Slik vil Siv Therese få krigsrammede flyktninger til å senke skuldrene

Hun brenner for integrering og tror dette kan hjelpe.

Publisert:
YOGA: Siv Therese Hegerland Havik arrangerer yogafestival for andre gang i mars. Mesteparten av inntektene går til veldedighet.

Nå inviterer hun nemlig flyktninger på yoga!

– Flyktninger har jo ofte opplevd noe av det verst tenkelige. Dette er kanskje en arena de kan slappe litt av på, her kan de få lov å senke skuldrene, sier Siv Therese Hegerland Havik (37).

LES MER:

Du husker kanskje at Siv Therese i fjor startet Yoga for alle - et yogastudio hvor deltakerne selv bestemmer hvor mye de vil betale for timen.

For litt siden kontaktet et mottakssenter for flyktninger henne med spørsmål om hun også kunne ha timer for kvinnelige flyktninger.

– Hvorfor sa du ja?

– Hvorfor ikke? sier Siv Therese og ler.

– For flyktninger som har kommet hit, er det fint å gjøre aktiviteter og møte andre mennesker i en litt naturlig setting, som her. I yoga er ikke språket en barriere, læreren viser hva som må gjøres, sier hun.

Timene er i Normannsgate på Storhaug (arkivfoto)

Hver torsdag fra halv ett til halv to møtes de i yogastudioet i Normannsgate på Storhaug. Tilbudet er gratis for flyktninger og de som jobber ved mottakssentrene, og det er også plass til flere flyktninger på timene.

Andre kvinner som har lyst å gjøre yoga er også hjertelig velkomne. De betaler minimumsavgiften på femti kroner, som dekker husleie.

LES MER:

Siv Therese er nemlig opptatt av integrering, og jobber med norskundervisning for innvandrere. Da Yoga for alle i fjor arrangerte yogafestival i Stavanger , gikk frivillige donasjoner fra publikum til norskkurs for asylsøkere.

Festivalen blir som en slags safari.

Også neste år vil hun arrangere yogafestival, og har så smått begynt planleggingen. Sannsynligvis blir det også da i mars, i Normannsgate.

– Jeg tenker at det jo er et godt bidrag til byen. Det gjør Stavanger litt mer spennende at det finnes en sånn festival, som kombinerer yoga med kunst, musikk, mat og massasje. Det blir en slags safari, hvor folk kan sjekke ut ting de er nysgjerrige på, sier Siv Therese.

I år var det 70 frivillige og 30 ulønnede instruktører på festivalen. Også neste års festival skal basere seg på tanken av folk betaler så mye de vil for å komme inn.

Inntekten skal denne gangen gå til bekjempelse av sexslaveri i Asia.

Mer fra Byas:

LES MER:

- Frister det med yoga i 40 varmegrader?

LES MER:

- Etter 20 år er de rusfrie. Nå bruker de yoga til å kjempe mot de vonde tankene

LES MER:

- Dette skjer med kroppen din hvis du slutter å spise kjøtt

Publisert:

Siv Therese arrangerer Stavanger Yogafestival for andre gang. I år går inntektene til arbeid mot sexslaveri

Du bestemmer selv hvor mye du betaler for en yoga-time.

Oppdatert: