Livsstil

På date i Sandnes og Stavanger? Her er noen tips!

Enten dere skal ta en kaffe/øl, ut og spise, ut på tur - eller andre ting.

Publisert:
 • Amalie Henriksen
  ca_hen@hotmail.com
Hva skal man gjøre og hvor er det kjekt å gå på date, egentlig? Vi spurte. Disse svarte!

Vinteren er her og mørket har senket seg, og mange ønsker seg nok en kjæreste å holde varmen med.

Men enten du sveiper på Tinder eller har møtt noen på butikken som du vil bli bedre kjent med, er det kanskje ikke alltid like lett å finne ut hvor dere skal være - eller hva dere skal gjøre.

Derfor har vi laget en liste med forslag!

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

For ei øl/en kopp kaffe

Mange velger dette alternativet når de skal på date, og på en kafé eller en pub kan man slappe av og fokusere på å bli bedre kjent. Men dere vil ikke dra hvor som helst, for plutselig ender du opp på bordet ved siden av en bråkete barnefamilie eller på en pub med overdøvende musikk.

Et eksempel på «datevennlig» sted er Bøker og Børst, synes Anette Ersland Svendsen (23).

Her er det dempet belysning og en koselig atmosfære, og hun har vært på date her før - noe som attpåtil har endt med forlovelse! Generelt vil hun anbefale en relativt liten, koselig kafé som spiller musikk du liker på greit volum.

– Da går det liksom an å starte et samtaleemne om nettopp musikken, som gjør at du kanskje finner ut om du har noe til felles med denne personen.

– Å ha mulighet til å spille et spill når dere er på date er også bra, siden dere da har noe å gjøre på slik at det ikke blir for mye stress med å unngå klein stillhet, legger hun til.

De andre utestedene i Fargegata har mye av det samme å tilby - på Hanekam eller Pjolter og Punsj kan man til og med spille Nintendo 64. Andre steder med (analoge) spillemuligheter er Kaffekanna, Cementen og Newsman.

Skal du på date i Sandnes, må Melkebaren nevnes - et godt sted for alle ølinteresserte - mens Sandnes Brygge er et annet alternativ, med uteservering, kulturarrangementer og konserter, og ikke minst et koselige lokale med vintagemøbler og levende lys.

Anette Ersland Svendsen (23) anbefaler en liten, men koselig kafé som spiller musikk du liker på greit volum.

Spise middag

Vi må ha med den mest klassiske, og kanskje mest romantiske: Middags-daten!

For det første er det å dele et bord på en restaurant ganske intimt. Man sitter nært og rett overfor hverandre, og her er det store muligheter for dyp øyekontakt og sensuelle blikk. Samtidig blir dere nødt til å føre en samtale og dermed bli bedre kjent.

Tvillingene Amalie og Karina Fenne på 21 sier at de helst ville gått ut på middag hvis de skulle gått på date i morgen.

– Ja, for da får vi snakket sammen. Jeg ville ikke gått på kino for da sitter man bare der og har det kleint. Når man spiser, får man snakket og blitt kjent, sier Amalie.

Karina er enig i at en middagsdate er den beste typen, og de vil helst at det skal være på en restaurant.

– Det må være på en skikkelig plass, det kan ikke være McDonald’s liksom.

Som forslag nevner de Egon, Hall Toll og steder der de serverer sushi.

Tvillingene Amalie og Karina Fenne på 21 sier at de helst vil spise middag ute på date.

Et annet alternativ er italienske Al Forno i Skagen i Stavanger. Her er det ikke for formelt, en lun atmosfære og god mat, og ikke minst kan man kjøre en Lady- og Landstrykeren og dele en spaghetti (om stemningen er såpass god!). Beliggenheten er også bra, da restauranten ligger midt blant utallige puber og barer, noe som gir muligheter for en siste drink etter maten.

En annen kandidat er Renaa Matbaren, som også ligger sentralt til på Breitorget. Her kan du kan ta et glass vin og dele et par småretter i koselige lokaler.

I Sandnes ligger tidligere nevnte Sandnes Brygge pluss Charles og De. Sistnevnte er en kreativ restaurant som får mye skryt på Trip Advisor. Her er det en avslappet og moderne atmosfære.

Er stemningen dele-spaghetti-som-Lady-og-Landstrykeren-god?

Ut på tur

Noe som mange ser ut til å like å gjøre når de vil bli kjent med sin nye Tinder-match, er å ta de med ut i naturen. I både Sandnes og Stavanger finnes det utallige turområder, enten du liker sightseeing i Gamle Stavanger eller hei og mark.

Når dere går en tur, gjør dere noe aktivt og samtalen flyter gjerne bedre, og ikke minst kan det dukke opp ting på veien som dere kan snakke om. Å gå rundt et av vannene i området kan være romantisk og avslappende, og det samme gjelder utsikten fra for eksempel Dalsnuten.

En tur rundt Stokkalandsvannet, Mosvannet og Hålandsvannet anbefales, og det er store sjanser for god stemning en glitrende vinterkveld.

Romantisk tur rundt Mosvannet, kanskje?

Anette sier at hun gjerne går en tur, enten som date i seg selv eller som en begynnelse på den - og det var dette hun likte best med sin første date med forloveden.

– Jeg tror at når du faktisk går sammen med noen, spaserer, så blir du synkronisert på en helt annen måte, og du får liksom snakka sammen. Restaurant var også ganske safe ettersom vi allerede hadde gått tur, for da var vi allerede litt i gang med en samtale.

I Stavanger er vi dessuten så heldige å ha NuArt-festivalen og store mengder gatekunst i sentrum. Festivalen har et eget kart som viser hvor alle kunstverkene befinner seg, noe som gjør det enkelt å ta turen ut på sightseeing.

– Jeg snakket med en som hadde gjort nettopp det, og som anbefaler dette til andre som lurer på hva de skal finne på. Er det snakk om folk utenbys fra, er det jo en fin måte å vise Stavanger på, sier 22-åringen.

Hva med en Nuart-tur i Østre bydel?

Tvillingene Amalie og Karina er også raske til å nevne turgåing som en god måte å bli kjent på. Nå som det er kaldt blir det litt utfordrende å gå i parken, men de sier at dette er en bra date når været blir varmere.

– Det handler om å få snakket sammen da også. Og så trenger man ikke å se rett på hverandre, så det blir ikke kleint. Når man spiser ute, sitter man jo og ser hverandre rett i øynene, så det kan bli litt skummelt.

Annet

Bowling: Har du konkurranseinstinkt kan det raskt bli morsomt å ta daten i bowlinghallen. Her er dere i aktivitet, og kan bli kjent på en mer uformell måte. Du får også testet ut om din potensielle partner tør å slippe seg litt løs eller om han eller hun er en sløkkis. Sandnes og Stavanger har gode og sentrale bowling-haller å tilby, så her er det bare å ta turen for en matbit og et spill. I Sandnes finner du Lucky Bowl Burger og Bowling, og i Skagen i Stavanger er den alltid like populære Harbour Café og Bowl.

En som foretrekker å gjøre noen aktiviteter som for eksempel shuffleboard eller bowling er Simon Horvei (32). Han er ikke så veldig fan av å sitte og spise middag, siden det fort blir kleint.

– Bowling er en enkel ting å gjøre, som fører til at vi kommer i snakk og blir bedre kjent.

LES OGSÅ:

LES MER:

Har pusset opp bowlinghallen i over tre måneder: Sjekk forvandlingen

Simon (32) synes det beste er å gjøre en aktivitet sammen når man er på date.

Konsert eller kunst: I et av byens konsertlokaler kan du finne ut om du og daten deler interesser eller musikksmak, og dere kan ta en øl mens du overbeviser med dine kunstneriske analyser eller kunnskap om lokale punkeband. To passende steder kan være Tou Scene eller Folken, der du kan få med deg ulike konserter, teaterforestillinger og andre kunst-arrangementer. Vil dere gjøre det litt mer formelt kan dere også dra på Stavanger konserthus.

Film: På kino får man kanskje ikke akkurat snakket eller sosialisert seg spesielt mye, men i Stavanger finnes et mer avslappet alternativ i Cinemateket på Sølvberget, KinoKino i Sandnes eller Magiske Lanterner på Folken. Her vises filmer som ikke går på kino, men som gjerne er klassikere eller kult-filmer og litt mer utenom det vanlige. For de kulturelle daterne er dette verdt å sjekke ut! Hvis dere tar en øl eller en middag etterpå har dere automatisk et samtaleemne og kan diskutere filmen.

Flere forslag? Del dem gjerne med andre lesere i kommentarfeltet under!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Tinder-tipsene som funker

LES MER:

Slik vil vi bli sjekket opp på nett

LES MER:

10 lokale Paradise-deltakere vi håper å se i sesong 10

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Sandnes
 3. Kjærlighet

Disse restaurantene er med på «Spis Ute Ugå» i Stavanger

Over 30 spisesteder deltar på matfesten. Flere av dem er positive til at arrangøren dropper 100-kronerskravet, men Sandnes ønsker ikke å følge etter.

Oppdatert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
  Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Spis så mye du orker og betal det du vil
  4 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  9 ting å gjøre når været er bra
  4 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Kjekke ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Her er programmet til årets Fadderfestival
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Disse spisestedene kommer til Stavanger i 2020
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  15 ting du kan gjøre i helga
  5 ÅR SIDEN