervjuet med Wan her!

KUNST: Wans familie kom til Stavanger fra Hong Kong da han var liten.

Alex Bouché

I ren frustrasjon startet musikeren Alex en Facebook-gruppe - for å få oss til å våkne. Han hadde nemlig sett seg lei på tomme og triste lokaler som dukket opp i Stavanger sentrum. Selv renner han over av forslag til hva de kan brukes til:

– Øvingslokaler til band, pop up-butikker, street food, kunstutstillinger. Her er det bare å tenke muligheter, sier Bouché, som mener folk trenger en plass de kan skape ting i Stavanger.

– Det finnes lite kulturelt i Stavanger, men det er mulig. Man må ikke reise lengre enn til Bergen for å finne masse kultur. Stavanger er preget av mye snakk og få "doers", mener han.

Da er det godt at det finnes folk som Alex, som tar saken i egne hender!

LES MER:

Les hele intervjuet med Alex her!

INITIATIV: - Mye står tomt. Hvorfor ikke fylle disse tomme lokalene med noe meningsfullt, spør Alex Bouché.

Robin Andre Ingebretsen

Han er 20 år. Men allerede nå er han klar til å vie resten av livet sitt til en fremmed planet. Stavanger-gutten er én av de få Mars One-deltakerne igjen, som fortsatt har sjansen til å bosette seg på Mars i 2026.

Av ting han hadde savnet blir blant annet frisk luft, lukten av regn og nyklippet gress - og taco!

Men hva om han får kone og barn før den tid?

– Hvis jeg får en unge, blir jeg hjemme og oppdrar ungen. Da venter jeg til ungen er 18-20 år, før jeg drar. Jeg kan godt vente litt med å dra, men jeg vil aldri gi opp drømmen, sier han bestemt.

LES MER:

Les hele intervjuet med Robin Andre her!

MARSBOER: Robin Andre Ingebretsen (20) drømmer om et liv på Mars.

Fredrik Risvik

Det er ikke bare skjegget menn som er pop på Insta. Fredrik Risvik (28) har fått mange tusen følgere - på grunn av stilen sin. Stavanger-gutten er lidenskapelig opptatt av mote, interiør og arkitektur.

Kanskje ikke helt det du hadde forventet av en "gammel" skater. Men faktisk helt naturlig for Fredrik.

– Skatere får fort interesse for foto, film og det estetiske. Fra foto går noen videre til kunsten. Som skater ser en utelukkende på arkitekturen rundt oss for å finne ut om et sted egner seg for å kunne skate på. Du ser hva som lager en fin bakgrunn, hvordan ting fungerer i - og viktigst - hvordan det kan bli bedre, forklarer han.

LES MER:

Les hele intervjuet med Fredrik her!

FIN I TØYET: Fredrik Risvik har 35,2K følgere på Instagram.

Sturle Dagsland

LES MER:

24 år gamle Sturle er langt ifra mainstream. Musikeren er ung og fortsatt usignet, men har allerede rukket å gjøre mye kult. Blant annet har han turnert på store festivaler både på det europeiske, nord-amerikanske og det russiske kontinentet. Ja, også er han også med og arrangerer "den mest gratis festivalen i landet" i Munkehagen hjemme i Stavanger.

Høsten 2012 ble han tildelt prisen «Emerging Artist 2012» under Copenhagen Songwriter Festival. Men hva slags type musikk er det egentlig?

– Det er nok best å høre selv, sier Sjur ganske enkelt.

LES MER:

Hør - og les hele intervjuet med - Sturle her!

UNG: Sturle Dagland har ennå ikke gitt ut noen plater, men har turnert  i store deler av verden.

Kriminell Kunst

LES MER:

Ja, dette er teknisk sett tre gutter, da - Tore Pang, Bvis og Jenzki. Men de teller som én under navnet Kriminell Kunst. I sommer fikk de hiten *Måden du ser på meg* - med legendarisk twerking signert Vegar Hoel i musikkvideoen .

LES MER:

Og har du forresten fått med deg siste låta? Der har gutta fått med seg ingen ringere enn sjølvaste Thomas Dybdahl .

LES MER:

Les hele intervjuet med Kriminell Kunst-gutta her!

RADIOPOP: Trioen i Kriminell Kunst gjorde det skarpt på P3 i sommer.

Helge Andre Hafstad

Han er daglig leder av ØST ved Tou Scene. Allerede før åpningen var ølbaren byens største barsnakkis. Og Hafstad selv ble hyppig bombardert med forespørsler. Alle gikk ut på det samme: Når åpner dere?

Ølblogger Helge Andre er medeier og har selv vært med og snekret og saget for å få alt på plass. Stilen i baren er nemlig svært rustikk, men nøye gjennomtenkt:

– Her går vi for de eldste og styggeste europallene vi kunne finne. De som ingen ville ha. Gjenbruk rett og slett. Er det ikke sånt de kaller upscaling?

LES MER:

Da smaker det kanskje ekstra godt når åpningen gikk så bra som den gjorde .

LES MER:

Les hele intervjuet med Helge her!

Kanskje vet du om andre lokale folk som får til kule ting? Send en e-post til tips@byas.no.

BAK TAPPEN: Helge Andre Hafstad kan du se både foran og bak tappekranene hos ØST.
LES MER:

Er du forresten glad i øl? Her er 10 ting du må vite om øl!

Publisert:

Han er #byasbeste instagrammer!

Tørrhumorkongen Kristian Solhaug var motstander av sosiale medier. Nå er han kåret til #byasbeste instagrammer!

Publisert: