Vippesalong ble ødelagt i storbrann – åpner i nye lokaler

Lash Bar holdt åpent i to måneder før den for noen uker siden ble offer for brannen i Henrik Wergelandsgate. Onsdag gjenåpner salongen.

Oppdatert:
De nye lokalene til Lash Bar i Kristiansand, med utsikt mot Tresset, kom fort i orden etter brannen for to uker og to dager siden. Foto: Julie Sørensen Molvik.

Natt til søndag 30. oktober ble vippesalongen Lash Bar totalskadet i storbrannen i Henrik Wergeands gate. Matbutikken The Green Market brabt ned til grunnen, og G. Nordbys sykkelforetning fikk store skader i brannen.

– Vi var i sjokktilstand etter den søndagen. Babyen vår som vi hadde jobbet så hardt med, og hadde store planer for, hadde brent ned, forteller avdelingsleder Nathalie Andersen ved Lash Bar.

– Man gikk jo og skalv litt i ettertid. Har jeg jobb? Hva skjer videre? fortsetter hun.

Brannen ødela flere lokaler, matbutikken The Green Market brant helt ned og G. Nordbys sykkelforretning fikk store skader. Foto: Vegard Nekstad Brannen ødela flere lokaler. Matbutikken The Green Market brant helt ned og G. Nordbys sykkelforretning fikk store skader. Foto: Vegard Nekstad

Fikk låne lokaler

Heldigvis ordnet det seg fort for salongen. De fikk tilbud fra en annen salong i byen, Milles, om å låne deres lokaler til de fant noe nytt.

– Det kom som lyn fra fra klar himmel, at en konkurrent ville hjelpe oss. Vi takket selvfølgelig ja, og kort tid senere valgte vi å leie det nye lokalet. Faktisk var dette det første lokalet jeg så på da vi skulle åpne salongen her i byen, så det var vel ment at vi skulle havne her, smiler Nathalie.

LES MER:

Dette synet møtte parkour-gjengen på Samsen

Nye lokaler utenfor bykjernen

De nye lokalene ligger ikke midt i smørøyet rundt Markens som det forrige, men i nærheten av Tresse.

– Jeg er fornøyd, det er så fin utsikt herfra ned til parken, Tresse og vannet. Selv om det ikke er like sentralt som det forrige stedet, så har ikke det noe å si når vi har lojale kunder.

Nathalie forteller at mye av drivkraften til å fortsette, ligger i tilbakemeldingene fra nettopp kundene.

– Jeg blir helt rørt når jeg tenker på det, vi har fått så mye støtte fra kunder. Det kan virke demotiverende når noe sånt skjer, men vi har bare jobbet på videre. Sjefen min er også ekstremt positiv, så det har vært motiverende.

Avdelingsleder Nathalie, her avbildet i forrige lokale, forteller at de etterhvert vil ansette flere, men at de først må få etablert seg igjen. Foto: Magnus Nødland Skogedal Avdelingsleder Nathalie Andersen (her avbildet i forrige lokale) forteller at de etterhvert vil ansette flere, men at de først må få etablert seg igjen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Alt av inventar i den gamle salongen ble røyk- og brannskadet. De siste dagene har de derfor hentet ned møbler og utstyr fra salongen i Oslo.

– Det er ikke helt ferdig her inne, men vi vil først og fremst bare få startet salongen opp igjen.

Leter etter nye lokaler

G. Nordbys sykkelforretning åpnet dørene tirsdag forrige uke. Foreløpig holder de til i de gamle lokalene, men de er usikre på om de kan bli værende der.

– Verkstedet og alt er i full gang igjen. Men det har vært veldig mye vann her, så vi vet ikke helt ennå om det går an å fortsette i disse lokalene. Vi vet egentlig ingenting ennå, forteller en ansatt i Nordby til KRSby.

En stor del av varene deres ble skadet i brannen.

– Vi skal ha et stort røyk- og vannskadesalg, hvor vi skal få unna varer som ikke kan selges til full pris.

Den internasjonale matbutikken The Green Market som brant til grunnen, leter fortsatt etter nye lokaler. De vil holde seg i sentrum, eller så er Sørlandsparken et alternativ.

– Vi jobber på med å finne nye lokaler, men har ikke funnet noe ennå. Det gamle lokalet vi hadde var stort, og vi vil ikke ha noe mindre plass i det nye. Det er vanskelig å finne lokaler i den størrelsen nå, så vi må bare vente, forteller daglig leder Dilshad Mohammadpour.

Slik så The Green Market ut etter storbrannen. De er nå på jakt etter nye lokaler til butikken sin. Foto: Kjartan Bjelland Slik så The Green Market ut etter storbrannen. De er nå på jakt etter nye lokaler til butikken sin. Foto: Kjartan Bjelland
LES MER:

Her er årets StudentUGA-program

Publisert:
Oppdatert:

Åpnet Kristiansands eneste reindyrkede barbersalong

Dinya Walid (23) fra Vågsbygd åpnet nylig Kristiansands eneste reindyrkede barbersalong, som tilbyr tradisjonell barbering med kniv og retrointeriør.

Publisert: