KRSby tester Jaxx & Leewy

Jaxx & Leewy utfordrer smaksløkene i trivelige lokaler. Dette er nesten helt perfekt.

Oppdatert:
Kjøkkensjefen, danske Jeppe Dahlgaard Andersen, holder sammen med dansk sous chef kontroll på kjøkkenet hos Jaxx & Leewy.
Grade: 4 out of 5

Dette spiste Sulten:

Pure Fusion. Består av fire Fusion-tacoretter servert i lefse, og en grønnsaksrett. Pris: 289.-

- Duck Face (and, rømmemajones, pepperot, lime og sylta rødbeter)

- Bye Bye Birdie (spicy kylling, crispsalat, baconsennep og løk)

- Rosemary’s Jaw (svin, rømme med rosmarin og lime, potetgull og eple)

- El Gringo (Spicy biff, løk, rømme og mais)

- Sylta grønnsaker

Fusion & Dogs. Består av Fusion tacos og pølseretter servert i lefser/pølsebrød. Servert med en grønnsaksrett. Pris: 279.-

- Hot Mama (biff, chillimajones, potetgull, spicy bacon og brie)

- El Gringo (Spicy biff, løk, rømme og mais)

- Chilli Dog (Chillipølse, Cheddar, vinegar crisps og sylta løk)

- Not really a dog (Tortilla, chillipølse, sennep, løk og potetgull)

- Rødbetemix

Dessert:

- Balls of Joy (fylte sjokololadeboller). Pris: 99.-

- Love Sticks (sticks og smelta sjokolade). Pris: 99.-

Jaxx & Leewy er en relativt nyåpnet restaurant i Dronningens gate, med «international street food» som spesialitet.

Lokalene er mørke og røffe, men på samme tid moderne og trendy. Sittegruppene består for det meste av store, behagelige båser. På alle måter et innbydende sted.

Da Sultens utsendte besøkte restauranten, ble vi møtt av en hyggelig servitør som forklarte hvordan menyen fungerer. Menyen består av en rekke småretter, og man må bestille fire til fem retter for å bli mett. Man kan enten sette dem sammen selv, eller velge en av de fastsatte menyene beregnet på en person.

Sulten gikk for sistnevnte, og bestilte en Pure Fusion og en Fusion & Dogs.

Maten kom raskt på bordet, og førsteinntrykket kunne ikke vært bedre. Alle grønnsakene gjorde at maten så meget frisk og innbydende ut.

fusion **
- FLERE RESTAURANTANMELDELSER: Bønder i byenPizzahusetSjøhusetKafé Kast Loss

PURE FUSION består av fire tacoretter, og en grønnsaksrett.

El Gringo kunne by på spicy, saftig biffkjøtt og masse deilig mais. Nam! Dette var et godt førsteinntrykk.

Svinekjøttet i Rosemary`s Jaw hadde en pulled pork-lignende konsistens. Kjøttet var saftig og harmonerte godt med crispy potetgull og eple. Nok en spennende smakskombinasjon.

Mye det samme kan sies om Bye bye birdie. Saftig, spicy kjøtt som smakte nydelig sammen med tilbehøret.

Duck Face ble derimot litt tørr i lengden. Det var ingen usmak i verken ande-kjøttet eller tilbehøret, men det kunne med fordel vært litt mer saus for å gjøre det hele mer saftig.

De sylta grønnsakene smakte nydelig. En fellesnevner for alt grønsakstilbehøret er at det er tilberedt på nye måter. Dette er en liten oppdagelsesreise for smaksløkene. Riktig så spennende!

fusiondog **

FUSION & DOGS består av to tacoretter, to pølseretter og en grønnsaksrett.

Hot Mama ble servert med et nydelig, saftig og kjøtt, men det kunne med fordel vært krydret sterkere. Potetgullet gav en god og cripsy konsistens til denne gode smakebiten.

Både Chilli dog og Not really a dog bestod av gode chillipølser. Men dessverre, i begge tilfellene, forsvinner smaken fra pølsene i alt tilbehøret. Spesielt i tilfellet Not really a dog, var det alt for mye løk i forhold til pølse.

Rødbetemixen som fulgte med, var god, og nok en overraskende og artig vri på grønnsakstilbehør.

Etter hovedrettene var Sultens utsendte ganske så fornøyde. Maten var god, spennende, og vi ble gode og mette av kombomenyene.

Det eneste vi hadde å utsette på besøket, er at vi satt igjen med et inntrykk av at det var mye av tilbehøret som gikk igjen i alle rettene. Dessuten fikk kjøttet litt liten plass i forhold til grønnsakene. Videre ble Duck Face, som nevnt tidligere, litt tørr i lengden.

Men dette er pirk, for det var virkelig ikke noe usmak i noe av maten. I det store og hele var dette en liten smaksopplevelse som det er verdt å skryte av.

Men hvordan er desserten? Det måtte vi teste, og gikk for Balls of Joy og Love Sticks.

lovesticks **

LOVE STICKS bestod av smeltet sjokolade og sticks. Myke inni, med et hint av en crispy skorpe. Mmmm! Dette var rett og slett en himmelsk nydelig dessert. Den kan lett deles om man er flere, eller så tar du hele dessert om du er skikkelig søtsugen.

dessert **

BALLS OF JOY fungerte ikke like godt som dessert for én person. Desserten består av fire sjokoladeboller på størrelse med en golfball. Én var dekket av bringebær og amaretto, to av kokos, og en av hasselnøtt. Alle smakte utsøkt, og spesielt bringebærsmaken var frisk og autentisk.

- FLERE RESTAURANTANMELDELSER: Bønder i byenPizzahusetSjøhusetKafé Kast Loss

Men det er mye for en person, og passer nok best dersom dere er to til fire stykker som bare vil ha en søt smakebit hver til kaffen. Da er dette den perfekte desserten å bestille.

Totalinntrykket av Jaxx & Leewy er veldig bra, og restauranten snuser på toppkarakteren. Men det er det lille som mangler. Den følelsen av at her, her kom jeg til mathimmelen mangler. Med et par småjusteringer tror Sulten at restauranten kan ende i toppsjiktet.

For det er ingenting å utsette på lokalene eller sørvisen. Det er ingenting å utsette på smakene. Det er mer kombinasjonen i rettene. Gi kjøttet litt mer plass. Variér litt mer i tilbehøret til hver rett, så er det perfekt.

Publisert:
Oppdatert:

2016: Her er årets «Spis for 100»-meny

45 spisesteder i år under «Spis for 100»-kampanjen.

Oppdatert: