Din ultimate guide til yoga i Kristiansand

Fra å være nesten ikke-eksisterende, yrer det nå av ulike yoga-tilbud i Kristiansand årene. KRSby gir deg en oversikten!

Oppdatert:
Agathe Magnussen Wathne (til venstre) og Kristin Stavseth Knudsen har fulgt lidenskapen for yoga til India, Bali og Mexico. Foto: Maren Hald Bjørgum

Føles nyttårsforsettene om å trene mer ganske uoppnåelige, sliter du med søvnproblemer fordi du tenker for mye, eller kjenner angst for prolaps i en alder av 21? Da er det kanskje på tide å ta yogatimer.

Agathe Magnussen Wathne (26) og Kristin Stavseth Knudsen (27) driver begge aktivt med yoga.

Knudsen jobber som instruktør på Emijoly, og har praktisert yoga aktivt i fire år. Wathne har trent yoga av og på i 3-4 år, men ble for alvor bitt av basillen for et år siden. Like før jul var de begge på to måneders yoga-tur til Mysore i India.

Agathe Magnussen Wathne og Kristin Stavseth Knudsen praktiserer yoga for å få balanse og mindre stress i hverdagen. Foto: Maren Hald Bjørgum Agathe Magnussen Wathne og Kristin Stavseth Knudsen praktiserer yoga for å få balanse og mindre stress i hverdagen. Foto: Maren Hald Bjørgum

– Yoga er perfekt for folk som tenker for mye

– For meg handler yoga om få en slags balanse i livet. De fysiske øvelsene er bare verktøy for å skape mer ro og mindre stress i hverdagen, sier Knudsen. Wathne er enig.

Jentene er hellig overbevist om at yoga er løsningen på mange problemer i et samfunn som stadig blir mer stressende. De mener at yoga er ekstra bra for mennesker som tenker mye, fordi man lærer å slappe av og å «stille sinnet».

– Livet mitt har blitt helt sinnsykt mye bedre etter at jeg begynte med yoga, utbryter Knudsen.

– Det høres litt religiøst ut?

– Det er litt religiøst! For noen blir det jo veldig religiøst, man leser yoga sutra og går forbi bare øvelsene. Det fysiske er bare en liten del av det, svarer Wathne.

yoga-maren-bjorgum-160204-15 Agathe Magnussen Wathne har drevet med yoga aktivt i rundt et år. Foto: Maren Hald Bjørgum

Yoga er ikke bare en hype

– Det begynner å bli ganske mange som tilbyr yoga-klasser i Kristiansand. Tror dere markedet er mettet, eller er det plass til et par til?

– Jeg tror det er bra at tilbudet blomstrer. Da får flere øynene opp for yoga og det tilbudet som finnes, og jeg tror at det vil føre til at flere og flere begynner med yoga, sier Knudsen.

– Ja, det er ikke bare en hype. Folk begynner å få øynene opp for at det er ikke er en fjern og rar greie. I USA har de til og med integrert yoga i skolen, legger Wathne til.

De skulle ønske at de kunne praktisere yoga hver dag, men noen ganger vinner senga over yoga klokken seks om morgenen. Samtidig så er de veldig klare på at dagen blir mye bedre de dagene de klarer å komme seg ut senga.

– Det handler bare om viljestyrke!

Her er byens yoga-tilbud fra A til Å (eller E til Y):

Agathe Magnussen Wathne og Kristin Stavseth Knudsen praktiserer yoga for å få balanse og mindre stress i hverdagen. Foto: Maren Hald Bjørgum Agathe Magnussen Wathne og Kristin Stavseth Knudsen skulle ønske de kunne praktisere yoga hver dag, men innrømmer at sengen ofte vinner over yoga om morgenen. Foto: Maren Hald Bjørgum

Emijoly

Emijoly holder til på Tangen og tilbyr klasser i blant annet medisinsk yoga, yoga relax, yoga strong, yoga energy, pilates, barre, og tabata. Noe for enhver smak med andre ord. Studioet åpnet dørene like før jul, har fire yogainstruktører og drives at Pia Haugland Follnes og Nina Moseidjord.

Les mer fra da KRSby besøkte studio i desember her!

- Pris: 499,-/måneden (med bindingstid).

- Adresse: Tangen 16-22.

Julia Rippel

Julia Rippel har klasser i yin yoga, myk yoga & hard core yoga. Hun har praktisert yoga siden 1998, har studert yoga i Mexico, og har undervist på heltid siden 2009. Mange av yogainstruktørene på denne listen har gått i praksis hos Julia.

- Pris: 2.880,- for 18 uker.

- Adresse: iFlyt Senteret, Kongensgt. 11.

KM Yoga

Kenneth Mortensen er nok like kjent i crossfit-miljøet som i yoga-miljøet i Kristiansand. Mortensen har deler av praksisen sin fra Mexico, og tilbyr timer i dynamic flow, i tillegg til PT-timer. I sommer tilbød han også gratistimer utendørs på Tangen.

KRSby var selvsagt innom for å dokumentere dette, og du kan lese saken og se bildene her!

- Pris: 1.250,- for åtte uker (drop-in: 175,-).

- Adresse: iFlyt Senteret, Kongensgt. 11.

Kristiansand Yoga Studio

Kristiansand Yoga Studio åpnet dørene i starten av 2015, og drives av Line Vlek og Bodil Aanundsen. Vlek har sin utdannelse fra Danmark og har jobbet som instruktør på heltid siden 2011, mens Aanundsen begynte å undervise i yoga i 2013. Studioet har tre instruktører og underviser i Iyengar yoga. Kristiansand Yoga Studio tilbyr også workshops i helgene.

- Pris: 700,-/måneden (med bindingstid).

- Adresse: Markens gate 20 A.

Renate Eriksen

Renate Eriksen har jobbet som yoga-instruktør på heltid siden 2013, og tilbyr kurs på Flekkerøy og i Vågsbygd. Hun tilbyr timer i blant annet klassisk yoga og yin yoga, i tillegg til et eget nybegynnerkurs. Eriksen bor deler av året i England, og har gjort store deler av videreutdanningen sin der.

- Pris: 1350-1620,- for 9-10 uker. Varierer fra kurs til kurs.

- Adresse: Klinikk Andøya, Voie 1.

Kristin Stavseth Knudsen er yogainstruktør og har vært på yogaturer til både Mexico og India. Foto: Maren Hald Bjørgum Kristin Stavseth Knudsen er yogainstruktør og har vært på yogaturer til både Mexico og India. Foto: Maren Hald Bjørgum

Spiregården

Hanne Kristin Lervåg Nilsen og Ingrid Moe står bak nyåpningen i Dronningens gate. Spiregården tilbyr klasser i vinyasa flow, hatha yoga, dharma yoga, kundalini, myk yoga, restorative yoga og yin yoga.

KRSby slo av en prat med Ingrid Moe tidligere i år. Les intervjuet her!

- Pris: 1000,- per måned (500,- for første måned)

- Adresse: Dronningens gate 52.

Yoga i sentrum

Yoga i Sentrum holder til i 3. etasje over Det hvite hus i Markens, og drives av Dan Mørkstøl. Mørkestøl spesialiserer seg i Hatha yoga og tilbyr timer mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag.

- Pris: Ved forespørsel.

- Adresse: Markensgate 29 (3. etg)

Yoga Vidya

Yoga Vidya holder til på iFlyt Senteret, og tilbyr klasser i ashtanga yoga på mandag og onsdag.

- Pris: 1.250,- for åtte uker (drop-in: 125/150,-).

- Adresse: iFlyt Senteret, i Kongensgate 11.

Mandala Yoga

Mandala Yoga tilbyr aktive og lærerike timer bygd på utholdenhet og moro for store og små. Kursene blir tilrettelagt og tilpasset ulike nivå.

- Pris: 200,- (drop-in)

- Adresse: iFlyt Senteret, i Kongensgate 11.

Namaste!

Publisert:
Oppdatert:

Fra modell i New York til yogainstruktør i Kristiansand

Hun er utdannet ingeniør og yogainstruktør, og levde et hektisk liv som modell i New York. Nå har Ingrid flyttet hjem, og over nyttår åpner hun yogastudio i Kristiansand.

Publisert: