Livsstil

KRSby tester Christianssand Brygghus

Brygghuset får det meste til å smake godt. Til og med sebra.

Oppdatert:
  • Sulten

Christianssand Brygghus. Foto: Reidar Kollstad.

Grade: 4 out of 5

Dette spise Sulten:

- INDREFILET AV SEBRA: Servert med sellerirotpuré, josperløk, harricot verts, rødvinssaus og ovnsbakte poteter. PRIS: 345.-

- JOSPERBURGER: Laget på høyrygg av norsk storfe. Servert med røkt cheddar, bacon, trøffelmajones og pommes frites. PRIS: 210.-

- SKYRAMISU: Skyr, sesongebs bær, crumbles og kakao. PRIS: 110.-

- SJOKOLADE NEMESIS: Myk sjokoladekake med bringebærsorbet og hvit sjokolade. PRIS: 119,-

Sulten har allerede testet Christianssand Brygghus sitt frokostkonsept i helgene,

LES MER:

Breakfast Club

, og landet på terningkast 6. Nå har vi testet middagsmenyen.

Sultens utsendte ble møtt av en hyggelig servitør, og fikk raskt menyene. Men WTF? Sebra på menyen? Det måtte vi selvsagt prøve. Vi tok en Josperburger også, bare for å være på den sikre siden.

Servitøren kunne også komme med en god vinanbefaling til sebra-kjøttet (og nei, sebraen kommer ikke fra Dyreparken, om du lurte).

– Nam, dette så herlig ut, sa KRSbys utsendte da maten kom på bordet.

Foto: Magnus Nødland Skogedal. Foto: Magnus Nødland Skogedal.

INDREFILET AV SEBRA smakte overraskende godt. Det kunne minne om både en storfebiff og svinekjøtt på samme tid. Kjøtter er lyst, lett, men godt og saftig. Det var også en kraftig røkt smak av det. Kjempegodt!

Det samme kan sies om grønnsakene. Og rødvinssausen, den var nydelig. Passe rund og kraftig, samtidig som det var en liten smell i den.

Et utsøkt måltid med andre ord.

Foto: Magnus Nødland Skogedal. Foto: Magnus Nødland Skogedal.

JOSPERBURGEREN er en av de beste burgerne i byen, i alle fall om det er gourmetburger du er på jakt etter. Kjøttet var saftig og smakfullt, brødet lunt og mykt, samtidig som grønnsaker, bacon og ost tilfører smak og crunch.

Pommes frites var perfekt. Crispy utenpå og myke inni. Dessuten var det spennende med trøffelmajonesen til.

Nam, denne anbefales på det varmeste.

Etter en kikk på dessertmenyen, bestemte vi oss for å prøve en Skyramisu og en Sjokolade Nemesis. Dessverre ble det ganske lenge å vente på desserten. Det trekker ned på et ellers ganske perfekt besøk.

SJOKOALDE NEMESIS består av en myk sjokoladekake og bringebærsorbet med hvit sjokolade. En perfekt kombinasjon av søtt og friskt. Sjokoladekaken var saftig og hadde en kraftig, god smak av sjokolade som smeltet på tunga. Sorbeten var lett, frisk og akkurat passe syrlig. Anbefales.

SKYRAMISUEN var ikke like god. Den var annonsert med sesongens bær. Så kan man spørre hva sesongens bær er i januar. Fire blåbær på toppen, ble i alle fall litt lite.

Selv om det var nok av crumbles som skapte crunch, var det vel mye skyr, og alt for lite bær. Med flere bær hadde det nok blitt en bedre balanse mellom det søte og det friske.

Totalt sett er Sulten stort sett fornøyd med sørvisen, bortsett fra at desserten kom litt sent. Servitøren var hyggelig, og hadde tydeligvis kunnskap om maten han serverte.

Atmosfæren er det ingenting å utsette på. Christianssand Brygghus kjører en lun stil, med mye kraftig tre i interiøret. Det er behagelige båser nærmest baren, og en rekke mindre bord lenger inne i lokalet. Dette er stedet du kan spise en bedre middag tidlig på kvelden, for så bare å blir sittende utover natta etter hvert som stedet blir mer og mer et utested framfor restaurant.

maty

KONKLUSJON: Dette var med andre ord et nesten perfekt restaurantbesøk. Det eneste som trekker ned er at vi måtte vente en stund på desserten, og at det var alt for lite bær på Skyramisuen. Begge hovedrettene var utsøkte. Absolutt alt smakte godt på tallerkenen. Det er et kvalitetstegn.

Når vi triller sekseren mener vi følgende beskrivelse stemmer: «Nydelig, perfekt tilberedt mat. Ypperlig service. Spesielt, og trivelig lokale. Har det lille ekstra fra A til Å.»

Brygghuset er så nærme, så nærme sekseren. Men den kan vi ikke gi denne gangen. Nettopp fordi desserten kom litt vel sent, og at Skyramisuen rett og slett var noe skuffende. Hadde kjøkkenet bare vært litt rausere med bærene, så hadde dette blitt en mye friskere og bedre balansert dessert. Dette var en meget sterk femmer, som lett kan bli en sekser ved en senere anledning.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurantanmeldelse

«Spis for 100»-menyen er klar: – Håper å slå rekorden

Aldri har flere spisesteder deltatt. Mandag til søndag ventes det storinnrykk til byens restauranter.

Oppdatert: