Fem dagsturer utenfor Kristiansand

Har du ikke ferie i sommer, men er keen på å komme deg litt bort? Disse fem turene kan du fint rekke på en dag!

Oppdatert:
Ingen grunn til å måtte dra langt bort fra Kristiansand, Blindleia er jo et av Norges fineste steder! Foto: Anders Martinsen

#1: Dra til Lillesand med båt gjennom Blindleia

Årets sommervær har kanskje ikke fristet til en lang dag ute i båt, men så fort det kommer en godværsdag kan en dagstur til Lillesand være gøy.

Ta din egen båt, eller nyt turen fra rutebåten M/B Øya som går fra Kristiansand klokka 14.00 mandag til lørdag frem til 8. august. Tips når du kommer frem til Lillesand: fiskesuppe og pils på en av restaurantene på bryggekanten i sentrum.

- LES OGSÅ: Åpner ny CrossFit-box i Kvadraturen

- LES OGSÅ: Her kaster han seg utfor den 11 meter høye klippen

- LES OGSÅ: Disse artistene bør du følge med på framover

Foto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau

#2: Dra til Evje for å rafte

Bare en times tid med bil oppover i landet finner du Evje, Norges navle. Eeeh, nei. Men Evje har faktisk en del gøy å komme med!

På rafting- og aktivitetssenteret TrollAktiv kan du dra med deg vennegjengen på rafting, teambuilding, gokart og mye annet gøy. Full oversikt over aktiviteter finner du her.

Foto: Espen Sand Foto: Espen Sand

#3: Roadtrip til Norges sørligste punkt

Ta deg en tur til Lindesnes fyr! Du bruker rundt halvannen time med bilen. På Lindesnes kan du ta selfies foran fyret og gå tur i en ganske så kul skjærgård.

Ekstra gøy er det å dra bort en dag det er skikkelig uvær. Da kan du ta på deg regnjakka, se på de ville bølgene og late som du er skikkelig friluftsmenneske når du egentlig bare har gått 100 meter bort fra bilen.

Norsk natur på sitt beste! Arkivfoto. Norsk natur på sitt beste! Arkivfoto.

#4: Preikestolen

Lysten på noe ordentlig erkenorsk natur med fjorder og fjell? Preikestolen kan du rekke på en dag! Stå opp tidlig og ta bilen mot Stavanger, ta ferja fra Lauvvika til Oanes og følg skiltene til Preikestolen.

Kjøreturen fra Kristiansand må du beregne fire timer på, og selve gåturen opp og ned er også fire timer totalt.

Tips etter gåturen: før du tar båten tilbake til Lauvvika kan du kjøre over en bro til andre siden av Lysefjorden og se Preikestolen nede fra andre siden av fjorden!

Foto: Tor Mjaaland Foto: Tor Mjaaland

#5: Dagstur til Danmark

Aiai, denne turen er vi glad i! Til tross for ofte umenneskelig forhold på danskeferja med både irriterende barnefamilier og innrøyka trailersjåfører, er det en gøy tur hvis du finner på noe morsomt i Danmark.

Ta med deg vennegjengen og stikk til Fårup Sommerland (seriøst, det er fremdeles nesten like gøy som da du var liten), eller bruk dagen på et av Jyllands mange badeland.

Publisert:
Oppdatert:

Nyter du sommeren på Sørlandet? Her er våre beste ferietips for landsdelen

Lei av Bystranda og Dyreparken? Sjekk ut disse stedene denne sesongen!

Publisert: