På fritiden leker han apekatt. Det setter 13.000 følgere pris på!

Ukas instagrammer er den selverklærte treningsnerden Aksel Henriksen, eller @sjobidoo som han heter på Instagram.

Publisert:
Aksel liker godt v-siter. Montasje: Privat

– Hvem er du?

– Jeg er en 37 år gammel treningsnerd som er født og oppvokst i Kristiansand. Jeg elsker å leke apekatt på treningssenteret og gjøre kanskje litt annerledes øvelser, som stort sett resulterer i mange rare blikk fra de øvrige treningssjelene på senteret. Til daglig jobber jeg som utvikler i Engage Kommunikasjon nede på Fiskebrygga.

Instagrammer @juliebjerkaas: – Hvis du virkelig gjør en innsats med noe, så gir det resultat

Make sure to have some fun when you're in the gym 😁 💪 🙌 🐒🐵 #handstand #gymnastics #calisthenic #calisthenics #coretraining #barstars #gym #freshfitnesskristiansand #freshfitness #krsby #norgesbeast #shapeupnorge #myjourney #balance

Farger og kontraster

Han ses ofte stående på hendene i en eller annen form, eller hengende sidelengs fra apparater. Den ene interessen førte ham til den andre.

– Fotointeressen har vel utviklet seg fra treningsinteressen. Jeg har blitt fascinert og inspirert av andre treningsglade mennesker som har lagt ut imponerende prestasjoner og dokumentert sin fremgang innenfor alt fra kroppsvekt til treningsresultater. Det tok en stund før jeg våget meg til å legge ut noen bilder av meg selv. Men det kom fort veldig mye positiv oppmerksomhet, noe som motiverte meg til å fortsette i enda større grad. Det er stort sett bilder med veldig visuell «punch». Mye farger og kontraster hvor det blir utført fysisk krevende øvelser. V-sit pleier å slå bra an 🙂

Bloggernes Instagram-tips: – Dette trikset gir garantert 50 nye følgere!

– Hvordan går du frem for å ta dine bilder?

– Da mange av bildene tas imens jeg er i bevegelse, så filmer jeg øvelsene og drar ut stillbilder fra videoene og redigere disse i etterkant. Jeg får mange kleine blikk i prosessen når jeg filmer øvelsene kan man si. De fleste bildene tar jeg selv, og iblant er sønnen min med meg på trening. Da stiller han til tider opp som fotograf.

Just hanging around at the gym again 😂 #humanflag #calisthenic #calisthenics #bodybuilding #getstrong #fitness #krsby #freshfitness #norgesbeast #funtime #coretraining #myjourney #movingforward #shapeupnorge

– Min egen vri

– Du redigerer bildene dine en del. Hvorfor?

– Jeg har vel min egen vri på bildene, med kraftige farger og kontraster. Det gjør bildene mer interessante å se på i mine øyne. Det er ikke noe #nofilter her i gården.

Aktiv liking og kommentering hos andre har gitt ham mange følgere, spesielt fra andre trenings-instagrammere.

– Jeg har vært veldig aktiv med å like og kommentere på bilder av andre, innenfor samme «kategori» som bildene jeg stort sett poster. Dette gir mange likes og følgere i retur. Jeg deler også noen innlegg jeg finner hos andre brukere som jeg blir fascinert av.

8 bilder de fleste jenter har på Instagram

Slowly building up more shoulderstrenght after several years now of a messed up shoulder preventing me from doing any heavy lifting. #calisthenic #calisthenics #fitness #fitnessaddict #planche #progression #myjourney #getstronger #getstrong #corestrength #balance #krsby #norgesbeast #freshfitness #freshfitnesskristiansand #freshfitnessnorge #fun

– Når merket du at du begynte å få mange følgere?

– Det var først når jeg begynte å legge ut videoer istedet for kun bilder. Da skjøt det virkelig fart og har gradvis bare ballet på seg siden da.

– Ingen fotograf

– Hva må til før du er fornøyd med et bilde?

– Jeg setter ikke lista så altfor høyt. Jeg burde kanskje være noe mer kresen, men jeg er ingen fotograf. Målet, slik jeg ser det, er å kunne vise frem en øvelse jeg enten føler jeg mestrer eller vise fremgangen min mot å mestre den for å inspirere andre eller for å få innspill til forbedringer. Det kommer sikkert noen «fails» snart og hvor alt går galt, men jeg satser på det ikke blir for ofte.

200.000 følger Martine på Instagram

Working on the #vsit 😁 #workout #calisthenics #calisthenic #bodyweighttraining #bodycontrol #fitnessaddicted #fitnessaddict #Fitness #freshfitnessnorge #freshfitness #freshfitnesskristiansand #getstronger #getstrong #krsby #norgesbeast #myjourney

Har du lyst på flere Instagram-følgere råder Aksel deg til å kommentere og like andres bilder.

– Vær aktiv med å publisere bilder og videoer selv, samt gå inn og kommentere og like andre sine innlegg innenfor samme sjanger som du anser deg selv for å være i, sier han.

Publisert:

Treningskontoene du bør følge på Instagram

Det kryr av #fitspo-kontoer der ute om dagen. Her er noen av de mest populære og inspirerende kontoene på Sørlandet.

Oppdatert: