10 bra viner under 100 kroner

God vin trenger ikke koste mye. Her er ekspert-anbefalingene!

Publisert:
  • AV: Ulf Dalheim/Trd.by
MYE FOR PENGENE: Alle disse koster under hundrelappen.

Du trenger ikke grave for dypt i lommeboka eller misbruke studielånet for å ha det gøy og trivelig i helga.

Følg Byas.no på Facebook!

Vinekspert i Adresseavisa Ulf "Vinulf" Dalheim har sett gjennom sine mer enn 8000 vinomtaler og plukket ut følgende gode kjøp til under hundringsen.

**Vi nordmenn handler også mye alkohol når vi er ute og reiser. Her er

LES MER:

de beste taxfree-alternativene

.**

Med bobler:

Zigno Prosecco Extra Dry 2013 (kr. 99,90)

Italiensk prosecco er den nye folkedrikken i Norge. Lages på druen glera i Veneto-området i nærheten av Verona. Denne har en del sødme (15 gr/l), og egner seg best som aperitiff eller kosedrikke. Smak av pærer, epler, urter og sitrus.Bør serveres godt avkjølt.

Marques de Monistrol Brut (kr. 99,90)

Spansk cava fra Katalonia. Her brukes det lokale druer som xarel-lo, perellada og macabeo. Noe tørrere og friskere enn prosecco (8,5 gr/l restsødme). En fin velkomstdrikk, men kan også gå til tapas eller sjømat. Smaker best kjølig.

**Har du noensinne lurt på hvorfor vin og øl blir søl?

LES MER:

Svaret får du her.

Hvite viner:

Casa Santos Lima Joya Vinho Leve 2014 (kr. 69,70)

Billigere vin får du ikke på Polet! Det skyldes bl.a. lav alkoholgrad, 9.5 prosent. Laget i vinregionen Lisboa i Portugal, på ukjente druer som arinto, fernão pires og mocatell. Ganske søt (15 gr/). Svakt perlende, smak av pærer, urter og sitrusfrukt. Uansett kvalitet er den råbillig!

UNDER 70 KR: Billigst på polet?

Vistamar Brisa Sauvignon Blanc 2014 (kr. 89,90)

Laget på den franske druen sauvignon blanc i Central Valley i Chile. Fresh, typeriktig sauvignon blanc, med smak av søte sitroner, bærhage, tropisk frukt, urter. Sterk 5'er, skrev jeg da den ble lansert i august 2014.

STERK FEMMER: Ikke verst med en prislapp på 89, 90.

Paxis Arinto 2014 (kr. 96,00)

Fra Lisboa-regionen i Portugal. Vegetal, lett og delikat vin med et tiltalende floralt uttrykk, tropisk frukt, sitrus, frisk, balansert, mineralsk.

**Hvor får du den billigste pilsen på byen?

LES MER:

Vi har sjekket.

Røde viner:

Cruzares La Fiesta de la Siesta Tempranillo 2013 (kr. 89,90)

En frisk og feiende rødvin, like morsom som navnet. Druen er tempranillo, kjent som den spanske nasjonaldruen (brukes i bl.a. Rioja-vinene). Denne er fra det store Castilla-La Mancha-omådet i Spania, også kalt "verdens vinmugge".

SPANSK: Feiende og frisk vin fra Spania.

Berberana Dragón Tempranillo 2011 (kr. 89,90)

En vin som smaker slik vi forventer en spansk rødvin skal smake. Røde bær, krydder, urter, varm jord og vanilje. En vin du kan bruke om du serverer kjøtt, spesielt lammeretter/gryter.

Canepa Classico Cabernet Sauvignon 2014 (kr. 93,50)

Fruktig, solbærpreget, lettdrikkelig chilensk rødvin fra Maipo. Noe bærsødme, men mest mørke bær, urter og lakris. Både kosedrikke og til ikke for komplisert mat - samt oster.

Quinta de Bons-Ventos 2012 (kr. 99,90)

Saftig, behagelig portugisisk rødvin, laget på fire lokale druer i Lisboa-regionen. Smak av friske røde og mørke bær, innslag av lakris, sjokolade, grønne urter og fat.

Eagle Rock Barossa Grenache Shiraz 2013 (kr. 99,90)

En australsk vin hører alltid med når gode, ukompliserte og rimelige viner skal trekkes frem. Ung, frisk frukt med klart urtepreg. Du kan godt bruke denne til barbeque eller grillmat, og været er godt nok.

FRISK RØD: Ung og frisk frukt med klart urtepreg fra Australia.

Hammeken Radio Boca 2013 (kr. 99,90)

Her er både etikett og vin ungdommelig og fresk. Laget på druer dyrket i Valencia-området i Spania. Saftig, bløt, leskende vin med smak av modne røde bær, hint av sjokolade og krydder. Til lyst kjøtt, gryteretter.

**Er du mer en øl-hund? Sjekk hvordan du

LES MER:

drikker øl som ekspertene her.

Publisert:

11 bra viner til under hundrelappen

Du trenger ikke grave for dypt i lommeboka eller misbruke studielånet for å ha det gøy og trivelig i helga.

Publisert: