Tonje (22) fra Sandnes har over 11.000 følgere på Instagram. Du skjønner kanskje hvorfor?

22-åringen kaller seg en «sminkeentusiast».

Oppdatert:
SMINKEENTUSIAST: Tonje (22) fra Sandnes elsker å leke seg med sminke.

– Det hele startet egentlig da jeg farget håret mitt rosa for fem år siden. Jeg la ut masse hårbilder på Instagram, og fikk mange følgere. Og siden ansiktet mitt ble med på alle bildene, tenkte jeg at det kunne være greit å lære seg litt mer om sminke.

I dag er Tonje Tiana Neteland (22) fra Sandnes en kunstner med sminkekosten.

Hun er selvlært etter å ha sett på make up-tutorials på Youtube.

Interessen gikk fort over fra hår til sminke.

– Jeg ble bare mer og mer interessert jo mer jeg prøvde. I dag er make up en stor interesse for meg, jeg syns det er utrolig kult at man kan gjøre så mye med sminke og ansiktsmaling.

Bruker av og til fem timer

Det startet litt forsiktig med sminke som passer til hverdag og fest, men 22-åringen har etter hvert begynt å avansere litt.

– Nyttårsforsettet mitt er å gjøre mer av face paint og typisk Halloween-sminke. Det er ganske mange vanskelige teknikker som jeg har lyst å lære meg.

Denne typen sminke tar ofte litt lenger tid enn «vanlig» sminke. Alt ligger i detaljene.

– Det tar fort tre timer, men jeg tar egentlig ikke tiden. Jeg har masse tid og bruker den tiden jeg trenger. Jeg stresser ikke. Kanskje har jeg en film eller serie på i bakgrunnen mens jeg sminker meg, og da kan det fort ta fem timer, liksom.

– Hvor henter du inspirasjon fra?

– Jeg vil ikke herme etter andre - jeg vil lage noe nytt. Men jeg scroller mye inne på Instagram, og kan hente inspirasjon derfra. Hvis jeg lager noe som er inspirert av andre, skriver jeg dette under bildet jeg legger ut, slik at de får litt cred for det.

I skrivende stund har Tonje 11.400 følgere på Instagram. I fjor vår delte en av verdens største skjønnhetskontoer på Instagram, @hudabeauty med 16,6 millioner følgere, et av bildene hennes.

– Det var da det virkelig tok av! Da gikk jeg fra cirka fem tusen følgere til nesten 13.000, og så har en del av dem forsvunnet igjen etter hvert. Det var utrolig stort for meg at hun delte bildet mitt.

Her er bildet Huda Kattan delte, og som fikk over 70.000 likes:

Before & after @princesstonjen 😍😍😍 #hudabeauty

Drømmer om å bli make up-artist

22-åringen holder til i Oslo, hvor hun bor sammen med kjæresten sin.

– Jeg møtte kjæresten min på Tinder, av alle ting. Han bodde i Oslo og jeg i Sandnes, og vi hadde et avstandsforhold en stund. Men i sommer flyttet jeg inn sammen med ham.

Da Byas først tok kontakt med Tonje, tok det en stund før vi fikk svar tilbake. Vi fikk etter hvert beskjed om at hun sover på dagen, at vi derfor måtte ringe før klokken 10 eller etter 17.

– Kjæresten min jobber natt, så jeg har snudd døgnet mitt etter hans rutiner, slik at vi får tid sammen. Så jeg sover på dagen og er våken om natten. Da bruker jeg nesten all tiden min på sminke og serier.

Tonje har en sjelden kronisk ledd- og muskelsykdom som hindrer henne i å jobbe. Hun har mye smerter, og det har bare blitt verre de siste årene. Hvis hun noen gang blir frisk igjen, har hun planen klar:

– Det er kjipt å være syk. Hadde jeg vært frisk kunne jeg ha tatt en utdanning som var i den retningen. Drømmen er å jobbe som make up-artist.

FACE PAINT: 22-åringen har som nyttårsforsett å bli bedre til Halloween-sminke og face paint.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Nytt år, nytt hår! Dette er de hotteste hårtrendene i 2017

LES MER:

* Tamara (33) trengte 300.000 kroner for å realisere drømmen om grøtbil. Nå blir den snart å se på veiene!

LES MER:

* Andreas (32) fra Stavanger kan bli verdensmester på grunn av en flue

Publisert:
Oppdatert:

Tonje (22) har over 11.000 følgere på Instagram. Du skjønner kanskje hvorfor?

22-åringen kaller seg en «sminkeentusiast».

Publisert: