Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

I ukas #nofilter-intervju forteller håndballspiller Karoline Olsen om en annerledes ungdomstid, avstandsforholdet til Kristoffer Ajer og hun røper sitt skjulte talent.

Publisert:
Karoline Olsen fra Kristiansand forteller at siden hun var liten har drømmen vært å satse på håndball, noe som har ført til annerledes prioriteringer enn vennene sine.


«Kan du ikke bare droppe en trening?»

– Når bestemte du deg for å satse på håndball?

– Det har egentlig alltid vært det jeg vil, så jeg har prioritert annerledes enn vennene mine gjennom årene.

– Har det vært hardt til tider?

– Jeg har aldri hatt lyst til å gi meg, men på slutten av ungdomsskolen og starten av videregående merket jeg at hvis dette er noe jeg vil, så må jeg stå for det. Det var da mange sluttet med idrett, venner begynte med andre ting og startet å feste.

– Da jeg var yngre ble jeg nok sett på som den kjedelige. Hun som aldri er med.

– Jeg tror det var vanskelig for de å forstå hvorfor jeg valgte å dra på trening, kontra en bursdag. «Kan du ikke bare droppe en trening?». Men det er jo jobben min. Det har vært utfordrende for de, men for meg har det gått greit. Jeg har stått for valgene jeg har tatt.

– Har det vært vanskelig å forklare det til vennene dine?

– Da jeg var yngre ble jeg nok sett på som den kjedelige. Hun som aldri er med. Men nå som vennene mine har blitt eldre, så skjønner de mer hvorfor jeg har tatt de valgene jeg tok.Olsen er hjemmekjær, og bor foreløpig hjemme hos foreldrene på Lund.

Kjæresten er også idrettsutøver

– Du er kjæreste med Kristoffer Ajer, hvordan er det å være sammen med en annen idrettsutøver, som bor i et annet land?

h – Begge forstår hverandre. Han skjønner godt at ikke jeg flyttet med han til Skottland, for jeg har min jobb her, og jeg forstår godt at han flyttet. Vi støtter hverandre, men det er jo utfordrende å ikke bo sammen.

– Hvis du ikke var håndballspiller, hva ville du jobbet som?

– Egentlig ville jeg gå utviklingsstudier, men det innebærer mye reising. Det passer dårlig med håndballen. Jeg interesserer meg for fattigdom, så da ble det sosionomstudiet. Jeg vil jobbe tett på mennesker og faktisk gjøre en forskjell.

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Jeg jobber hver dag for å bli en bedre håndballspiller.

Karoline Olsen i aksjon under Champions League i fjor, da Vipers spilte mot Podravka. Allerede som 16-åring fikk hun en plass på Vipers.

– Det er så lett å sammenligne seg med profiler man ser

– Hvordan er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– Den blide og positive delen av meg, det får jeg fram på Instagram. Jeg legger ikke ut kjipe ting. Du får vite at jeg spiller håndball, at jeg har kjæreste og at jeg er glad i mat. Men man blir ikke kjent med Karoline.

– På Instagram-story er jeg mer meg selv, der legger jeg ut ting jeg syns er morsomt.

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Jeg interesserer meg veldig for unges mentale helse, spesielt i forbindelse med sosiale medier. Barn i dag vokser jo opp med sosiale medier. Derfor er det viktig å lære de at det folk legger ut er det som er fint og flott. Det er ikke nødvendigvis sånn livet er. Det burde man lære om på skolen.

– Det er så lett å sammenligne seg med profiler man ser. Man burde lære at man ikke trenger å jage etter å være som andre.

– Kan vi få en usminket, uredigert selfie av deg?

Røper sitt skjulte talent

– Hvis du kunne endre på noe ved Sørlandet, hva ville du endret?

– I sommer møtte jeg en flyktning i Bertesbukta. Vi begynte å snakke litt sammen, og han hadde et så dårlig inntrykk av folk fra Kristiansand. Han hadde et inntrykk av at folk ikke likte han som flyktning, og at folk var så lukket.

– Etter den samtalen skulle jeg ønske at folk var mer åpne og imøtekommende. Inkludert meg selv.

– Har du en «fun fact» om deg selv som ikke så mange vet om?

– Jeg er veldig glad i å synge. Jeg er ikke glad i å synge foran folk, men det er sykt deilig å koble av med synging med keyboardet mitt på rommet.

Ikke så mange vet at håndballspilleren er veldig glad i å synge. – Det er sykt deilig å koble av med.

LES OGSÅ:

LES MER:

Julie (20) deler livet i militæret med over 33.000 Instagram-følgere

LES MER:

Thea Sofie Loch Næss: – Hvorfor må vi operere rumpe, pupper og lepper for å føle oss fin?

Publisert:

Susanne Solaas (25) skiller seg ut blant fitnessprofilene på Instagram

Susanne publiserer heller bilder av et slitent treningstryne enn av kroppen sin, og smakstester helst alle sjokolader som finnes i butikkene.

Publisert: