• TikTok-mat i Stavanger og Sandnes

  TikTok-videoer med emneknaggen #food har til sammen over 148 milliarder visninger. Trender som «Bubble Tea» og «Birria Tacos» har gått viralt over store deler av verden. Her kan du få tips til hvor i Stavanger og Sandnes du kan teste ut disse mattrendene.

  Publisert 20. juni, kl. 17:00

 • Donuts

  Donuts har lenge vært stort i USA, men under koronapandemien har bakverket tatt Norge med storm. I løpet av kort tid har det åpnet ganske mange donutsjapper i Stavanger og Sandnes.

  Foodtruck’en Söt Donuts og Donuts R üS finner du i Sandnes, og Doughnut Worry finner du i Stavanger.

 • Bubble Tea

  Eller boba tea som det også er kjent som, oppsto opprinnelig i Taiwan på 80-tallet. De siste årene har bubble tea trenden vokst enormt, og i skrivende stund har emneknaggen #bubbletea 1,9 milliarder visninger på TikTok.

  Spisestedet Matsaya i Sandnes tilbyr flere ulike variasjoner av drikken. I Stavanger kan du teste det ut på Green Peas og Thai Jasmine cuisine.

 • Birria Tacos

  Birria tacos har det siste året tatt av på TikTok. Her er det nemlig ikke snakk om den vanlige norske fredagstacoen. Birria er en meksikansk rett som kommer fra delstaten Jalisco.

  Casa Salsitas har de ikke birria tacos fast på menyen, men stedet har tidligere laget det - og vil nok fortsatt tilby det innimellom.

 • Smoothie bowl

  Dette er altså en tykkere smoothie som du kan toppe med blant annet frukt, granola og nøtter. Tvillingene Ashley og Taylor Johnson står bak TikTok-brukeren @twincoast, og er kjent for sine fargerike bowls.

  I Stavanger kan du ta turen innom Kaffelade for å prøve en klassisk Acaibowl, eller Hverdagsgodt, hvor de faktisk tilbyr vegansk smoothie bowl.

 • Mochi

  Nærmere bestemt «mochi ice cream», eller mochi-is på godt norsk. Mochi-is ble oppfunnet på 80-tallet, og har de siste årene blitt mer og mer populært. I Stavanger kan du få tak i Bubbies på Godtebyen, som er en hawaiisk type Mochi-is.

 • Charcuterie

  Er et «fancy» fat fylt med ost, kjeks, skinke, frukt og bær. På TikTok er det mange videoer som viser hvordan du kan lage ditt eget brett, men om du verken er i humør eller har tid til det, så kan du bestille fra Charcuterie Stavanger. Obs: På grunn av stor etterspørsel, har de valgt å pause alle nye bestillinger inntil videre.

 • Dalgona

  Som også er kjent under emneknaggen #whippedcoffee på TikTok, var kanskje en av de største drikketrendene i 2020. Likevel er det ikke tvil om at kaffedrikken har fulgt med inn i 2021. Tiktok-videoer med emneknaggen har 2,3 milliarder visninger(!). I Stavanger kan du teste det ut på Bøker og Børst.

 • Chiapudding

  Eller chiagrøt, er kjent for å være en mettende og sunn frokost. På Tiktok er florerer det av ulike varianter av grøten. I Stavanger kan du teste ut chiapuddingen på Xpress RE-NAA, og på Ostehuset Øst kan du bestille en chia- og kokosgrøt

 • Les også: 👇

  • Donuts er det nye store: – Boller er ikke godt nok lenger i Norge
  • Korona-hobbyer: – Folk har kjedet seg noe vanvittig
  • Stavanger-gründere med ny drikke som skal bli «et alternativ til alkohol»

Lokale butikker er utsolgt for dette på grunn av Tiktok-trend

På Tiktok har det vært populært å lage iskaffe helt siden starten av pandemien, dette har Kitchn Kvadrat merket på salget av spesielt ett produkt.

Publisert: