Kaia (26) har trent i 10 måneder for å slå faren. Snart skal de løpe halvmaraton i Thailand

Ti måneder med hard trening skal snart settes på prøve.

Publisert:
KLAR, ferdig, gå!
LES MER:

Tidligere i år ble vi kjent med Kaia M. Gundersen (26) fra Sandnes, som skal løpe halvmaraton sammen med faren i Thailand i november .

Det hele startet med at Kaia fikk en pulsklokke av faren til jul, sammen med utfordringen om å løpe halvmaraton. Og en boks med makrell i tomat. Det tok hun som en klar oppfordring til å bli litt sprekere.

Følg Byas.no på Facebook!

LES MER:

Vi har fulgt henne siden januar, gjennom oppturer og nedturer. I april gikk 26-åringen på sin første mentale smell , hvor løpingen gikk fra å være gøy og motiverende, til å bli en psysisk og fysisk kamp.

– Jeg har ikke fått det helt til, og jeg blir sint på meg selv når jeg løper saktene enn målet jeg har satt meg. Det trykker meg psykisk ned, sa hun den gang.

Fått løpedilla

LES MER:

Motivasjonen fortsatte i bølgedaler en god stund etter det, men Kaia tok på seg joggeskoene og løp av gårde tre ganger i uken uansett , enten hun ville eller ikke.

LES MER:

I juli oppsummerte hun det siste halve året slik : – Jeg har grått, skreket, spydd og vært skikkelig forbanna. Men jeg sover bedre, spiser bedre og har bedre rutiner. Jeg har rett og slett fått løpedilla!

Nå nærmer målet seg. Grunnen til at hun har endret livsstil dette året: Halvmaraton i Thailand.

SPORTY: Kaia M. Gundersen (26) fra Sandnes skal løpe halvmaraton i Thailand.

– Bite i det sure eplet

– Sist vi snakket med deg var i juli. Hva har skjedd på treningsfronten siden da?

– Ikke så mye, skal jeg si deg. Altså, jeg trener fortsatt tre ganger i uken. Samme rutiner. Samme intensitet. Jeg har tatt det litt med ro i sommer, så det merkes. Men formen er der, jeg må bare vekke den litt til live, sier Kaia.

– Oppturer og nedturer?

– Jeg har liksom ikke hatt så mange verken oppturer eller nedturer. Det eneste er at det har vært litt tungt å komme i gang etter sommeren, men det er jo bare å bite i det sure eplet og få gang.

Kraftig forkjølelse

Kaia løper som regel sammen med enten samboeren eller faren, eller helt alene. Hun har også prøvd seg på et par arrangerte løp dette året, for å kjenne på hvordan det er å løpe i større klynger.

Så sent som 1. oktober deltok hun i Sandnes halvmaraton, hvor hun løp 10 kilometeresdistansen.

– Jeg løp på 01.08. Det er fem minutter senere enn jeg gjorde i Randaberg før sommeren. Men det har jo vært ferie, så jeg er egentlig ganske fornøyd.

– Alt i alt løper jeg fortene enn jeg gjorde før. Hvis jeg før løp en kilometer på seks minutter og fem sekunder, løper jeg nå på fem og et halvt minutt. Og jeg blir mer sliten nå, for jeg gir mer.

Hun har ennå ikke prøvd å løpe distansen som møter henne i Thailand. 21.097,5 meter. Over to mil der, altså.

– Det står på blokka mi, for å si det sånn. Det har blitt litt vanskeligere å finne tid til det, enn jeg hadde trodd. Jeg er student og jobber ved siden av. Jeg regner med at jeg blir å løpe mye mer fremover nå, mot løpet. Men nå har eg pådratt meg en ganske kraftig forkjølelse - sykt dårlig timing!

FORKJØLT: Kaia er syk, men stresser ikke veldig av den grunn.

– Viktigste er å fullføre

Kaia drar til Thailand 13. november. Løpet går av stabelen 20. november. Hun skal bruke den første uka til å bli vant med det veldig unorske klimaet:

– Varmt og høy luftfuktighet - det er vel det vi alle frykter mest? Jeg kjenner at det nærmer seg nå, altså. Jeg er nervøs for å være med i et så stort event, med mange tusen deltakere. Det at det er så mange mennesker syns jeg er litt skummelt. Men jeg gleder meg til selve løpet - det er jo dette jeg har trent til hele året.

– Samtidig gleder jeg meg til å få det unnagjort!

– I januar var målet å slå faren din. Er det fortsatt det?

– Jeg har vel innsett at jeg ikke har sjans til å slå ham - denne gang. Med mindre han blir veldig syk. Nå blir det viktigste for meg å fullføre, uansett om det er på siste plass. Men neste år, da skal jeg nok klare å slå ham.

Byas ønsker Kaia god bedring og lykke til i innspurten!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* «Skam»-appen til Jacob (18) ble stanset av NRK

LES MER:

* Dette er verdens mest brukte #hashtags

LES MER:

* Neste sommer skal vi kle oss som Daenerys og resten av gjengen fra Game of Thrones

Publisert:

Kom i form-Kaia: – Måtte ta et par runder med meg selv

Det ble en utfordring å komme i gang med treningen etter sommeren.

Publisert: