Instagram-kongen Lasse (30) ble jaget av Else Kåss Furuseth til Randaberg

Etter 16 kilometer måtte Lasse Løkken Matberg gi opp og "se seg slått" av Else Kåss Furuseth.

Oppdatert:

Det ble et hett løp under Wings of Life World søndag. Ikke bare fordi det var målt 25,4 grader ute, men også fordi Lasse Matberg (30) som har nesten 350.000 følgere på Instagram var å se i løypa.

Løpet som startet fra Stavanger og gikk mot Randaberg handler om å løpe så langt en kan før en blir tatt igjen av følgebilen. Lasse ble motet opp av kollegaer og lagkamerater fra Madlaleiren, men måtte se seg slått etter 16 kilometer da Catcher Car-sjåfør Else Kåss Furuseth kjørte forbi.

UNDERVEIS: I midten av bildet er skjegge-Lasse som nå tar av på Instagram. På søndag klarte han å springe 16 kilometer før bilen tok han igjen.

– Jeg trodde vi skulle kose oss på flata, men det var en jevn stigning opp til Randaberg. Det var tungt for meg som er en svær kar, sier Matberg.

Han slet også litt med varmen, og forteller at det ikke var ideelt med lang tights.

Imponert over konkurrentene

Som instruktør i forsvaret springer og spinner han en del i løpet av en uke, men hadde ikke trent noe ekstra før løpet. Han overgikk likevel sitt eget mål som var 15 kilometer. Før han i løypen så han deltakere i rullestol, og ble mektig imponert.

– Det var artig å se alle i rullestol. Det var flere i rullestol som kom lenger enn meg. Jeg er mektig imponert over dem, og det er artig å se dem som vi springer for, sier han til Byas.no.

MÅLSTREKEN: Her blir Lasse Løkken Matberg tatt igjen av komiker og programleder Else Kåss Furuseth og løpet er over.

Alle som deltar må betale 550 kroner for å være med å støtte Wings of Life World. Pengene går til organisasjonen som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargsskader.

Løpet arrangeres i 33 land og stiftelsen har i år fått inn over 61,7 millioner kroner melder de selv. I Stavanger deltok over 1100 løpere.

Lengst kom en franskmann som sprang over 61 kilometer. På andreplass kom Carlo Brekken fra Norge med sine 52 kilometer.

Deltok i løp uten å springe

Else Kåss Furuseth som var Catcher Car-sjåfør under løpet søndag, synes det var kjekt å delta.

– Det var stor stas å ta over stafettpinnen etter Aksel Lund Svindal som var fjorårets sjåfør. For meg føltes det også naturlig å takke ja til å stille opp i et løp der jeg endelig få kjøre bil, forteller Kåss Furuseth lattermildt til Wings of Life World.

KJENDISFAKTOR: Lasse Løkken Matberg har nå snart 350.000 følgere på Instagram og er sett på som en stor kjendis i Norge og utlandet. Her med Else Kåss Furuseth før løpet.

Har økt enormt

LES MER:

Byas har skrevet om Lasse fra han gikk fra [25.000 følgere](http://www.byas.no/article/25-000-folger-skjegget-til-lasse-5579386e9f327b2645a8f7c2) til han i mars hadde 100.000 følgere .

Den lokale Instagram-kongen har den siste tiden opplevd en enorm popularitet.

– Jeg har ærlig talt ikke oversikten lengre. Jeg aner ikke hva som skjer, og må innrømme at jeg drukner litt, sier Matberg til Byas.no.

LES MER:

Etter at Daily Mail ringte på døra hans på Tjensvoll forrige uke har Instagram-kontoen og Facebook-kontoen hans kokt over.

POPPIS: Lasse (30) fra Stavanger tar verden med storm.

– Det faller inn mailer i innboksen. Jeg klarer ikke å svelge unna alt. Jeg gikk fra 100.000 til 350.000 følgere på Instagram på fem dager, sier han.

LES MER:

Dette er ikke første gang Lasse får oppmerksomhet i utlandet. I juni i fjor kåret amerikanske Buzzfeed de 23 mest sexy kombinasjonene av skjegg og mannedult , hvor Lasse ble nummer ni.

Han har fått en rekke sprøsmål fra mananger, og må den neste tiden velge hvem han vil ha og hva han skal bruke denne etterspørselen til.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Har Lasse (29) fått tidenes sommerjobb?

LES MER:

Skjegge-Lasse (29) fra Tjensvoll: – Hadde aldri trodd jeg skulle bli modell

LES MER:

10 gutter som har imponert oss det siste halvåret

Publisert:
Oppdatert:

Snart skal Stavanger løpe sammen med resten av verden for de som ikke kan

Wings for Life World Run arrangeres i Stavanger for tredje gang.

Oppdatert: