Livsstil

Dette vil moteprofilene gå med i høst

Vi spurte noen av Kristiansands mest stilbevisste om hva de kommer til å gå med i høst, og hvilke trender de har tro på den kommende sesongen.

Oppdatert:
  • Lena Rustan Fidjestad

Ibrar Shakeel Malik, Alberita Nikci, Maria Teigland og Sondre Tungodden Torkelsen gir deg sine tips til hva som er trendy i høst. Foto: Lena Rustan Fidjestad og Damares Stenbakk

Endelig er høsten her – med lag på lag, og nye trender i motebildet. Et nøkkelord denne høsten, er avslappet og sporty, om vi skal tro noen av Kristiansands mest stilbevisste. Om du vil ha tips til hvilke andre trender du bør oppdatere deg på i høst, bør du lese videre.

Sondre Tungodden Torkelsen:

Sondre driver kleskonseptet«Dopfrank og presten», og er en del av «Mehe», i tillegg til å være manager for Sara & Arash. Han oppdaterer også jevnlig med inspirerende bilder på sin Instagram-konto.

– Jeg kommer til å kle meg mer «cozy» og avslappet fremover. Jeg har en stor Fucking Awesome-hoodie og en Gosha Rubchinksiy-beanie som blir daglig uniform så fort gradestokken tillater det.

- _**LES MER:

LES MER:

Inn i klesskapet: Sondre Tungodden Torkelsen

Sondre betegner stilen sin som schizofren, og han handler helst på nett. Alle foto: Damares Stenbakk Sondre betegner stilen sin som schizofren, og han handler helst på nett. Foto: Damares Stenbakk

På spørsmål om hvilke trender han har tro på i høst, svarer Sondre følgende:

– Vetements skapte store bølger i moteverdenen med nesten banalt store sweatshirts og hoodies. Raf Simons’ David Sims-capsule og hans høstkolleksjon er også full av gigantiske plagg. Jeg har mine tvil om at vi kommer til å se gensere fra Raf Simons i Markens, men i større byer med mer pulserende motemiljø vil store silhuetter dominere denne høsten.

Hoodie fra Raf Simons, bukse fra Acne og Jordans-sko. Sondre tror vi kommer til å se østen-inspirerte broderier i motebildet i år. Foto: Damares Stenbakk

– Dét kombinert med skaterboy-estetikken på sko og bukser og en normcore-attitude til det hele, tror jeg blir en gjenganger i streetstyle-spaltene, legger Sondre til.

Han trekker også frem luksuriøse broderier, gjerne østen-inspirerte, ført frem i motebildet av Gucci og Louis Vuitton.

– Lignende plagg, dessverre ofte bare print og ikke broderi, kan finnes i fast-fashion butikker som Zara og H&M, og vil nok prege gatemoten i Kristiansand.

- _**LES MER:

LES MER:

Bli med Maria Håland på vintage-shopping i Kristiansand!

mariateigland2 Maria kommer til å ta med seg bomber-jakka videre inn mot høsten. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Maria Teigland:

Maria Teigland deler bilder av sin egen stil på Instagram. Den moteinteresserte sykepleierstudenten synes lag på lag er utrolig digg når det blir kaldere ute.

– Jeg kommer så absolutt til å ta med meg bomberen og chokere videre inn mot høsten, samt denim og oversizede plagg. Også liker jeg å dra fram hodeplaggene når høsten kommer – som en enkel caps eller lue. Jeg går generelt lite med farger, så det skal jeg utfordre meg selv på denne sesongen, forteller hun.

- _**LES MER:

LES MER:

Ukens instagrammer – Maria Teigland

img_0616 Maria pleier mest å kle seg i nøytrale farger, samt sort, hvitt og denim. Denne sesongen vil hun utfordre seg selv til å bruke mer farger. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Hun har tro på at vi kan ta med oss mye av vår/sommer-moten videre, i tillegg til bomberjakka og choker-smykker.

– Blant annet denim on denim. Det vil komme mer farger som rosa, burgunder og jordfarger, tror jeg. Bomberjakken vil være å finne i flere farger og mønstre. Jeg tror også vi vil se oversizede plagg som er inspirert av herremoten, og sløyfer i halsen.

- _**LES MER:

LES MER:

Dette er høstens nye hårtrend!

Ibrar er en av byens mest stilsikre menn, og kan ikke huske sist han gjorde et bomkjøp. Alle foto i saken: Lena Rustan Fidjestad Ibrar er ikke så opptatt av trender, og holder seg tro mot sin egen stil. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Ibrar Shakeel Malik:

Ibrar er en av byens mest velkledde menn – med sin egen stil-konto på Instagram, og har tidligere vært

LES MER:

intervjuet til vår inn i klesskapet-spalte

. Han synes høsten er den morsomste tiden å kle seg på, siden han liker typiske høstfarger, og å kombinere klærne sine i lag på lag.

– Du kommer nok til å se meg ofte i diverse blazere, ullfrakk, trenchcoat eller skinnjakke med en behagelig skjerf tvinnet rundt halsen. Jeg tror mange av trendene fra i fjor fortsetter den kommende sesongen også – med sporty og avslappede elementer. Videre så er jo strikke- og ullplagg noe som hører høsten og vinteren til. Ellers ser vi nok oversizede jakker – gjerne i skinn, hettegensere, bomberjakker og lange ullfrakker, svarer han.

– Personlig så vil jeg si at min stil ikke er trendbasert, så du ser meg nok ikke gå med fløyel fra topp til tå – men jeg kan blande inn noe av det til min stil, hvis jeg synes det er fint.

Ibrar Shakeel Malik Ibrar liker å kle seg i blazere, og kommer til å gjøre det også denne sesongen. Foto: Lena Rustan Fidjestad

- _**Les mer:

LES MER:

Disse Kristiansandsguttene satser på sløyfer

Ibrar tror at denim og jeans aldri kommer til å forsvinne fra motebildet, og mener det er et «must-have» i enhver garderobe – siden det kan brukes i mange ulike uttrykk.

– Jordfarger fortsetter nok, men denne sesongens høstfarger vil nok bære preg av veldig sterke nyanser som burgunder og lilla. Jeg har fått med meg at det er virkelig «in» med fløyel, så jeg tipper vi kommer til å se mye av det.

– Personlig så vil jeg si at min stil ikke er trendbasert, så du ser meg nok ikke gå med fløyel fra topp til tå – men jeg kan blande inn noe av det til min stil, hvis jeg synes det er fint. For meg er det en vesentlig forskjell mellom stil og trender – det handler mer om å finne balansen mellom det å passe inn og skille seg ut, fortsetter han.

- _**LES MER:

LES MER:

Inn i klesskapet: Ibrar Shakeel Malik

Alberita forteller at hun ikke er redd for å skille seg ut. Foto: Lena Rustan Fidjestad Alberita har tro på jordfarger i høst. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Alberita Nikci:

Alberita Nikci har en instagramkonto med over 40.000 følgere. Hun beskriver stilen sin som elegant, med en twist av edge, og varierer mellom å være casual, elegant og litt ekstra.

Da vi intervjuet Alberita Nikci

LES MER:

tidligere i høst

, sa hun dette om hvilke trender hun har tro på for sesongen:

– Jeg tror det kommer til å gå i jordfarger fortsatt. At det blir mye oversized-jakker i skinn og denim, lengre bomberjakker, og store gensere er fullt mulig. Capser i toner som står i stil til klærene er allerede in, men det kommer nok til å ta mer av etterhvert, ser jeg for meg.

- _**LES MER:

LES MER:

Inn i klesskapet: Alberita Nikci

alberita4 Her viser Alberita et eksempel på hvordan capsen kan matches med antrekket, med ton-i-ton farger. Foto: Lena Rustan Fidjestad

[sc name=»Relatert klikksak» ]

Publisert:
Oppdatert:
  1. Mote

Årets høstmote: – Tenk den ulydige 90-tallsungen

Med ny sesong, kommer nye trender. Vi spurte byens butikk-eksperter om hva som er in.

Oppdatert: