Jimmys (36) tatoverings-skills har formet livet hans

Stavangermannen Jimmy Duvall har viet halve livet sitt til tatoveringskunsten. Hvordan fremtiden ser ut er uvisst, men yrket har tatt han med på litt av en reise fram til nå.

Oppdatert:
På et tatoveringsstudio i Los Angeles møtte Jimmy tilfeldigvis sin framtidige samboer, Tiffany.

«En av Norges fremste tatovører» ble Jimmy Duvall omtalt som i Aftenposten for et par år tilbake. Hans 16.000 følgere på Instagram tilsier det samme, hvor bildene han legger ut får flere beundrende kommentarer.

Men hvordan kom Duvall seg inn i tatoveringsyrket, og hvor har jobben tatt han? Vi i Byas har tatt oss en prat med tatovøren fra Stavanger.

– Solgt med en gang

Jimmy Duvall er i dag 36 år gammel med samboer og to små barn, boende i hovedstaden med eget studio.

Han har tegnet hele livet, men interessen for tatoveringer kom da han som 16-åring dro innom Narvesen med noen kompiser og plukket opp et tatoveringsblad for første gang.

– Jeg var solgt med en gang.

To år senere tok han steget inn i en tatoveringsstudio med tegninger i hånden og et håp om å få seg jobb.

– Jeg ble ansatt som lærling, men startet med å moppe gulv og den slags. Etter å ha vært der en måned, fikk jeg tegne min første tatovering, forteller Duvall.

Åpnet eget studio i hovedstaden

En av mange tatoveringer liggende på Jimmys Instagramprofil.

Dette var i 2001, og siden den gang har det vært tatovøryrket hele veien. Duvall forflyttet seg til Oslo, og åpnet i 2006 tatoveringsstudioet Invictus Tattoo der. Syv år senere bestemte han seg for å utvide.

– Jeg ville flytte Invictus nærmere sentrum. Lokalet var helt jævlig, men svært! Det var jo ei rønne på sett og vis, men jeg fikk gjøre akkurat hva jeg ville med det, forklarer tatovøren.

Studioet ble et enormt oppussingsprosjekt, og Duvall har lovet seg selv å aldri gjøre noe lignende igjen.

– Det blir ikke noe nytt oppussingsprosjekt på hjemmefronten, det er sikkert. Jeg var helt utslitt i etterkant, og trengte en ferie.

Tre måneders reise

Og ferie ble det! Eller, ferie med jobbing. Duvall hadde fått en del invitasjoner fra større og mindre tatoveringsstudioer opp gjennom årene, og bestemte seg for å takke ja og pakke bagen.

Resultatet ble en tre måneders lang reise, hvor han blant annet var innom Thailand, California, Texas, New York og Mexico.

– Det var en helt annen virkelighet å ikke tenke på regninger og forpliktelser. Jeg var jo bare meg, og hadde friheten til å gjøre det jeg ville, forteller Duvall.

Duvall bodde hos venner og reiste rundt omkring for å besøke diverse studioer. Her gikk det både i de største, kjente tatoveringsstudioene i San Francisco, til det minste hullet i veggen i Bangkok - og akkurat denne kombinasjonen syntes Duvall var herlig.

– Det var fint å se forskjellige sider av bransjen. De beste opplevelsene hadde jeg faktisk hos de små studioene, for de brydde seg mest om tatoveringskunsten, og det var mer «ekte» og jordnært.

Hvis du vil se mer om Jimmys reise, kan du sjekke ut Aftenpostens minidokumentar-serie her!

Nye prioriteringer

Nå som Jimmy er småbarnsfar, blir familielivet mer prioritert.

I tillegg til å ha med seg minner og erfaring fra reisen, tok Duvall også med seg en kjæreste til Norge, og her har de blitt. De er nå samboere og foreldre, og livet ser veldig annerledes ut enn det gjorde for fem år siden.

– Nå som jeg har barn, har prioriteringene endret seg. Jeg solgte studioet Invictus, og har åpnet et bittelite studio for meg selv i stedet. Her har jeg mer kontroll over hverdagen, forklarer Duvall.

Fremtiden er uklar, både når det kommer til hvor de skal bo og hva Duvall skal jobbe med. En ting er likevel sikkert, tegneferdighetene skal bli brukt.

– Samboeren min er jo fra California, og truer hver vinter med at vi må flytte tilbake dit, sier Duvall og ler, før han fortsetter:

– Når det kommer til hva jeg skal gjøre, så spør du godt. Jeg har flørtet med tanken om å jobbe som illustratør, med design eller kunst. Ikke klassisk kunst som Nerdrum altså, men noe annet. Hvem vet?

MER FRA BYAS:

LES MER:

Fredrik (29) fra Stavanger omsetter for millioner i USA: – Jeg hadde ikke peiling på dette

LES MER:

Stavanger-artist Isah (19) med på Karpes nye album

LES MER:

Bjørnar (30): – Hadde aldri trodd jeg skulle bli interessert i design og antikviteter

Publisert:
Oppdatert:

Tanita (22) satser på eget tatoveringsstudio: – Et ekstremt krevende yrke

Til tross for at det allerede finnes fire etablerte tatoveringssteder i Kvadraturen, har Tanita Jakobsen (22) valgt å følge drømmen. Nå har hun åpnet eget studio.

Oppdatert: