Livsstil

Glad i dessert? Nina (21) blogger om sunnere bakealternativer

Nina Gholamis lidenskap for baking og fotografi gjorde at hun startet å blogge for et drøyt år siden.

Publisert:
  • Damares Stenbakk, Krsby.no
Nina Gholami blogger om sukkerfrie og sunnere bakeoppskrifter, for å inspirere andre.

I dag inspirerer hun leserne sine til sunnere bakevaner.

–Jeg har laget noen av de beste søtsakene uten sukker. Mitt nyttårsforsett var at jeg skulle fokusere mer på sukkerfrie og sunne bakeoppskrifter. Jeg går mye på tur og sykler en del, derfor synes jeg det var naturlig å gå for sunnere varianter, forteller Nina Gholami (21).

Hun står bak bloggen Ninasbaking.blogg.no.

https://www.instagram.com/p/BCv21yjov_W/

Fra notatbok til blogg

Nina observerte ofte morens kokkekunnskaper på kjøkkenet da hun var yngre. Bakeinteressen ble til en hobby som tenåring. Hun bakte mange juleoppskrifter og noterte alle ingredienser i en liten notatbok, som ofte forsvant. Da kom ideen om å starte blogg.

– Jeg rotet ofte bort notatboken, og måtte stadig lete etter den. Da falt det meg inn - hvorfor ikke starte en matblogg der jeg både kunne lagre oppskriftene mine og ta dem frem på et blunk?

Tålmodighet er den første og viktigste faktoren.

– Jeg hadde jo også et speilreflekskamera som hadde stått lenge i bokhylla og trakk til seg støv. Nå er den min aller beste venn, og i dag har jeg drevet bloggen jevnlig i omtrent ett år og fire måneder, fortsetter hun.

21-åringen lar seg inspirere av kjendiskokken Jamie Oliver når hun tilbereder mat.

Slipper fantasien løs på kjøkkenet

Gholami understreker hun ikke har noen form for bake-utdannelse, men lar seg inspirere spesielt av kjendiskokken Jamie Oliver og den italiensk-amerikanske kokken Giada De Laurentiis.

Oppskriftene hennes er ofte basert på bakeblader, utallige oppsamlede kokebøker, og ting hun har mikset sammen selv og gitt et navn.

– Jeg har mange oppskrifter jeg i utgangspunktet finner i gamle nedskrevne notatbøker, og utallig mange kokebøker jeg har samlet på opp gjennom livet. Alt fra «hvordan lage mat i mikrobølgeovn» til Rachael Rays «365: no repeats.»

– Også har jeg de dagene der jeg bare finner frem ting jeg har lyst på, mikser det sammen og gir det et navn i det fantasien slipper løs. Bare dersom den blir vellykket såklart, sier hun.

– Har du en favorittoppskrift, som er enkel for alle å lage?

– Hvis jeg skal nevne en enkel oppskrift som også er en favoritt, så må det definitivt være scones. Den enkleste oppskriften jeg har på scones, er «scones med sjokolade». Dette kan alle få til – til og med min lillesøster på ni år.

https://www.instagram.com/p/BC3HfGGov5w/https://www.instagram.com/p/BC8J2-tIv4x/

– Og hva er viktigste å tenke på når man baker? Gi oss dine beste tips!

  • Tålmodighet er den første og viktigste faktoren - baking tar tid.
  • Følg oppskriftene og fremgangsmåten nøyaktig - hvis det for eksempel står at man skal anvende romtempererte egg, siktet hvetemel eller lunkent vann, så er det alltid en grunn til det. Rekkefølge er også viktig, noe man raskt finner ut av dersom man leser fremgangsmåten før man begynner.
  • Du må finne det som er best for deg - for eksmpel foretrekker jeg alltid å bruke få bananer i klassisk bananbrød, eller masse vaniljesmak i eplekake. Finn ingredienser du er fornøyd med.
  • Kjøkkenmaskin gjør det enklere å bake - jeg vil ikke påstå at man ikke kan lage gode bakst uten en kjøkkenmaskin, men jeg tror den gjør det enklere for deg. Og du får mer lyst til å bake igjen.
  • Vær veldig obs på ovnstemperatur - dersom bollene dine blir gyllenbrune 10 minutter etter/før den planlagte tiden, betyr det bare at ovnen din reagerer annerledes. Da bør du skrive det ned slik at du etter hvert begynner å kjenne ovnen din bedre.
  • Når du har fulgt alle disse rådene er du kanskje så selvsikker at du kan erstatte og inkludere - du kan lage noe ut av det fri og du kan mestre noe du kanskje ikke lyktes med første gangen.
Healthy banana cookies 🍪 #banana #cookies #recipe #healthy #blueberry #blog #oppskrift

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Amalie (22) vil få bukt med ensomhet blant unge. Nå inviterer hun vilt fremmede folk hjem til seg

LES MER:

* 10 ting du kan gjøre med olivenolje

LES MER:

* Hvorfor gå rundt benken når du kan hoppe over den?

LES MER:

* Evie (22) begynte med å tegne med sprittusj på vennene. Nå tatoverer hun med vannfarger

Publisert:

Grim-jenta Nina (21) blogger om sunnere bakealternativer

Nina Gholamis lidenskap for baking og fotografi gjorde at hun startet å blogge for et drøyt år siden. I dag inspirerer hun leserne til sunnere bakevaner.

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk