Fuentes om Foodora-sommer­jobben: – Folk blir overrasket når jeg dukker opp på døra.

For musiker Alejandro Fuentes er sommerjobben som Foodora-syklist en frisk måte å trene og koble av på – imellom det hektiske turné- og studiolivet.

Publisert:
Fram til høsten er Alejandro Fuentes på norgesturné med «Gitarkameratene». Men når han er i hjembyen jobber han med å levere mat på døra til folk, som Foodora-syklist.

I spalten #NoFilter tar KRSby en usminket prat med folk i sør om dagsaktuelle temaer, deres hverdag og andre spørsmål. Denne gangen tok vi en prat med sørlandsartisten Alejandro Fuentes.

Les også om da KRSby tok en prat med Alan Walker under Palmesus:

– Slitsomt å være artist hele tiden

– Hei Alejandro, hvordan går det med Gitarkameratene?

– Veldig fint! Vi er på turné fram til september, så vi har verdens beste sommerjobb sammen.

– Du har fått deg en ny sommerjobb, hvordan kom du inn på det?

– Jeg savnet å ha en fysisk jobb siden jeg reiser ofte og sitter mye inne i et studio for å produsere musikk. Jeg kom over Foodora og tenkte: «Shit, jeg kan sykle, få betalt og høre på musikk samtidig».

– Har du opplevd noen spesielle hendelser når du har vært på jobb?

– Etter jeg hadde levert mat hørte jeg en kunde løpe opp trappa og rope: «Vet du hvem det var eller?». Og så ser jeg at folk tar bilder hele tiden. Jeg syntes det er morsomt at de prøver å skjule mobilen når jeg fint ser den. Det er jo slitsomt å være artist hele tiden, derfor er det gøy å kunne gjøre noe helt annet.

Alejandro Fuentes er nå på Norgesturné sammen med «Gitarkameratene» fram til september.

Lever her og nå

– Apropos noe helt annet: Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Jeg har aldri vært særlig politisk aktiv, men jeg kunne vel kanskje engasjert meg mer innenfor mat og helse. Kanskje litt sånn «hvorfor er sunn mat så dyrt?»

– Hvorfor er du ikke politisk aktiv?

– Jeg blander meg ikke inn i politikk. Vi har det ganske fint her i Norge. Jeg velger bare å se på det positive, og liker ikke å lese aviser og nyheter, fordi jeg ikke vil bli bombardert med negativitet.

– Hvem er du på sosiale medier ?

– Jeg prøver så godt jeg kan å være meg selv, men jeg synes det er vanskelig å prate naturlig foran kamera, enten det er på Instagram eller foran kamera. Derfor tar jeg mange opptak før jeg publiserer noe. I virkeligheten er jeg mer pratsom.

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Da jeg var på Cuba for to år siden merket jeg hvor lite teknologi de benyttet seg av. Noe som fikk meg til å innse hvor avhengig jeg egentlig er av telefonen. De virket mye mer lykkelige. Nå har familien min begynt å legge mobilen i boden når vi kommer hjem fra jobb, slik at vi kan fokusere på hverandre.

Historie bak hver tatovering

– Hva er din største drøm?

– Jeg vil bli finansielt fri, men jeg vil likevel jobbe til jeg er 89 år. Det viktigste er ikke penger, men tiden. Den får man aldri tilbake.

– Du har en del tatoveringer, er det noen av dem som betyr mer enn andre?

– Det er historier bak alle. Tatoveringen av Bruce Springsteen tok jeg fordi han er en av mine store forbilder. Jeg har også tatovering av en ulv, som jeg tok en periode i livet da jeg var ensom.

– Siden du har så mange baller i lufta, gjør du noe annet som vi ikke vet om?

– Jeg holder på å lære meg å produsere musikk, faktisk.

– Er det noe du er dårlig på, da?

– Mitt svakeste øyeblikk var da jeg ødela den første krybben til sønnen min. Jeg mista det helt. Vi måtte teipe krybba sammen, og han sov i den i ett år. Akkurat der har jeg ikke nok tålmodighet.

Fuentes mener han er en selverklært romantiker.

– Menn som er romantiske

– Hvordan møtte du drømmedama?

– Jeg møtte henne for 13 år siden gjennom en kompis, som var sammen med hennes bestevenninne. Det var tilfeldig utenfor kinoen.

– Jeg vet det er klisjè, men tiden stoppet opp da jeg så henne.

– Du høres ut som en romantiker, er du det?

– Det er menn som er romantiske, ikke kvinner. Det er vi som lager musikk og låter, og som frir til dere. Vi går ned på kne, og gjør alt for å få dere. Det er vi som er romantikere, føler jeg da.

– Er ikke artister kanskje litt mer romantiske, siden de lager så mange låter om kjærlighet?

– De er kanskje litt mer følsomme og sensuelle. Jeg har det nok fraoppveksten med tre søstre. Nyttårsforsettet mitt i år var å bli mer mann, så jeg kjøpte 12 bøker om «How to be a man».

Vil bli kjent i Latin-Amerika

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Ordtaket «Det ordner seg til slutt» skulle jeg hatt som mantra. Ikke stress så mye, ha det gøy og kos deg.

– Hva ville du endret med Sørlandet?

– Vinteren! Det er ikke spesielt hyggelig å være her i januar, med mindre jeg har et prosjekt jeg er oppslukt i. Da går det fint.

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Musikken min på spansk som skal komme ut i Latin-Amerika. Det er et langtidsprosjekt, men jeg har stor tro på den drømmen.

– Til slutt, kan vi få en ufiltrert selfie?

Publisert:

Hvem sjekker seg oftest for kjønnssykdommer? Vi spurte folk på Bystranda.

I fjor var det over 26 000 tilfeller av klamydia i Norge. Vi har spurt folk på Bystranda om hvem som sjekker seg oftest av kvinner eller menn.

Publisert: