– Flere folk enn vanlig på treningssentrene

\#SK2016 i gang? Vi sjekket treningssentrene!

Oppdatert:
Renas Osman presset seg på Aquarama da KRSby var innom tirsdag. Han er ikke den eneste som trener nå i januar. Alle foto: Håkon Netskar.

Det er en kjent sak at det er ekstra hektisk på treningssentrene de første par månedene etter nyttår. En ny optimisme på treningsfronten brer seg over landet, med alle nyttårsforsetter om å komme seg i form i løpet av det nye året.

KRSby har snakket med folk på treningssentre om deres nyttårsforsetter!

Morten Lund (25)

– Julekakene er spist opp, så nå er nyttårsforsettet å spise sunnere. Fjorårets nyttårsforsett var å begynne å trene, så nå fortsetter jeg med det i år. Det er veldig viktig å holde ut året, så jeg håper at de med nyttårsforsett om å begynne å trene ikke gir seg ved påske.

Fredrik Dale Svendsen (17)

Fredrik Dale Svendsen

– Jeg begynner å trene i dag som en del av nyttårsforsettet, og jobber med sommerkroppen. Jeg tror det går fint å holde treningen i gang når jeg trener med venner. Da er det også sosialt.

Renas Osman (20)

Renas Osman

– Jeg har generelt ikke nyttårsforsetter. Ingenting forandrer seg bare fordi det kommer et nytt år. Men målet for i år er å bli sterkere å trene mer. Jeg skal konkurrere i «Toughest» i Oslo i september, så jeg forbereder meg til det.

Gareth Cassidy (40)

Gareth Cassidy

– Jeg ville komme i bedre form, spise sunnere og gå ned i vekt, så jeg begynte å trene i dag som nyttårsforsett. I tillegg til å trene på treningssenter, starter jeg med kampsport, noe jeg synes er en god kombinasjon. Jeg tror jeg skal klare å holde forsettet, det er jo bra motivasjon når man ser resultater.

Sander Willien Stenslund (17)

Sander Willien Stenslund

– I fjor hadde jeg nyttårsforsett om å begynne å trene, og det holder jeg fortsatt på med i år. Til dem som nettopp har begynt å trene vil jeg si at det er når du har minst lyst at du faktisk må gjøre det.

Ronny Orre (21)

Ronny Orre

– Jeg startet å trene for seks år siden, så nyttårsforsettet i år blir å komme i bedre form. Jeg merker at det er flere enn vanlig på treningssentrene etter nyttår. Til nybegynnere vil jeg si at det blir gøyere og gøyere etter hvert, så det er bare å kjøre på. La det bli rutine.

Hjemmetrening et godt alternativ

Bjørn Henrik Brandtenborg er en av skribentene bak treningsbloggen Friskis og Tjukkis. Hans nyttårsforsett er å ta treningen til et nytt nivå med styrketrening fire timer om dagen, fem ganger i uken. For dem som ønsker å bli spreke i 2016, men ikke synes treningssentre frister, kan hjemmetrening være en god start, i følge treningsguruen fra Kristiansand.

Treningssentre er mer sosialt, men absolutt ikke nødvendig for å komme i form. Trening med kroppsvekt er både enkelt, billig og bra

– Jeg kan absolutt anbefale å trene hjemme. Treningssentre er mer sosialt, men absolutt ikke nødvendig for å komme i form. Trening med kroppsvekt er både enkelt, billig og bra, sier Brandtenborg.

IMG_1190

Fra snømåking til gaming

– Utendørsaktiviteter som å stå på ski, måke snø, og å gå ute er kjempebra trening. Man kan til og med trene fremfor tv-en med hjelp av konsollen Nintendo Wii sitt treningsspill, sier Brandtenborg.

Publisert:
Oppdatert:

5 gode tips for å holde treningsmotivasjonen oppe

Trening står alltid høyt blant nyttårsforsettene. Men hva gjør du når motivasjonen ryker?

Oppdatert: