Livsstil

Hollywoodsminkør Julie Marquez: – Våpenloven er et ømfintlig tema her

Til tross for at hun lever det glamorøse liv blant kjendiser i Los Angeles, er sminkør Julie Marquez bekymret for Amerikas mørke sky, våpenloven.

Publisert:
 • Damares Stenbakk

33-årige Julie Marquez fra Lund trives med kjendiser og rød løper i Hollywood, men hun skulle ønske helsesystemet og våpenloven bedret seg. FOTO: Privat

I vår nye spalte #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk fra sør om politikk, deres hverdag og andre vittige spørsmål. Denne uka har vi tatt en prat med kjendis-sminkør Julie Marquez Dahle fra Lund.

Hun har sminket Hollywoodkjendiser som Paris Hilton og Naya Rivera fra Glee. Samt vært sminkør under musikkvideoinnspillinger med både Kygo og Galantis.

Jobb: Makeup artist, bosatt i Los Angeles

Sivilstatus: I et forhold med motocrossfører Nicolo Gobbi

Instagram: @juliesbrush

Har du fått med deg våre andre #NoFilter-intervju? Vi har pratet åpenhjertig med både Amalie Snøløs fra «Farmen», Emilie Arntzen i Vipers og sørlandsartisten Elias Tschaba.

– Hvis du kunne blitt president i USA, hva ville vært din kampsak?

– Oi, hvis jeg var president i USA? Vet ikke hvor jeg skulle begynt! Det er flere viktige temaer som burde bli tatt opp, men jeg skal ikke legge skjul på at det kunne vært et bedre helsesystem. Det er noe jeg virkelig har fått kjenne på selv.

– Hva slags grep hadde du gjort om du fikk denne makten?

– Om jeg hadde fått denne makten, hadde jeg definitivt startet med et bedre system for helseforsikring, og et ordentlig støtteapparat til befolkningen, spesielt de som er uheldige å bli utsatt for sykdom og blir uføre.

Av egen erfaring med Amerikas helsesystem, mener Marquez at dette burde bedres. Og for å skaffe seg våpen bør man gjennom flere eksamener. Dette hadde hun innført om hun hadde hatt muligheten til å bli presidenten av USA. FOTO: Privat

– På hvilken måte har du selv fått kjent på helsesystemet i USA?

– Dette fikk jeg kjenne på da jeg ble utsatt for en bilulykke. Jeg ble påkjørt bakfra. Det gikk fint, men jeg fikk så pass vondt i nakken at jeg ikke kunne jobbe. Jeg er ikke fast ansatt noe sted og tjener penger kun via frilansoppdrag, så jeg hadde ikke noe sted der jeg kunne ta sykemelding og få lønn.

Det tar sin tid før forsikringsselskapene blir enige, spesielt hvis den ene parten ikke innrømmer skyld, så dette var en tøff påkjenning.

– Ja, det er helseforsikringer her, og man kan få tilbake penger, men i mellomtida må regninger betales og min datter måtte kjøres til skolen. Det var da jeg kjente på hvor hardt det virkelig er å være en del av helsesystemet i USA, fortsetter hun.

Fått med deg treningsformen «Jumping Frog», som er svært populær i USA? Nå er den i Kristiansand!

Ønsker ny våpenlov i Amerika

– Bekymrer våpenloven deg, med tanke på den nylige skyteepisoden i Texas?

– Våpenloven er et veldig ømfintlig tema her, og det er helt tragisk med alle skyteepisodene. Det trengs helt klart en bedre våpenlov her i USA!

– I andre land er det vanskeligere å skaffe dette fordi man for eksempel må gjennom en muntlig og skriftlig eksamen, evaluere personen og får inspeksjon av oppbevaringen av våpenet i eget hus. Det bør helt klart være så strengt å få tak i våpen i USA, for det er altfor lett å skaffe seg våpen her nå.

Julie M Dahle on Instagram: “#sundayfunday #bike #California #venicebeach”

– Hva er den største forskjellen med å bo i Los Angeles kontra Kristiansand?

– Sammenlignet med Kristiansand, er nok den største forskjellen antall mennesker. Alt er svært og det er store avstander her. Også er alle butikker åpent på en søndag!

– Er det noe du ville endret med Sørlandet?

– Jeg tror nok ikke jeg ville endret på noe hjemme, spesielt når jeg ikke er så ofte hjemme i Kristiansand. Jeg liker at ting er som det nesten alltid har vært når jeg kommer hjem på besøk.

– Kjendiser har problemer som oss

– Sånn helt ærlig, er livet blant kjendisene i L.A like glamorøst som man tror?

– Kjendisene går gjennom akkurat de samme hverdagsprobleme som alle oss andre i verden. Verken penger eller berømmelse kan fikse dette, men livet i Hollywood er nok mer glamorøst i den forstand at de har mer tilgang på materiell luksus.

Her var Julie på premiefesten for storfilmen «Thor: Ragnarok». Marquez har sminket flere kjente fjes, og understreker at selv om kjendiser bugner i penger, går de gjennom de samme problemene som alle andre. FOTO: Privat

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– Jeg er ikke så aktiv på sosiale medier, men det er noe jeg bør bli flinkere til med tanke på jobb. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg legger ut bilder der jeg er mest fornøyd med sminken.

– Kan vi få en usminket selfie av deg, da?

Privat

Anbefaler å satse på sminkedrømmen

– Det beste tipset du noen gang har fått?

– Ikke konkurrer med andre hele tiden, konkurrer med deg selv!

– Men hva er ditt beste tips til unge sminkører som ønsker å satse som makeup artist?

– Mitt beste tips er å bare «go for it». Har man en drøm synes jeg absolutt at man bør satse, spesielt innen sminke og styling. Det er mye større muligheter i dag enn da jeg startet. Sosiale medier har definitivt gjort det lettere å følge drømmer, og skape et større nettverk for seg selv.

Julie M Dahle on Instagram: “#bts from today's shoot with @felinerstamp #makeupartist #glam #cateye”

– Og til slutt, hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg hardest mot å bli ferdig med utdannelsen innen hudpleie, og satser mer på både hud og sminke.

Publisert:
 1. Los Angeles
 2. Politikk
 3. USA
 4. Instagram
 5. Texas

Stian (29) lever av sosiale medier: – Bedre å klinke til enn å leve et "safe" liv

Stian Reinhartsen var 25 år gammel da han bestemte seg for å leve av å skape innhold til sosiale medier. Siden har Lund-gründeren reist verden rundt og jobbet med artister, modeller, selskaper og influensere.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Jorun Stiansen: – Satt ut over hvor stygge i kjeften voksne mennesker på 60 år er
  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Derfor går Amalie Snøløs aldri med hestehale på kveldstid
  2 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Elisabeth droppet ut av skolen som 16-åring for å satse som modell: – Gjør du noe annerledes får du kritikk
  2 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Mary Ann (26) brakte burlesque til Sørlandet: – Tar imot alle som de er
  2 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Influenser Espen Hilton fra Vennesla: – Flere mente at det å være homofil var både kvalmt og sykt
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Boksetalentet Mindaugas (22) fra Kristiansand: – Har man en god psyke kan man klare alt
  2 ÅR SIDEN