KRSby tester Sjøhuset Restaurant

Vi ble lokket av den store uteserveringen. Stemningen innfridde, men maten kostet mer enn den smakte.

Oppdatert:
Like ved sjøen ligger Sjøhuset Restaurant idyllisk  plassert. Foto: Magnus Nødland Skogedal
Grade: 3 out of 5

Dette spiste Sulten:

SKALLDYRTALLERKEN: Reker, kongekrabbe og en halv hummer. Servert med salat, brød og majones. Pris: 355,-

INDREFILET: Indrefilet av okse. Servert med asparges, kål, poteter og ramsløksaus. Pris: 295,-

EPLEKAKE: Lun eplekake servert med vaniljeis, jordbær og karamellsaus. Pris: 115,-

JORDBÆR: Servert med vaniljeis og sjokoladesaus. Pris: 65,-

bilde

Denne restauranten må være et flott sted å spise i kveldssola, tenkte vi. Det viste seg å stemme. Om sommeren er uteserveringen åpen på restaurantens egen brygge, med hele 300 sitteplasser.

Stemningen som møtte oss da vi kom, var usedvanlig god. Vi registrerte et meget blandet klientell. Her var det både spise- og drikkegjester, alt fra bestemødre og familier med små barn, til større grupper av folk som bare drakk seg lettere bedugget.

Med fin musikk fra 50- og 60-talllet i bakgrunnen fikk vi et godt førsteinntrykk, til tross for overdrevent mye smuler på plastkurvstolene vi dumpet ned i.

FLERE TESTER: Kafé Kast LossSt. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLes alle restaurantvurderingene her

Vi fikk rask og hyggelig service, og bestemte oss for å gå for klassikeren skalldyrtallerken, samt indrefilet. Sistnevnte valgte vi på grunn av det spennende tilbehøret. Mens vi ventet ble vi servert ferskt brød og smør.

bilde 2

SKALLDYRTALLERKEN viste seg å være en raus porsjon med masse godt fra havet. Fatet var lesset med reker, kongekrabbe og en halv hummer, i tillegg til salat, majones og en sitronbåt. Brødet kom i en egen kurv. Alt smakte bra, men tilbehøret kunne de gjerne ha gjort en liten tvist med.

Det var rett og slett platt med tørr salat. Selve sjømaten smakte godt, men vi synes det ble litt kjedelig her også. Smaken av gode råvarer bør ikke dynkes i krydder og marinader, men hva med å gjøre det litt mer spennende?

En ekstra saus i tillegg til majonesen kunne gitt det lille ekstra. Som drikke valgte vi husets hvitvin (halvtørr, som kostet 85 kroner). Den var veldig god.

bilde (2)

INDREFILETEN ble servert med tilbehør med flotte farger. Dette var ingen typisk «mannebiff». Kål, reddiker, nypoteter og en meget god ramsløksaus utgjorde tilbehøret.

Kjøttet var passe stekt, mørt og beskjedent krydret. Det passet veldig godt sammen med resten. Til biffen valgte vi et glass med husets rødvin (til 92 kroner), som ble servert bittelitt avkjølt. Perfekt!

bilde 2

EPLEKAKEN ble måltidets høydepunkt. Den var varm, luftig og deilig. Konsistensen var også god. Vaniljeisen på sin side var helt standard. Friske jordbær som pynt er en sikker vinner og karamellsausen var smakfull. Denne desserten kan anbefales!

bilde 1

JORDBÆRDESSERTEN var ikke helt som forventet. Da vi bestilte takket vi ja da vi ble spurt om litt sjokoladesaus på toppen. Litt skulle vise seg å være en underdrivelse. Det vi fikk servert var et glass med is, totalt dynket i sjokoladesaus.

Sistnevnte var slett ikke hjemmelaget som vi håpte, men trolig en billig variant fra butikken, Vi forventet at jordbærene skulle være hovedingrediens, men fikk bare to bær som var skåret opp og dandert på toppen. Her hadde vi ventet oss noe mer.

Servicen i restauranten er godkjent. Vi fikk inntrykk av at det var mange sesongarbeidere på jobb. Det var blide, unge mennesker som gikk litt om hverandre. De glemte kanskje litt, men hentet seg inn igjen med fin sjarm. De blir nok bedre drillet utover sommeren.

Omgivelsene til resturanten er upåklagelige. Sjøen er like nedenfor, og her kan man nyte både sol, båtliv og masete måker mens man spiser. Sørlandsidyll! Da vi besøkte restauranten var taket trukket ned, og varmelampene på. Dermed ble det ikke så kaldt da sola gikk ned.

FLERE TESTER: Kafé Kast LossSt. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLes alle restaurantvurderingene her

Restauranten har ellers et maritimt preg. Møblementet er helt standard. Det eneste vi reagerte på var at høyden på bordet var voldsom i forhold til stolene. Ikke så behagelig når man skal spise, men fint når man sitter tilbakelent med en halvliter. Det er uansett ikke så nøye.

Konklusjon

Sjøhuset har fin beliggenhet, koselige servitører og bra mat. Det var brukt gode råvarer, men kunne kanskje ha vært tilberedt litt mer spennende.

Vi synes ikke at noe av det vi fikk servert kan kalles fantastisk. Særlig skalldyrtallerkenen og jordbærdesserten hadde vi ventet noe mer av. Det ble litt kjedelig. Vi gir Sjøhuset en fire på skalaen. Sett i forhold til prisen kostet dette mer enn det smakte.

Publisert:
Oppdatert:

KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

God mat, men det er grenser for hvor koselig det kan bli i en hotellrestaurant.

Oppdatert: