Livsstil

KRSby-trynet: Johanne Moen Jensen

Hun elsker elefanter og Johnny Depp, og påstår at hun har et ekstra døgn i uken. Møt kulturildsjelen Johanne Moen Jensen!

Oppdatert:
  • Kristian Hole
Johanne Moen Jensen har jobbet frivillig i kulturbransjen siden hun var liten. Foto: Kristian Hole

- Navn: Johanne Moen Jensen

- Alder: 19 år

- Sivilstatus: Singel (men hater å sjekke gutter & dra på byen)

- Yrke: Student og engasjert kulturdame

- Instagram: Johannemoen

- Snapchat: Johannemoen

- Bytrynefaktor: Kjempesosial kulturildsjel, som jobber frivillig i både Måkeskrik, Cheap Karma, TrashPop og mye mer.

– Hvem er du?

– Jeg er vel en veldig engasjert sørlandsjente, født i Arendal og bor i Kristiansand! Jeg elsker alt som har med konserter og kulturliv å gjøre. Mange kjenner meg i byen fra Måkeskrik, Cheap Karma, Ask og Trashpop. Egentlig gjør jeg altfor mye, men det er så gøy, og jeg er sikker på at det finnes et ekstra døgn i uken min, i forhold til andre folks uke!

Jensen (til høyre) elsker å stå på scenen! Foto: Privat _Jensen (til høyre) elsker å stå på scenen! Foto: Privat_

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– I tillegg til å jobbe som frivillig i kulturbransjen, prøver jeg å få en utdanning innenfor administrativt kulturliv. Det er derfor jeg er godt i gang med nettverksbygging for tiden! En stor fordel med frivillig arbeid, er at jeg er på sykt mange konserter gratis, så jeg koser meg veldig mye for tiden. Min egen musikk har jeg lagt på is en stund. Jeg må vel også legge inn bittelitt tid til skole også, siden jeg går siste året på musikklinja på Vågsbygd videregående skole.

– Hva liker du med Kristiansand?

– Alle konsertene, kulturlivet og festivalene!

– Hva skal du bli når du blir stor?

– Da skal jeg bli sykt kul! Jeg skal bli en person som gjør mest av det jeg føler for, og ikke det jeg føler at jeg må! Når jeg er 40 har jeg (forhåpentligvis) vært på en sykt fet turné med et fett band, og har en drøss med kule manager-jobber på cv-en min.

Jensen tar ikke seg selv så altfor høytidelig. Foto: Kristian Hole _Jensen tar ikke seg selv så altfor høytidelig. Her viser hun sin beste pose i Markens. Foto: Kristian Hole_

– Hva sier vennene dine om deg?

– De vil nok si at jeg er veldig sta, men jeg tuller fryktelig mye også. I tillegg vil jeg nevne at jeg håper de synes jeg er en chill person. Når jeg slår av en dårlig vits, er det jeg som ler høyest i rommet. Jeg håper de synes jeg er morsom også.

– Hvem inspirerer deg?

Legenden Paul McCartney er Jensens store helt: Foto: NTB Scanpix _Legenden Paul McCartney er Jensens store helt: Foto: NTB Scanpix_

– For å være veldig bløt og sippete, må jeg svare mormor! Hun er min største helt. Hun deler tronen sammen med Paul McCartney, som er min musikalske helt i hverdagen. Jeg er sykt glad for at pappa introduserte musikken hans til meg da jeg var liten. Vi skal på konsert med ham om ikke så lenge!

– Hva gjør deg forbanna?

– Veldig mange ting. Folk som syter over i-landsproblemer og folk som diskuterer usaklig, da koker det i hodet på meg.

– Hvordan er det å jobbe for deg, under TrashPop foreksempel?

– Jeg er veldig opptatt av at folk skal være seg selv på jobb, så jeg tror jeg er en chill sjef, som liker å arrangere events for dem som jobber sammen! Da blir kjemien og stemninga mye bedre i arbeidsmiljøet. Jeg har ansvaret for en del frivillige, og prøver å få dem til å kose seg på jobb.

– Hva bruker du tid på?

– Jeg bruker sinnsykt mye tid på musikk og events. Jeg elsker å arrangere, og dra på konserter. Men jeg prøver også å få tid til vennene mine, og alenetid hvor jeg leser og strikker! Det er det chilleste jeg vet om. Jeg bruker absolutt ikke tid på å sjekke gutter, eller å dra på byen.

– Hva er din største hemmelighet?

Hør hennes rareste, og barnsligste hemmelighet her:

– Har du en bra fyllehistorie?

– Jeg vet ikke om den er bra, eller…bare creepy? Jeg var på konsert i Arendal, for å høre pappas band ha reunion-konsert. Under hele showet kom det en creepy 50-åring bort til meg, og var fryktelig frampå. Jeg måtte si at jeg ikke var noe gira på han. Han svarte med å si at vi burde gifte oss. Og resten av kvelden unnskyldte han seg, og det ble nesten mer creepy i seg selv. Under Måkeskrik opplevde jeg også noe rart. En fyr sa til meg «du er det vakreste jeg har sett!», men jeg så ikke hvor han var, det var så mørkt. Så jeg hørte bare en stemme si det, midt på natten. Det var både søtt, og ganske creepy! Kan man si det?

– Har du et minne du ofte tenker på?

Jensen kan ikke motstå elefanter, og iallefall ikke elefantunger! Foto: NTB Scanpix _Jensen kan ikke motstå elefanter, og i alle fall ikke elefantunger! Foto: NTB Scanpix_

– Ja! Jeg har vært langt oppi fjellkjeden i Tanzania, det var sykt rått. Jeg dro dit med familien min, i en liten leiebil. Når alle ungene så oss der, følte jeg meg som en kjendis. De sprang etter oss og det var stas for dem å se turister, virket det som. I tillegg var det noen som kutta opp en geit, til ære for oss. Det var både litt rart, og veldig koselig på en gang, siden de gjorde det for å vise respekt for oss besøkende. Jeg fikk også kose med små elefantbebiser! Vennene mine vet det, men jeg må si det igjen; jeg elsker elefanter! Jeg har to elefanter tatovert på ryggen.

– Topp tre låter for tiden?

– Herregud for et vanskelig spørsmål. Den her var umulig, men jeg må vel prøve:

1. Paul McCartney – Mr. Bellamy

2. K.D Lang – Help Me

3. Sondre Lerche – Bad Law

– Hva med topp tre filmer?

1. Mannen Som Elsket Yngve

2. Pocahontas(Det er jo en classic!)

3. Fight Club(Jeg kan se den om igjen og om igjen, og om igjen)

– Jeg må også legge til at jeg elsker alt avDavid Lynch, han er et geni.

– Topp tre serier?

Gjengen bak Breaking Bad har håvet inn priser! Foto: NTB Scanpix _Gjengen bak Breaking Bad har håvet inn priser. Jensen skjønner hvorfor. Foto: NTB Scanpix_

1. Breaking Bad – En serie man kan se flere ganger!

2. Modern Family! For en elskverdig serie, med fantastiske karakterer.

3. Twin Peaks – For en syk stemning det er i den. Enough said.

– Topp tre celebritycrushes?

Johnny Depp er favoritten til Jensen! Foto: NTB Scanpix _Johnny Depp er favoritten til Jensen! Foto: NTB Scanpix_

1. Johnny Depp Han ser så sykt bra ut! Og i tillegg virker han som en utrolig kul type, som finner på morsomme ting hele tiden. Man må bare elske Johnny!

2. Zac Efron Dette er min fjortisscrush fra tenårene! I High School Musical-perioden var han bare nummer en. Jeg hadde en stor plakat av han på rommet.

3. Sondre Lerche Fordi han er så sykt søt! Enkelt og greit.

Enten/Eller

- Iphone / Android – Kan jeg si begge deler, jeg liker å variere!

- Pc / Mac

- Skjegg / Ikke-skjegg – Det er veldig individuelt. Jeg svarer begge deler, noen er veldig kjekke med skjegg, andre passer ikke.

- Kick / Harveys

- Burger / Sushi

- Kvadraturen / Sørlandssenteret

- Kino / Filmkos hjemme

- Crossfit / Yoga – Jeg liker ingen av delene, kan jeg svare «løpe til bussen?»

Publisert:
Oppdatert:
  1. Måkeskrik

Blogg: Kristiansands ildsjeler – byens hjerte

Jeg var lenge en av dem som snevert tenkte at de fleste kristiansandere var kjedelige og trangsynte. Men det var fram til jeg bestemte meg for å motbevise min egen og mange andres bibelbelte-stigma, og oppdage byen på nytt.

Oppdatert: