Slik kan du trene med minibands

– Det har blitt veldig populært, sier personlig trener.

Publisert:
Få forslag til øvelser med minibands nederst i saken.

– En av de heteste og mest populære trendene blant jentene er uten tvil rumpetrening. Her er det øvelser som knebøy, hip thrust og utallige varianter med minibands som gjelder, forklarer personlig trener ved Fresh Fitness Trude Emilie Eriksen.

Populariteten til disse strikkbåndene er også noe personlig trener på 3T, Mads Skauge, har merket seg.

– Det har blitt veldig populært, og bruken av disse båndene har nærmest eksplodert, sier Skauge.

Likevel nysgjerrig på hvordan du kan trene med minibands? Se bilder og videoer der Trude Emilie Eriksen viser ulike øvelser lengre ned i artikkelen!

Følg Byas.no på Facebook!

Effektivt med høy intensitet

Mads Skauge ser også at stadig flere praktiserer tung styrketrening, gjerne med bruk av funksjonelle basisøvelser som beinpress, knebøy, markløft og benkpress i så tunge løft at de bare klarer 4-6 repetisjoner.

– Mitt inntrykk er at slik tung styrketrening bare for noen få år siden var forbeholdt de spesielt interesserte, som styrkeløftere og lignende. Nå er de blitt allmenne, noe som er gunstig for folkehelsen, sier Skauge.

Gruppetrening er stadig populært, men Skauge opplever at mange har begynt å kombinere eller faktisk har erstattet gruppetimer med tradisjonell styrketrening.

Likevel er det tydelig at de som trener på treningssentre er opptatt av effektive treningsøkter. Det kjenner Trude Emilie Eriksen seg igjen i også.

– Jeg har merket at gruppetrening og da spesielt yoga har blitt mer populært det siste året. Spesielt høy intensitets gruppetimene på 30 minutter er populære, forklarer Eriksen.

– Vi ser også at stadig flere menn deltar på gruppetimer. Disse timene inneholder ikke dans, noe som kan virke avskrekkende for en del menn, legger hun til.

LES OGSÅ:

LES MER:

Silje (25) droppet trening for å drikke vin

LES MER:

Så mange armhevinger bør du klare

– Er det to øvelser du skal gjøre, er det disse

Hvordan trene mest mulig effektivt?

– Det er bedre for den fysiske formen å løpe tre til seks intervaller på to til seks minutters varighet på nesten maksimal intensitet to ganger i uken, enn å jogge i rolig «daffe-tempo» en halvtime daglig, sier Mads Skauge.

Han trekker frem NTNUs vitenskapelig anerkjente 4x4-budskap, med fire minutters intervaller som gjentas fire ganger med minst tre minutters aktiv pause mellom dragene.

– Budskapet ser endelig ut til å ha nådd ut til de store massene, hvor det tidligere hadde en tendens til å «drukne» i jungelen av instagrammere, bloggere, selvutnevnte treningseksperter og «forståsegpåere» uten faglig grunnlag, men med et stort publikum.

Knebøy omtales ofte som «kongen av alle øvelser».

Det å ha fokus på å trene beina er også viktig. Her ligger vår største andel av muskelmasse i hele kroppen, og god styrke her påvirker også hvilestoffskifte og forbrenning. Mads Skauge trekker frem knebøy og beinpress som to spesielt gode øvelser.

– Gjør du disse to øvelsene to ganger i uka, er det gull for alle - uansett alder eller form. Er det to øvelser du skal gjøre, er det disse, sier Skauge.

8 gode øvelser med minibands

Likevel er det ingen tvil om at minibands, altså treningsstrikker, er i vinden om dagen.

Trude Emilie Eriksen anbefaler å gjøre hver av øvelsene i tre sett, der du i første runde tar 20 repetisjoner, i andre runde 15, og at du avslutter tredje sett med 10 repetisjoner.

– Gjerne inkluder alle disse øvelsene i ei og samme økt. Da skal jeg love deg at det brenner i muskulaturen, sier Eriksen.

#1: Knebøy

#2: Crab walk

#3: Sidehev med bånd over kne

#4: Sidehev med bånd rundt anklene

#5: Hip thrust med ett bein

#6: Kamskjell

#7: Knebøy med hopp

#8: Hunden

Denne artikkelen har vært publisert på Byas.no tidligere, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Denne gjengen deler sine beste joggeløyper i Sandnes

LES MER:

Fire løpeglade deler sine beste joggeløyper i Stavanger

LES MER:

Slik kan du trene hele kroppen på 15 minutter

LES MER:

Disse styrkeøvelsene gjør mange feil

Publisert:

Savner du treningsstudioet? Instruktøren viser deg øvelsene du kan gjøre hjemme

Gruppekoordinator og -instruktør Thale Tremoen viser deg øvelsene du enkelt kan gjøre på 15 minutter.

Publisert:
  • Synne Mauseth