– Før strammet man kjolen så man ikke fikk puste

Heldress, grønt og print er noen av stikkordene man bør la seg inspirere av denne festsesongen. Usikker på hvordan du bør style jule-antrekket? Mote-guruene fra Retro og Image gir sine beste råd!

Publisert:
Usikker eller lite inspirasjon til jula? Mote-guruene fra Kristiansand gir deg sine beste tips for sesongen.

Om du er lei av den røde festkjolen i skapet eller usikker på hva du skal ha på deg i løpet av jula, bør du satse på en kul dress eller jumpsuit.

Du kan med god samvittighet børste støvet fra klessantrekket med blomster-print du har gjemt i skapet fra våren, om budsjettet er stramt nå før jul. Gi blomsterantrekket et frisk pust inn i julebordsesongen, mener daglig leder ved Retro, Christina Kobbeltvedt Fuentes.

Heldress er et smykke i seg selv

– I år er heldressen et alternativ til den typiske festkjolen. Og den er jo et smykke i seg selv, så den ville jeg kjørt enkelt. Et annet alternativ er også en jumpsuit eller et annet antrekk med print. Du må gjerne satse på blomster i store og små print. Det er fortsatt like kult selv om vi så det i både vår og høst, sier Fuentes.

Christina Fuentes viser frem lekre antrekk i blomster-print hun mener du kan dra fram både til julebord og andre festligheter i romjula. - Fortsatt like kult selv om vi så det i vår og høst, mener hun.

Skal du i en familiemiddag eller et annet fint arrangement i løpet av jula, anbefaler Fuentes å kjøre det klassisk med en finere bluse og bukse med flare, stylet med enkle smykker.

Christina Fuentes anbefaler å invistere i en heldress om du er lei av den typiske festkjolen. Her har hun valgt en blå dress, stylet med en burgunder veske.

– En vid bukse og en fin bluse er også helt kurant. Og jeg styler dette antrekket med kule, enkle smykker. Gjerne smykker i gull kontra sølv som har vært populært tidligere. Kjør også store øreringer, som er «in» nå, fortsetter hun.

Ukomfortable klær er forbi

Selv om du velger ut det fineste antrekket du ser i butikken, bør du også tenke på komfort - spesielt nå som vi går inn i en tid der man koser seg ekstra mye. Tiden der man presser seg i den minste kjolen er forbi.

Gå for fargene grønn, rød og sort denne sesongen. Og sprit opp antrekkene med lekre farger når det kommer til tilbehør, tipser Marthe Gusterud ved Image.

– Nå er det mer fokus på komfort enn tidligere. Før strammet man kjolen så man nesten ikke fikk puste. Nå kan du faktisk slappe av, spise og kose deg i antrekket, forklarer medarbeider i Image på Sandens, Marthe Gusterud smilende.

Lek deg med fløyel og velur

Er du av den utradisjonelle typen og liker å leke med trender, bør du gå for velur og fløyel. Dette gjelder både menn og kvinner.

Christina ved Retro bryter opp det helblå antrekket med en dyp burgunder-veske i velur.

– Ikke redd redd for farger, og utforsk gjerne tilbehør i ulike nyanser og farger. Tør du ikke ta dette utover dressen, bør menn heller ha lekende slips og sløyfer, tipser Gusterud.

Om du ønsker å være trendsetteren på julebordet, bør du gå for velur-blazeren i år.

Retro mener velur-blazeren til menn er det perfekte antrekket denne sesongen, til både jule-arrangementer eller andre sammenkomster.

– Velur er veldig flott nå. Om du har en smoking-jakke i dette stoffet, kan du bryte det opp med en dressbukse i andre kvaliteter. Skal du på byen eller en sammenkomst kan du bruke en «turteneck»-genser og boots, for å gjøre antrekket røffere, avslutter Suzanne Ayre, medarbeider ved Retro.

Publisert:

Her er årets julebordtrender

Men hvis det frister å droppe kjolen til fordel for dress - er det bare til å gjøre det!

Publisert: