Livsstil

Styrketrening har blitt mer populært

Fire av fem nordmenn oppgir at de har trent minst en gang i uka i år, og stadig flere oppgir at de driver med styrketrening.

Publisert:
 • NTB

I 2001 var det 18 prosent som oppga at de hadde trent styrke det siste året. I år er tallet på 46 prosent. FOTO: Scanpix (illustrasjonsbilde)

Ifølge levekårsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå har det fysiske aktivitetsnivået i befolkningen vært stabilt siden 2013, men andelen eldre som svarer at de mosjonerer har økt.

80 prosent av befolkningen fra 16 år og oppover svarer at de trener minst en gang i uka. Det har imidlertid vært en endring i hvilke aktiviteter folk driver med. Særlig styrketrening øker i popularitet.

 • Følg Byas på Facebook!

I år oppgir 46 prosent at de har trent styrke det siste året, mot 18 prosent i 2001.

Flere private treningssentre som legger til rette for styrketrening, samt bedre kunnskap trekkes fram som mulige årsaker til denne økningen.

Styrketrening er mest populært blant personer i alderen 16 til 24 år. I denne aldersgruppa oppgir 78 prosent at de har drevet med styrketrening det siste året.

Kvinner og menn trener omtrent like mye, men driver med ulike aktiviteter. Kvinner deltar oftere enn menn på gruppetrening. Det er også flere menn som oppgir at de har jogget det siste året, og det er flere menn enn kvinner som deltar i fotball.

Når det gjelder langrenn, spinning eller løping på tredemølle er kjønnsforskjellene mindre. Undersøkelsen viser dessuten en klar sammenheng mellom utdannelse og aktivitetsnivå. Personer med høy utdannelse trener mer.

Kun 2 prosent av personer med universitets- og høyskoleutdanning svarer at de aldri trener eller mosjonerer, mens det gjelder 11 prosent blant personer som ikke har utdannelse utover grunnskolen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Så mange armhevinger bør du klare

Publisert:
 1. Statistisk sentralbyrå
 2. Trening

Stadig flere unge får klamydia

I fjor ble det registrert 28.466 tilfeller av klamydia i Norge – 6,6 prosent opp fra året før, og det høyeste rapporterte antallet noensinne, ifølge FHI.

Publisert:
 • NTB
 • Tone Pedersen

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Lei av skjermen: Flere unge vil gjøre dette i sommer
  3 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Sandra (29): Slik er livet med bipolar lidelse
  1 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Stort kjønnsgap i høyere utdanning blant unge
  2 MÅNEDER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Eline fant ut at hun var lesbisk mens hun hadde guttekjæreste
  1 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Flere og flere damer i dørå
  1 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Må få i seg 5700 kalorier daglig i over en måned, men forventer å gå ned 12 kilo
  1 ÅR SIDEN